Fegyvert fogtak a válogatott játékosai

2015. november. 04., 16:57   |    

Fegyvert fogtak a válogatott játékosai

A keddi erőnléti állapotfelmérést és az esti edzést követően, lazításként szerdán délelőtt múzeumlátogatáson vett részt a magyar labdarúgó-válogatott.

Bernd Storck és játékosai a telki edzőközpontból busszal utaztak a Várba, majd rövid sétát tettek a Honvédelmi Minisztérium fenntartásában működő Hadtörténeti Múzeumig. A csapatot dr. Kovács Vilmos ezredes, az intézmény parancsnoka köszöntötte, majd a válogatott szakmai stábja és játékosai szakavatott tárlatvezető segítségével ismerkedhettek meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc történetét bemutató kiállítással.

A csapat tagjai a korabeli tárgyak bemutatásának köszönhetően - mint például gróf Batthyány Lajos miniszterelnök-vértanú, illetve Kiss Ernő altábornagy, aradi vértanú pisztolya, Guyon Richárd tábornoki atillája, vagy a különböző Magyar Katonai Érdemrendek - valóságos időutazásként élhették meg a bemutatót, megismerkedhettek a honvédzászlók típusaival, a honvédsereg fegyvernemeivel, sok korabeli hirdetménnyel, eredeti levéllel is. A tárlatvezetés végén a vállalkozó szellemű futballisták korabeli fegyvereket is kézbe vehettek, illetve lehetőségük nyílt különböző fegyvernemek egyenruháinak megismerésére.

Kovács István, a Videoton FC válogatott középpályása az MLSZ TV-nek mesélt a nap során szerzett élményeiről, kiemelve, hogy a múzeumlátogatás részben a pihenést szolgálta, részben új impulzust jelentett a csapattagok számára, és ilyen formában segíti a válogatott felkészülését is.



Ami a szakmai munkát illeti: kora este újabb edzés szerepel a csapat programjában, és ezen a gyakorláson már részt vesz egy külföldön játszó labdarúgónk is, Elek Ákos ugyanis megérkezett Kínából, miután a Csangcsun Jataj a hét elején hazaengedte a válogatotthoz.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS