Európai kupák: Győzelem nélkül maradtak a magyar csapatok

2018. július. 10., 09:19   |    

Európai kupák: Győzelem nélkül maradtak a magyar csapatok

A MOL Vidi FC és a Honvéd után a Ferencváros és az Újpest sem tudott nyerni első idénybeli nemzetközi tétmérkőzésén.

Négy magyar csapat számára már a héten elindult a 2018-2019-es idény: az OTP Bank Liga bajnoki címvédője, a MOL Vidi FC a Bajnokok Ligája, a Ferencváros, az Újpest FC és a Budapest Honvéd pedig az Európa Liga selejtezőjében kezdte meg szereplését.

A fehérváriak kedden délután a luxemburgi bajnok Dudelange otthonában léptek pályára. A találkozó első félidejének hajrájában a Vidi Huszti Szabolcs góljával szerzett vezetést: a rutinos támadó Lazovics passzával tört kapura, majd éles szögből, balról a léc alá bombázott. A második félidő elején a hazaiak egy távoli lövéssel egyenlítettek, és ezzel beállították az 1-1-es végeredményt. A két csapat egy hét múlva a Pancho Arénában játssza a párharc visszavágóját.

A Budapest Honvéd szerdán Macedóniában lépett pályára, a Rabotnicki otthonában. A szkopjei együttes szerzett vezetést az első félidő derekán, de a szünet előtt nem sokkal Nagy Gergő bombagóljával egyenlített a Honvéd. A második félidő a házigazdáké volt, és a 60. percben Sarkoszki visszavette a vezetést együttesének, amit a Rabotnicki megőrzött egészen a lefújásig. 

A Ferencváros csütörtökön az izraeli bajnokság második helyezettjét, a Maccabi Tel-Avivot fogadta EL-selejtezőn a Groupama Arénában. A találkozó első félidejében egyik kapu sem forgott veszélyben, a fordulás után a Ferencváros volt aktívabb. A 61. percben megszerezte a vezetést a magyar csapat, de nem tudta megtartani az előnyt, a 91. percben egyenlítettek az izraeliek, így kedvezőbb helyzetből várhatják a visszavágót.

Az Újpest FC az azeri bajnokság bronzérmese, a Neftci PFK otthonában lépett pályára, a bakui Dalga Arénában. Az Újpest szerzett vezetést a 9. percben Nagy Dániel góljával, de ezt követően óriási hiábkat vétett, a Neftci pedig rutinosan kihasználta ezeket, és megfordította az állást, majd a hajrában lőtt góllal 3-1-re megnyerte a mérkőzést.

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon
Bajnokságok / Kupák
A Puskás Akadémia legyőzésével bennmaradt a ZTE

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS