Fehéroroszországot fogadja a futsalválogatott

2014. október. 26., 19:06   |    

Fehéroroszországot fogadja a futsalválogatott

Kedden Veszprémben, majd szerdán Dunaújvárosban egyaránt 18 órától játszik felkészülési mérkőzést a magyar futsalválogatott.

A márciusi Eb-selejtezők előtti felkészülés jegyében jövő héten két mérkőzést is játszik a futsalválogatott. A mieink spanyol szövetségi edzője, Sito Rivera szerint együttese képes megszerezni a második helyet csoportjában, azonban ehhez egy sikeres felkészülés, valamint megfelelő hozzáállás, motiváció és elhivatottság kell. A fehéroroszok elleni mérkőzések után további felkészülési találkozók is szerepelnek a tervekben, ami biztos, hogy december elején Ciprus ellen játszik a válogatott, januárban pedig Portugáliába látogat majd.

A szeptember végi, nyoni Eb-sorsoláson nem szegődött mellénk a szerencse, az első kalaposok közül a lehető legnehezebb riválist kaptunk, hiszen a világ egyik legjobbjával, Spanyolországgal kerültünk egy csoportba. A harmadik kalapból Macedónia szerepel a csoportban, méghozzá a minitorna házigazdájaként. A negyedik ellenfél egyelőre nem ismert, az előselejtező csoportok legjobb másodikja kerül mellénk.

Sito Rivera szövetségi kapitány szerint a válogatott egyre stabilabb csapatot és jó közösséget alkot.

- Márciusig minden mérkőzés az Eb-re való felkészülésünket szolgálja. Ezúttal a mérkőzések előtt csak egyet tudunk közösen edzeni a csapattal, ez nem a legideálisabb, de megpróbáljuk a legtöbbet kihozni ebből a három napból – fogalmazott Sito Rivera.

A keretben szerepel Tatai József is, aki 14 góllal a Futsal NB I góllövőlistájának élén áll.

- Jó benyomást tett a szakmai stábra Tatai játéka, nem hiába kapott ismét meghívót. Kimagaslóan játszik a Veszprémben és értékes tagja lehet a válogatottnak. A taktikai elemekben még fejlődnie kell, de számítunk rá - mondta Sito Rivera az mlsz.hu-nak.



A válogatott kerete:

Kapusok:

Tóth Gyula (RÁBA ETO)
Tihanyi Csaba (MVFC-BERETTYÓÚJFALU)

Mezőnyjátékosok:

Rábl János (MVFC-BERETTYÓÚJFALU)
Dávid Richárd (MVFC-BERETTYÓÚJFALU)
Lovas Norbert (MVFC-BERETTYÓÚJFALU)
Trencsényi János (MVFC-BERETTYÓÚJFALU)
Gál István (MVFC-BERETTYÓÚJFALU)
Komáromi Péter (MVFC-BERETTYÓÚJFALU)
Lódi Tamás (RÁBA ETO)
Harnisch Ákos (RÁBA ETO)
Gyurcsányi Zsolt (HALADÁS VSE)
Öreglaki Norbert (HALADÁS VSE)
Szeghy Szabolcs (VASAS FUTSAL)
Tatai József (1.FC VESZPRÉM)

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS