Európa Liga: továbbjutott a DVSC és az FTC, kiesett az MTK

2015. július. 09., 22:48   |    

Európa Liga: továbbjutott a DVSC és az FTC, kiesett az MTK

A Ferencváros magabiztos győzelemmel, a DVSC-Teva kétgólos vereséggel jutott tovább párharcából.

A három magyar csapat közül a DVSC-Teva várta a legkényelmesebb helyzetben az Európa Liga 1. selejtezőkörének visszavágóját, Kondás Elemér együttese múlt héten 3-0-ra győzte le hazai pályán a montenegrói Szutjeszka Niksicset. A visszavágón is kidolgozott néhány helyzetet a Loki, de ezeket el is hibázta, így végül izgalmassá vált a párharc, a hazaiak ugyanis a második félidő elején vezetést szereztek, a hajrában pedig egy büntetőből megduplázták az előnyüket. A DVSC az utolsó percekben nyomás alatt játszott ugyan, de megúszta a hosszabbítást, és végül 3-2-es összesítéssel továbbjutott a második körbe. A debreceniek ellenfele a lett Skonto Riga lesz a második fordulóban.

A Ferencváros 1-1-et játszott múlt héten a holland Go Ahead Eagles otthonában, a zárt kapus budapesti visszavágón azonban egy félidő alatt eldöntötte a továbbjutás kérdését. Akárcsak idegenben, a Groupama Arénában is egy korai Gera Zoltán-találattal szerzett vezetést a Fradi, de ezúttal a folytatásban is a magyar csapat volt eredményes, előbb Böde Dániel, majd a félidő hajrájában Busai Attila is betalált, így szünetben már 3-0-ra vezetett Thomas Doll együttese. A második játékrészben a Ferencváros azt is megengedhette magának, hogy kihagyjon egy tizenegyest, a biztos továbbjutása egy percig sem forgott veszélyben. A zöld-fehérek a hajrában a negyedik góljukat is megszerezték, a frissen igazolt Haraszti Zsolt lőtt gólt Böde átadása után, majd a hajrában a hollandok szépítettek, 4-1-re alakítva a végeredményt. A Ferencváros ellenfele a bosnyák Zeljeznicar lesz a második fordulóban.

Az MTK a hazai pályán elért 0-0 után gyorsan vezetést szerzett a Vojvodina otthonában, egy bal oldali beadás után Marek Strestik továbbított a hálóba. Nem sokáig örülhetett az MTK az előnynek, a 14. percben Sztaniszavljevics éles szögből, szabadrúgásból vette be a magyar kaput. A szünet előtt Mrdakovics fejesével már a szerbeknél volt az előny, a fordulás után pedig Ivanics is eredményes volt, 3-1-re alakítva az állást. Az MTK a folytatásban sem tudott újítani, a hazaiak jóval veszélyesebben játszottak, és végül megérdemelt győzelemmel jutottak tovább.

Európa Liga, 1. selejtezőkör, visszavágók:

Szutjeszka Niksics - DVSC-Teva 2-0 (0-0)
Gólszerző: Fukui 53., Bozsovics 81.
Továbbjutott a DVSC-Teva 3-2-es összesítéssel

Ferencváros - Go Ahead Eagles 4-1 (3-0)
Gólszerző: Gera 4., Böde 20., Busai 45., Haraszti 89., ill. Türüc 91.
Továbbjutott a Ferencváros 5-2-es összesítéssel

Vojvodina - MTK Budapest 3-1 (2-1)
Gólszerző: Sztaniszavljevics 14., Mrdakovics 40., Ivanics 51., ill. Strestik 3.
Továbbjutott a Vojvodina 3-1-es összesítéssel

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS