Európai futballkultúrákkal ismerkedtek a hazai utánpótlásedzők

2013. április. 08., 23:28   |    

Európai futballkultúrákkal ismerkedtek a hazai utánpótlásedzők

Hétfőn egész napos továbbképzésen vettek részt Telkiben az OTP-MOL Bozsik-program edzői.

Az "Utánpótlásképzés Európában 1" elnevezésű egész napos program az OTP-MOL Bozsik-program és az MLSZ Edzőképző Intézetének közös projektje volt, melynek során a résztvevő edzőknek külföldi szakemberek adtak át elméleti és gyakorlati ismereteket. A továbbképzés fő célja az volt, hogy a meghívott - a 6-14 éves korosztállyal foglalkozó - edzők bepillanthassanak Európa különböző futballkultúráinak filozófiáiba, szakmai programjaiba, ezáltal bővítsék szakmai tudásbázisukat.

A továbbképzésre az OTP-MOL Bozsik-programban kiemelkedő szakmai tevékenységet végző edzők kaptak meghívást, összesen 190-en. A résztvevő edzők külföldi szakemberek előadásain keresztül gyarapíthatták szakmai ismereteiket, a nap folyamán előadást tartott Thomas Hafstad, a norvég FC Tromsö utánpótlásának vezetőedzője, Luca Morin az AC Milan akadémiájának utánpótlásedzője, Jose Riga, a katari Aspire Academy edzője, Michel Bruyninckx a Belga Labdarúgó-szövetség elit futballakadémiájának edzője és Jean Kindermans, az RSC Anderlecht utánpótlás technikai igazgatója.

Az OTP-MOL Bozsik-programban résztvevő edzők mostanra megismerkedtek azzal a szakmai programmal, amelyet Both József szakmai igazgató vezetésével dolgozott ki a szövetség, most eljött az idő arra, hogy megnézzék azt is, miként foglalkoznak Európa más országaiban ezekkel a korosztályokkal - mondta Kiss Baranyi Sándor, az OTP-MOL Bozsik-program egyesületi programjának vezetője.

Szalai László, az Edzőképző Központ igazgatója kiemelte: meghatározó lehet a magyar labdarúgás jövője szempontjából, hogy a fiatal korosztályt edző szakemberek milyen felkészültséggel rendelkeznek, ezért fontos, hogy minél több és frissebb ismeretanyaghoz jussanak, ebben segített a mostani továbbképzés, amelynek máris szervezik a folytatását...


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS