Fantasy edzőképző 1. rész: Tippek és trükkök az új csapatodhoz

2013. október. 18., 12:15   |    

Fantasy edzőképző 1. rész: Tippek és trükkök az új csapatodhoz

Az MLSZ Fantasy Liga indulása után 24 órával elindul a Statzup Fantasy edzőképző programja is. Az első lépésben: Tippek és trükkök az első csapat összeállításához!

Az MLSZ Fantasy Liga indulása után 24 órával elindul a Statzup Fantasy edzőképző programja is. Először az új csapat létrehozásával kapcsolatos tippeket és trükköket szeretnénk bemutatni, hogy az első lépésekkel is a lehető legsikeresebbek lehessetek:

1. Végy egy jó kapust!

A kapus az egyetlen olyan poszt, ahol a csapat szereplése igazán számít! Ha végigjátszik egy mérkőzést, akkor alapból 6 és 12 pont között kap, a mérkőzés eredményétől függően. Ha győztesen hagyja el a pályát, s az ellenfélnek gólt se sikerül szereznie, az 5 fantasy pont bónusszal együtt van egy 17 pontos játékosod, az Instat és a többi értéktől függetlenül! Éppen ezért a kapusod mindig olyan legyen, akitől győzelmet vársz a hétvégén.

2. Ha a kapus megvan, a cserejátékosokkal folytasd!

Ha nem ezt teszed, előbb-utóbb elfogy a pénz, s pont a kispadra nem marad kereted. Éppen ezért az a célszerű, hogy feltöltöd a kispadot a legolcsóbb elérhető játékosokkal, s ha megvan a 15 fős keret, legfeljebb kicserélgeted őket! Ne feledd, regisztrációkor 25 tranzakciód van, azaz a 15 játékos megvásárlása után 5-öt ki tudsz még cserélni a hét folyamán.

3. Gondolkodj csapatban!

Nem minden esetben a legdrágább játékos a legjobb. Ivan Rados, a DVTK kapusa (Bónusz tipp: ő sérült, nem játszik a hétvégén!) 4,5 millió forintért hoz 25 pontos átlagot, nagyon minimális eltérésekkel. Ez kiemelkedő dolog, de ennyi pénzből veszel két 20 pontos játékost, s máris előrrébb vagy.  Kanta József (MTK) 2 millió forint alatti költséggel hoz 16 pontot, egy közepes kapussal kiegészítve elképzelhető, hogy jobban jársz, mint Radossal és egy olcsóbb középpályással a kezdődben!

4. Egy jó meccs múlt héten nem jelenti azt, hogy a hétvégén is ez lesz

Futács Márkó 3,5 millióba kerül, az elmúlt fordulóban 46 pontot ért el, ezért drága, két héttel azelőtt hármat. Inkább előbbi várható a hétvégén is, de ki tudja? Van felesleges 3 és fél millió forintod a héten ezt megkockáztatni?

5. Nézd meg a sorsolást!

Simon Attila poszter van az ágyad felett? Szép dolog ez, de most hétvégén az ellen a DVTK ellen játszanak, amely 8 gólt kapott eddig 10 forduló alatt! Nem biztos, hogy most lő újabb mesterhármast! (A játékos és csapatának sorolását a csapatodban vagy az átigazolási központban a játékos nevére kattintva láthatod az ú.n. játékoskártyán.)

Játékoskártya

+1: A kispad az igazi Pénzcsináló!

Látsz egy játékost, aki most sérült, de épp olcsó? Volt néhány rossz meccse, s a kutyának se kell? Vedd meg padra, amikor pedig végre hozza az elvárt szintet, s felmegy az ára, add el gond nélkül, s talicskázd haza a pénzt, amit érte kaptál!

(Ha eladsz egy játékost, akinek az értéke nagyobb, mint amikor megvetted, a büdzséd is növekszik!)

És ne feledjétek, este 6-kor zárul az átigazolási piac, egy óra adatbázis-frissítés után, este 7-től pedig már a jövő hétre vehettek játékosokat!

Látogassátok meg az MLSZ Fantasy Futball Liga hivatalos facebook oldalát is, hisz a legtöbb frissítésről ott értesülhettek legelőször!


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS