Fantasy edzőképző: a fejlesztő csapata

2013. december. 06., 11:49   |    

Fantasy edzőképző: a fejlesztő csapata

Az utolsó fordulóra rendhagyó poszttal készültem: bemutatom, hogy ki van a saját csapatomban a hétvégén, s hogy ők miért. Természetesen nem állítom, hogy az én csapatom a legjobb, vagy hogy ezeket a tanácsokat kötelező érvényűnek gondolnám, ha ti máshogy látjátok, osszátok meg a véleményeteket a facebook oldalunkon!

Kapusok

Nenad Novakovics, Debrecen: Nem lehet kérdés, előtte Verpecz védett, majd nulláztam a fordulóban, amikor kikerült onnan, s gyorsan megvettem az akkor még olcsónak számító (1 millió, ha jól emlékszem) Nenadot, azóta pedig masszívan hozza a pontokat. Egyszer volt egy 10 pontos meccse, egyszer 19, azon kívül minden meccsen 20 pont felett zárt, ő a CSK, nem is lehet kérdés. Ára 4,5 millió jelenleg, nem biztos, hogy pont most venném meg, ha kapust keresnék, de a Mezőkövesd ellen várható a jó teljesítménye.

Csere: Mursits Roland, Szombathely: azt hiszem, a legolcsóbb kapus a játékban, még nem volt pénzem / tranzakcióm kicserélni.

Tipp: Ha ő nem lenne, Jova Levi vagy Nenad Rajic lenne a bevásárlólistámon.

Védelem

Kádár Tamás, DVTK: 2,5 millióért vettem pár hete, ára nagyjából stagnál, teljesítménye pedig kis szórással a 13-16 pontos zónában van, egyszer került csak 10 pont alá. Jó vételnek érzem, még akkor is, ha már akkor került hozzám, amikor a DVTK elkezdett, khm, bukdácsolni.

Paulo Vinicius, Videoton: Kirobbanthatatlan a Videotonból, de teljesítménye erősen ingadozik. Jó drága, én az eltiltása után csaptam le rá, akkor még vállalható ára volt. (2,5 millió forint) Ha újrakezdeném a szezont mai tudásommal, vélhetően nem őt venném meg, de ettől függetlenül jól megszolgálta az árát.

Korhut Mihály, DVSC: Szintén az eltiltása után vettem, szintén 2,5 millióért, ő a kedvenc Fantasy játékosom: jól hozza a pontokat, stabilan játszik, ha esetleg eltiltották volna megint, akkor meg jól eladtam volna kétmilliós haszonnal. Mindig jó, ha van egy kis pénzforrás, amire bizton lehet számítani, ha nagy a baj. Ő az egyetlen, akit ennyi pénzért is hajlandó lennék beválogatni, egyszerűen nincs alternatívája.

Juhász Roland, Videoton: Hosszú sérülése miatt igazi Must Have játékos, bár pont ezen a héten gondolkodtam el értékesítésén, hiszen két héten is rosszabb teljesítményt nyújtott, mint amit A Juhász Rolitól elvár az ember. 1,8 millió forintért még a hülyének is megéri. Ha most kellene megvennem, padra mindenképpen behúznám, pedig ott egy igazi jolly jokerem van.

CsereHorváth Gábor, MVM Paks: a játék indulása óta ott ül a padomon, amióta pedig lehet cserélni, stabilan be is kell húznom, kiváltandó egy másik játékos rossz szereplését. Jelenleg 1,9 millió forint az ára, értéke pedig felbecsülhetetlen, ha épp észreveszed, hogy valamelyik kezdőd nem játszott. 13-15 pont fixen várható tőle, igaz, a Fradi elleni meccset kihagyta.

Tipp: Muhamed Besics egy remek játékos, de még nagyon fiatal, s az NB1-hez egy kicsit éretlen is: az NB1-ben összesen háromszor volt eddig eltitlva, a kupameccsen is kiállíttatta magát. Ha játszik, s nem kap pirosat, akkor pedig jó pontot hoz. Itt szeretném felhívni mindenki figyelmét egy olyan apróságra, hogy a játékban előrelépni úgy lehet, ha kockáztatsz, s nem azt a játékost "húzod be", akit mindenki más is. Mert, ha 11.000 játékosból 4063 őt választja, akkor vagy beállsz a sorba, s jó pontjai esetén ugyanannyit kapsz, mint a többiek, rossz pontjai esetén pedig együtt sírsz a többiekkel, vagy keresel valaki mást, akire senki nem gondol, s reménykedsz, hogy bejön.

Középpálya

(Itt olyan problémám van, hogy már nem maradt elég tranzakcióm a hétre, így egyáltalán nem vagyok megelégedve a játékosaimmal.)

Pölöskei Zsolt, MTK: A testvérpár pontos i-vel írt tagját pár hete vettem meg, akkor akciós árnak számító 2 millió forintért. Stabilan hoz 15 pont környékén, de múlt héten nagyon alulteljesített, s megharagudtam rá. Folyamatosan kerestem, hogy kire cseréltem, végül másokat kellett eladni, így nem maradt tranzakcióm, a szabályrendszer tehát felülírta a józan észt felülíró érzelmeket, s ez így van jól. Zsolti tehát maradt, pedig az MTK vélhetően egy tisztes zakóval zárja a szezont.

Henritse Eninful, Újpest: Múlt héten került be a csapatomba, s múlt héten nyújtott először rossz teljesítményt, edzője pedig szünetbeli cserével honorálta 12 pontját. Valamit tudott. Csereügyben ugyanúgy jártam, mint Pölöskeivel.

Dusan Vaszilijevics, Újpest: Újpestire cseréltem a héten a távozó Simon Krisztiánt. Jó volt ő sokáig, vártam tőle a pontokat, de múlt héten nem ment neki. Dusan pedig hétről hétre jól teljesít, a Forduló Játékosa is volt, szóval vélhetően most nem lesz jó, de gyorsan kellett döntenem, szóval Simon ki, Vaszilijevics be.

Kanta József, MTK: Lassan az NB1 dojenje lesz Józsi, az MTK örök ígérete: mihelyst Dombi Tibor és Szűcs Lajos kikopnak az első osztályból. (nagyjából 10-15 éven belül) Remek játékos, nekem személyes nagy kedvencem, hetek óta együtt sírunk, együtt nevetünk, hisz az ő teljesítménye legalább olyan szeszélyes, mint klubjáé, mely szép lassan ismét bejelentkezik az NB2-re. (Ez esetben valahogy csinálunk egy NB2-es Fantasyt, hogy Józsi a csapatomba lehessen.

Csere: Zsidai László, Debrecen - Eltiltott volt, lement az ára, cserélni kellett Csilus Tamást, mert nem hozott pontot, pénzem meg volt dögivel. A Loki jó, s ha valamelyik dózsás vagy emtékás játékos rossz lesz, be is rakom a helyére.

Tipp: Nem célszerű a középpályádat két csapatból összeállítani, de tényleg. Főleg nem egy felkapaszkodóban lévő korábbi kiesőjelölt csapatból és egy kieső helyen álló csapatból. Én szóltam, de a jelek szerint saját magamat se tudom meggyőzni.

Csatársor

Zé Luis, Videoton: Múltkor megharagudtam a Simon - Nikolics csatársorra, ennek eredménye Zé Luis a csapatban. 12-14-12-9 pontokkal honorálta beválogatását. Ütöm a fejem a falba.

Böde Dániel, Ferencváros: Szerintem nem kell megmagyarázni, Bödinho számomra a Nr. 2. Fantasy játékos. Kimagaslik az NB1-ből, határozottan néz a játékoskártyán, nincs szívem kirakni a csapatból.

Csere: Simon Attila, MVM Paks: A héten cseréltem be, igazából volt közepesen sok pénzem és két tranzakcióm cserélni, hirtelen nem is tudom, kit adtam el, talán Ayub Daudot. Nikolicsot is megvehettem volna, de ma reggel azzal a gondolattal ébredtem, hogy Attila meg akarja mutatni tavalyi csapata ellen, ráadásul az odavágón is két gólt vert a PMFC-nek.

Mi a véleményetek a csapatról? Ti hogyan csinálnátok? Véleményeteket várom a Facebook oldalunkon!


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS