Évek óta nem rajtoltak ilyen jól az újoncok

2020. augusztus. 24., 15:07   |    

Évek óta nem rajtoltak ilyen jól az újoncok

Vass Patrik a mostani előtt 2019. február 9-én szerzett gólt az OTP Bank Ligában, akkor is idegenben, a Mezőkövesd ellen talált a kapuba. Az Újpest 2016 ősze, a Gyirmót elleni 3-1 óta nem tudja megnyerni az adott idény első, valamelyik újonc ellen játszott hazai meccsét. Legutóbb a 2016–2017-es idény elején fordult elő, hogy újonc csapat két forduló után még veretlen volt. Akkor, akárcsak most az MTK és a Budafok, mindkét gárda, a Gyirmót és a Mezőkövesd is veretlen volt. Érdekesség az OTP Bank Liga 2. fordulójának négy mérkőzése után.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–ZALAEGERSZEGI TE FC 1–1 (0–1)
Gólszerzők: Jurina (62.), illetve Vass P. (37.)

– A Mezőkövesd a legutóbbi hét hazai bajnoki mérkőzéséből mindössze egyet nyert meg, ez idő alatt kétszer is játszott a ZTE-vel, e két találkozón öt pontot veszített.
– Kuttor Attila együttese a legutóbbi hét hazai bajnoki mérkőzésén mindig kapott gólt, a Puskás Akadémia elleni 0–0-t kivéve.
– A horvát nemzetiségű Marin Jurina a harmadik gólját szerezte az OTP Bank Ligában. A május végi újrakezdés óta az elsőt.
– Vass Patrik, a ZTE egyik új szerzeménye a mostani előtt 2019. február 9-én szerzett gólt az OTP Bank Ligában. Akkor is idegenben, a Mezőkövesd ellen talált a kapuba.
– A ZTE sorozatban a tizenötödik bajnoki mérkőzésén szerzett gólt.
– Az egerszegiek immár négy bajnoki mérkőzés óta nyeretlenek. Hasonlóan rossz sorozatra az első négy 2020-as bajnokijukon volt példa.

MTK BUDAPEST–BUDAPEST HONVÉD 3–1 (1–1)
Gólszerzők: Gera (16.), Herrera (66.), Katona (77.), illetve Gazdag (26.)

– Az újonc MTK az első két fordulóban négy pontot gyűjtött két nemzetközi kupainduló ellen. Két éve két forduló után csak három pontja volt.
– Gera Dániel mindkét fordulóban szerzett gólt. Ez az első alkalom, hogy az OTP Bank Ligában két, egymást követő mérkőzésén is eredményes tudott lenni.
– A kolumbiai Sebastián Herrera a második magyarországi bajnokiján megszerezte első gólját.
– A jobblábas Katona Máté a második élvonalbeli gólját is ballal érte el.
– Bódog Tamás vereséggel mutatkozott be a Bp. Honvéd élén a bajnokságban. Hajdanán Diósgyőrben és Kisvárdán győzelemmel rajtolt.
– Gazdag Dániel kilenc gólt szerzett eddig az OTP Bank Ligában, ezek majdnem felét, négyet, az újrakezdés óta.
– A kispestiek vendégként játszott bajnoki mérkőzésükön pont nélkül maradtak.

MOL FEHÉRVÁR FC–PAKSI FC 1–1 (0–0)
Gólszerzők: Hodžić (92.), illetve Szélpál (80.)

– Két forduló után a MOL Fehérvár még nyeretlen és veretlen. Legutóbb 2016-ban, Henning Berggel nem volt még győzelme az első két forduló után.
– Armin Hodžić 2019 és 2020 nyarán is gólt szerzett a Fehérvár első hazai bajnokiján.
– A székesfehérváriak december 7. óta veretlenek a hazai bajnoki mérkőzéseiken, akkor a Pakstól kaptak ki…
– A paksiak nagyon közel álltak ahhoz, hogy egymás után kétszer is nyerjenek a fehérváriak vendégeként. Erre először lett volna példa a két csapat közös történetében.
– A Paks az élvonalban az első idegenbeli mérkőzésén, 2007-ben döntetlent játszott, majd a következő tizenegy meccsen veszített. Ám a legutóbbi három székesfehérvári mérkőzésén nem kapott ki!
– Szélpál Norbert az első élvonalbeli gólját szerezte meg.
– Osztermájer Gábor együttese február 5. óta csak egyszer nyert vendégként, a legutóbbi négy, vendégként játszott bajnokijából hármon egy pontot szerzett.

ÚJPEST FC–BUDAFOKI MTE 1–1 (1–0)
Gólszerzők: Simon K. (35.), illetve Zsóri (69.)

– Simon Krisztián szerezte a 2020–2021-es OTP Bank Liga-idényben eddig az újpestiek minden gólját.
– A lila-fehérek Predrag Rogan irányításával továbbra is veretlenek a Szusza Ferenc Stadionban, a mérlegük négy győzelem, két döntetlen.
– Meglepő: az Újpest 2016 ősze, a Gyirmót elleni 3–1 óta nem tudja megnyerni az adott idény első, valamelyik újonc ellen játszott hazai meccsét.
– A Budafok két forduló után négy ponttal áll, még veretlen. Legutóbb a 2016–2017-es idény elején fordult elő, hogy újonc csapat két forduló után még veretlen volt. Akkor, akárcsak most az MTK és a Budafok, mindkét gárda, a Gyirmót és a Mezőkövesd is veretlen volt. Igaz, négy éve a két feljutó két-két döntetlennel kezdett.
– Zsóri Dániel a második gólját lőtte az OTP Bank Ligában. Ha nem is lesz Puskás-díjas, ez is kiváló rúgótechnikáról árulkodó, látványos találat volt.
– Mind a két csapat tíz emberrel fejezte be a mérkőzést, a 94. percben Ristevski és Zsóri piros lapot kapott.
– Az Újpest 2019 áprilisában játszott a mostani előtt utoljára pályaválasztóként döntetlent az OTP Bank Ligában fővárosi rivális ellen.

KISVÁRDA MASTER GOOD–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Elhalasztva)

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–DIÓSGYŐRI VTK
(Elhalasztva)

OTP Bank Liga NB I. 2. forduló

Sorsolás
2023. 08. 04. 20:00
Puskás Akadémia Pancho Aréna
2023. 08. 05. 17:45
Mezőkövesd Városi Stadion
2023. 08. 06. 17:45
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2023. 08. 06. 20:00
ZTE Aréna
2023. 08. 07. 20:00
Kecskeméti Széktói Stadion
2023. 09. 27. 17:45
Paksi FC Stadion


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS