Évtizedes csúcsot állított fel a DVTK és a Pécs

2013. szeptember. 16., 11:23   |    

Évtizedes csúcsot állított fel a DVTK és a Pécs

A paksi Simon Attila a nyolcadik góljánál tart az idényben, mind a négy eddigi hazai mérkőzésen a kapuba talált. Az eddigi hét fordulóban hat olyan mérkőzést játszott az Újpest, amelyen mindkét csapat gólt szerzett, ezek közül egyet sem tudott megnyerni az, aki az első gólt szerezte! Közel 52 évvel ezelőtt szerzett legutóbbi pécsi csapat élvonalbeli bajnokin idegenben öt gólt. A Diósgyőr immár sorozatban három mérkőzésen nem kapott gólt az élvonalban, hasonlóra az elmúlt másfél évtizedben nem volt példa. Az OTP Bank Liga 7. fordulójának érdekességei.

MVM PAKS–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 2-0 (1-0)
Gólszerző: Windecker (41.), Simon A. (78.)

– A Paks hazai pályán még veretlen az idényben, három győzelem, egy döntetlen a mérlege. A 2012–2013-as szezonban 15 találkozón mindössze 14 pontot szerzett a csapat pályaválasztóként.
– Simon Attila a nyolcadik góljánál tart az idényben. Mind a négy eddigi hazai mérkőzésen a kapuba talált. Az előző idényben Lázok János kilenc góllal lett a Paks házi gólkirálya
– Windecker József az első bajnoki gólját lőtte paksi színekben. Korábban két találat fűződött a nevéhez az élvonalban, mindkettőt a Siófok játékosaként érte el 2013 tavaszán. Az elsőt ugyancsak a Rákóczinak lőtte.
– Amióta Horváth Ferenc a tolnaiak vezetőedzője, most zárt először kapott gól nélkül a csapat.
– A Rákóczi története legrosszabb szezonkezdetét éli, hét mérkőzésen mindössze egy pontot ért el, és egyetlen gólt szerzett.
– A csapat dolgát csak még tovább nehezítette, hogy Pakson a mérkőzés 52. percében Waltner Róbert piros lapot kapott.
– A somogyi zöld-fehérek 279 perce nem értek el gólt az NB I-ben.



ÚJPEST FC–SZOMBATHELYI HALADÁS 1-1 (0-0)
Gólszerző: Vasziljevics (59.), illetve Fehér Z. (82.)

– Az eddigi hét fordulóban hat olyan mérkőzést játszott az Újpest, amelyen mindkét csapat gólt szerzett. Ezek közül egyet sem tudott megnyerni az, aki az első gólt szerezte!
– Az Újpest 2011 szeptembere óta nyeretlen a Haladás ellen bajnoki mérkőzésen.
– A lila-fehérek a mostani szezonban a Megyeri úton négy eddigi bajnokijukból csak egyet tudtak megnyerni. Azon a Mezőkövesdnek kétszer annyi gólt lőttek, mint amennyit a másik három találkozón szereztek.
– Dusan Vasziljevics az első akciógólját lőtte az idényben.
– A Haladás immár hat mérkőzés, az 1. forduló óta veretlen.
– Fehér Zoltán nagyon belelendült. Az 5. forduló után még azt írhattuk: mindössze a második gólját érte el az élvonalban, az elsőt még a 2004–2005-ös szezonban, a Matáv Sopron színeiben szerezte. Az újabb gól után pedig azt: pályafutása során először szerzett két egymást követő idegenbeli mérkőzésen is gólt.
– Április 10. óta csak a Videoton ellen nem szerzett gólt a Haladás.



KECSKEMÉTI TE-PHOENIX MECANO–PMFC-MATIAS 2-5 (2-2)
Gólszerző: Szavics (9.), Leo (22., 11-esből) illetve Uzoma (42.), Romic (44.) Mohl (50.) Márkvárt (83.) Pölöskey (85.)

– A KTE a mostani idényben másodszor, a legutóbbi öt hazai szerepléséből harmadszor kapott úgy ki a Széktői Stadionban, hogy az ellenfél legalább öt gólt szerez.
– A lila-fehérek immár öt forduló óta nyeretlenek. Augusztus 10. óta két pontot szereztek és 13-t elveszítettek.
– A PMFC 2013-ban már másodszor nyert vendégként a KTE ellen bajnoki mérkőzést.
– Lőrincz Emil és Márton Gábor együttese sorozatban a harmadik bajnoki mérkőzését nyerte meg. Hasonlóan jó sorozatra a csapat élvonalbeli visszatérésekor, 2011 késő nyarán volt példa.
– Pölöskey Péter nagyszerű igazolás volt. A Debrecenből érkezett csatár mindkét eddigi mérkőzésén gólt szerzett a PMFC színeiben.
– Mohl Dávid gólt szerzett korábbi csapata ellen. Tavasszal öt góljával ő volt a KTE leggólerősebb játékosa.
– Közel 52 évvel ezelőtt, 1961. szeptember 17-én szerzett legutóbbi pécsi csapat (akkor még: Pécsi Dózsa) élvonalbeli bajnoki labdarúgó-mérkőzésen idegenben öt gólt. Az akkori áldozat az Ózdi Kohász, az eredmény 5:2 volt.



PUSKÁS AKADÉMIA FC–DIÓSGYŐRI VTK 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Futács (58.), Bacsa (88.)

– A Diósgyőr sorozatban másodszor nyert idegenbeli mérkőzést. Hasonlóra 2005 késő ősze óta nem volt példa az élvonalban.
– A Diósgyőr immár sorozatban három mérkőzésen nem kapott gólt az élvonalban. Hasonlóra az elmúlt másfél évtizedben nem volt példa.
– Nyolc gólt szereztek eddig diósgyőri játékosok az idényben, mindegyiket más jegyzi.
– Az Angliából hazatért junior-vb-bronzérmes Futács Márkó élete első NB I-es bajnoki mérkőzésén gólt szerzett.
– A Puskás Akadémia játékosai közül Wague (29.) és Tamás (88.) is piros lapot kapott.
– Benczés Miklós és Paco Gallardo a győztesben előző csapatát tisztelheti.
– Az újonc a három eddigi hazai (székesfehérvári) mérkőzése közül kettőt elveszített. Ez volt a második élvonalbeli mérkőzése, amelyen nem tudott gólt szerezni (Az elsőt a Bp. Honvéd ellen játszotta, Kispesten).



BUDAPEST HONVÉD–MEZŐKÖVESD-ZSÓRY FC 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Pilibaitis (29.), Harsányi (57.)

– Az újonc Mezőkövesd a második idegenbeli győzelmét aratta a 2013–2014-es OTP Bank Ligában. Véber György csapatán kívül csak a DVTK, a Pápa és a Paks nyert vendégként kétszer. A Ferencváros pedig háromszor.
– Ez volt a borsodiak első olyan győzelme, amelyhez nem járult góllal Menougong. Egyébként már kilenc mezőkövesdi játékos szerzett gólt az élvonalban. Pilibiaitis és Harsányi a Bozsik Stadionban iratkozott fel a listára.
– A litván Linas Pilibaitis Győrből érkezett Mezőkövesdre, a 2012–2013-as idényben egy gólt szerzett a bajnokcsapatban.
– A felvidéki (szenci) Harsányi Zoltánnak – aki korábban PMFC színeiben játszott a magyar első osztályban – ez volt az első mérkőzése és az első gólja a Mezőkövesd színeiben az élvonalban. A csatár korábban tagja volt a szlovák U21-es válogatottnak, illetve egy ideig Bogdán Ádám klubtársa is volt Boltonban, igaz, csak a B csapatig jutott.
– A Bp. Honvéd a mostani idényben másodszor kapott ki gólt sem szerezve bajnoki mérkőzésen, a Bozsik Stadionban. Az első vereséget a Pápa mérte a piros-feketékre. A csapat csak ezen a két találkozón nem szerzett gólt a bajnoki idényben.
– A bajnoki idényben másodszor kapott egynél több gólt bajnoki mérkőzésen a Bp. Honvéd. Az első alkalom a KTE elleni 1-3 volt.



LOMBARD PÁPA TERMÁL FC–FERENCVÁROS 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Böde (2.), Holman (47.)

– Folytatódott a Ferencváros remek sorozata Pápán, a mérleg immár hétből hét győzelem, 20-3-as gólkülönbség.
– Egyetlen csapat sem szerzett a mezőnyben annyi pontot vendégként, mint a Ferencváros. A zöld-fehérek 9 pontot szereztek idegenben és hatot a Puskás Stadionban.
– Mindössze egy olyan meccse volt eddig a bajnoki idényben a Ferencvárosnak, amelyen magyar játékos és légiós is eredményes volt. Ellenben öt olyan, amelyen csak magyar, vagy csak külföldi. A pápai a hosszabb sort növelte tovább.
– Holman Dávid áll továbbra is a Fradi házi góllövőlistájának élén, de immár három találattal. Rajta kívül egyedül Böde Dániel szerzett egynél több gólt.
– 2011 októbere óta először nyert meg a Ferencváros két mérkőzést egymás után kapott gól nélkül.
– Három győzelem után a Pápa háromszor kikapott a bajnokságban.
– A Pápa a legutóbbi két hazai mérkőzését nullára veszítette el. Hasonlóra tavasszal március és április fordulóján volt példa, az egyik ellenfél akkor is a Ferencváros volt.



DVSC-TEVA–VIDEOTON FC 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Sidibe (60.), Volas (79.), illetve Gyurcsó (51.)

– Egy sorozat megszakadt, egy másik nem. A Loki 2001 óta veretlen hazai pályán a Videoton ellen. Ugyanakkor a székesfehérváriak immár nem veretlenek a 2013–2014-es idényben.
– A DVSC-Teva az ötödik hazai győzelmét aratta a bajnoki idényben. 2012 októbere óta nem volt ilyen jó sorozata a csapatnak.
– A Nagyerdőben eddig egyetlen csapat úszta csak meg egyetlen góllal a vendégjátékot a mostani idényben: a Mezőkövesd.
– A szlovén Dalibor Volas a legutóbbi öt fordulóban öt gólt szerzett. A mostani góljával megelőzte az egyébként nagyszerűen játszó Szakály Pétert a házi góllövőlistán.
– A Videoton José Gomes irányításával eddig három bajnoki mérkőzést veszített el. Mind a hármat a keleti országrészben, kettőt Debrecenben, egyet Diósgyőrben.
– Továbbra is minden bajnoki mérkőzésén szerzett gólt a Videoton 2013-ban.
– A mostani bajnoki idényben, ha Nemanja Nikolics gólt szerzett, győzött a Videoton. Ha nem talált a kapuba, nem tudott nyerni a csapata.
– Gyurcsó Ádám 2012 márciusa óta először szerzett idegenbeli bajnoki mérkőzésen gólt.



MTK BUDAPEST–GYŐRI ETO FC 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Kanta J. (18.), illetve Rudolf G. (66.), Lázok (90.)

– A bajnok Győr először győzött idegenben a mostani bajnoki idényben.
– Az MTK sorozatban az ötödik bajnoki mérkőzését veszítette el. Hasonlóan rossz sorozata 2004 tavasza óta nem volt a kék-fehéreknek.
– Rudolf Gergely és Lázok János is az első bajnoki gólját szerezte győri mezben. Rudolf ráadásul az első meccsét is játszotta az ETO-ban. Itt az első mérkőzésén azonnal gólt fejelt, Diósgyőrben a 14. bajnokin született az első gólja.
– Lázok János korábbi klubjának lőtte a gólt az utolsó percben, 2010 és 2012 között kétszer is játszott rövid ideig a kék-fehéreknél.
– Kanta József révén 401 perc után szerzett ismét bajnoki gólt.
– A kék-fehérek többször kaptak ki hazai pályán az első hét fordulóban, mint a teljes 2012–2013-as idényben.



A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC
Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS