Európa Liga: Magabiztos Loki-siker, döntetlen az MTK és az FTC meccsein

2015. július. 02., 22:36   |    

Európa Liga: Magabiztos Loki-siker, döntetlen az MTK és az FTC meccsein

Csütörtökön három magyar csapat volt érdekelt az Európa Liga első selejtezőkörében.

A DVSC gyorsan magához ragadta az irányítás a montenegrói Szutjeszka Niksics elleni hazai összecsapáson, és a 16. percben René Mihelic távolról, üres kapuba lőtt góljával megszerezte a vezetést is (1-0). Előnye tudatában kissé visszavett a debreceni együttes, a vendégek két nagy helyzetet is kidolgoztak a szünetig. A fordulás után feljavult a Loki játéka, a 71. percben Brkovics egy jobb oldali szabadrúgás után fejelt a jobb kapufa közeléből a hálóba (2-0). Három perccel később Bódi Ádám passzával Ibrahima Sidibe fordult kapura, majd lőtt a bal alsó sarokba, beállítva a 3-0-ás végeredményt.

A Ferencváros a holland Go Ahead Eagles otthonában lépett pályára, és Gera Zoltán találatával már a 3. percben vezetést szerzett (0-1). Bár a hazaiak többet birtokolták a labdát, a Fradi alakította ki a veszélyes helyzeteket, de egymás után el is hibázta azokat. Az első félidő hosszabbításában a hollandok váratlanul kiegyenlítettek, egy bal oldali szöglet után Vriends fejelt a kapu bal oldalába (1-1). A második félidőben a Ferencváros irányított, de nem sikerült gólra váltani fölényét, a legnagyobb lehetőséget a csereként beállt Busai Attila rontotta el, aki ziccerben lőtt a kapu mellé. Az eredmény a lefújásig nem változott, a Fradi 1-1-ről várja a hazai folytatást.

Az MTK a szerb Vojvodinát fogadta a Szusza Ferenc-stadionban. A kék-fehérek az első félidőben több alkalommal is közel jártak a gólszerzéshez, Torghelle Sándor lesről talált be, a legnagyobb helyzetet pedig Varga Szabolcs hagyta ki. A második játékrészben visszaesett a magyar csapat játéka, kevés volt az ígéretes akció a pályán, a hajrához közeledve az újvidékiek is kihagytak két helyzetet. Végül nem született gól, a 0-0-ról folytatják a csapatok a szerbiai visszavágón.

Európa Liga, 1. selejtezőkör, 1. mérkőzések:

DVSC-Teva - Szutjeszka Niksics 3-0 (1-0)
Gólszerző: Mihelic 16., Brkovics 71., Sidibe 74.

Go Ahead Eagles - Ferencváros 1-1 (1-1)
Gólszerző: Vriends 45., ill. Gera 3.

MTK Budapest - Vojvodina 0-0

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS