OTP Bank Liga: a sóstói arénában szerepel az Újpest A Szív Napján

2019. szeptember. 27., 10:11   |    

OTP Bank Liga: a sóstói arénában szerepel az Újpest A Szív Napján

Hat mérkőzést szombaton, egyet ismét vasárnap játszanak az OTP Bank Liga 7. fordulójában. A listavezető MOL Fehérvár FC az Újpest ellen igyekszik majd megőrizni hibátlan mérlegét, a címvédő Ferencváros a Kisvárdát fogadja a Szív Napján rendezett bajnokikon.

A hétvégi találkozókkal kapcsolatos érdekesség, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség ebben az esztendőben is csatlakozik az UEFA társadalmi felelősségvállalás programjának részeként a szeptember 29-i „A Szív Napja” kampánysorozatához. Ez a program arra hivatott, hogy felhívja a sportszerető közvélemény figyelmét az egészségmegőrzés és a hirtelen szívhalál megelőzésének fontosságára. A szeptember 28-29-i hétvégi bajnoki fordulóban az OTP Bank Liga és a Merkantil Bank Liga mérkőzésein a nézők is találkozhatnak  a kampány megjelenéseivel.

„Szurkolj szívből, szeresd a szíved!” - szól A Szív Napja kampány jelmondata.

A mérkőzést megelőzően és a szünetben a hangosbemondóba beolvassák a „A Szív Napja” legfontosabb üzeneteit, majd pedig a kivetítőn lejátsszanak egy, az Országos Mentőszolgálat alapítványa által készített, az újraélesztés helyes módjáról szóló kis filmet. A televíziós közvetítések nézői láthatják majd, hogy a szokásos „A gyűlölet nem pálya” zászló helyett „A Szív Napja” feliratú zászló mögött vonulnak be a csapatok a pályára.   

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–BUDAPEST HONVÉD
(Szombat, Mezőkövesd, 17.00)

A Mezőkövesd az eddigi hat mérkőzéséből ötöt megnyert, igaz, éppen a legutóbbi hazai mérkőzését veszítette el, mégpedig a Paks ellen. Kuttor Attila együttese ezt leszámítva 2019-ben eddig minden hazai bajnokiján szerzett gólt. Február 23. óta csak kétszer nem nyert (és kétszer nem szerzett pontot) pályaválasztóként az OTP Bank Ligában: a Ferencváros ellen tavasszal, majd az említett Paks elleni találkozón. A Bp. Honvéd mérlege éppen fordított: hat mérkőzéséből ötöt elveszített, s csak egyet nyert meg, mégpedig idegenben, az Újpest ellen. Vendégként most játszik majd negyedszer az idényben, Diósgyőrben és Pakson kikapott, a lila-fehéreket pedig legyőzte. Február 2. óta a kispestiek egyetlen idegenbeli bajnokijukon nem szereztek gólt.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC–DIÓSGYŐRI VTK
(Szombat, Kaposvár, 17.00)

Az újonc az utolsó helyen áll a tabellán, mind a három pontját a Debrecen elleni bravúrgyőzelemmel szerezte. Ebből következően pályaválasztóként eddig csak vereségekben volt része. Kikapott előbb a Mezőkövesdtől, majd a Zalaegerszegtől. A Diósgyőr az első és a legutóbbi bajnoki fordulóban tudott nyerni, a kettő között négyszer kikapott. Idegenben eddig nem szerzett pontot, ebből és a Rákóczi hazai eredménysorából következően az egyik csapat rossz szériája biztosan megszakad. A DVTK, amely Feczkó Tamással eddig a bajnokságban és a Magyar Kupában százszázalékos, vendégként február 9. óta nyeretlen az OTP Bank Ligában, a legutóbbi kilenc mérkőzésén csupán két pontot szerzett.

ZALAEGERSZEGI TE FC–PAKSI FC
(Szombat, Zalaegerszeg, 17.00)

Az újonc ZTE még nyeretlen otthon, előbb a Puskás Akadémia ellen játszott döntetlent, majd az utolsó percekben kapott két gól miatt kikapott vasárnap a Ferencvárostól. Négy ponttal a tizedik helyen áll a táblázaton. A Paks három ponttal és két hellyel előzi meg. Tomiszlav Szivics legénysége a legutóbbi idegenbeli bajnoki találkozóján bravúros győzelmet aratott Mezőkövesden, de azt megelőzően 2018 márciusa óta nem tudott olyan ellenféllel szemben nyerni az OTP Bank Ligában, amely most is a mezőny tagja.

DEBRECENI VSC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Szombat, Debrecen, 17.00)

A Loki visszacsúszott a táblázaton, miután a legutóbbi két bajnokiján nem szerzett pontot, de így is ötödik, pedig a Ferencvárost kivéve egy mérkőzéssel kevesebbet játszott riválisainál. A Puskás Akadémia egy hellyel előtte áll, egy ponttal többet szerzett, de hat és nem öt mérkőzésből. A DVSC pályaválasztóként kétszer nyert az idény elején, majd kikapott a Kaposvártól. A Puskás Akadémia idegenbeli mérlege változatos: győzelem az Újpest ellen, vereség Mezőkövesden, majd döntetlen Zalaegerszegen.

MOL FEHÉRVÁR FC–ÚJPEST FC
(Szombat, Székesfehérvár, 19.30)

A Vidi még nem veszített pontot a bajnokságban, így a hazai mérlege is hibátlan. Sőt, az év elején elszenvedett dupla vereség óta (a Puskás Akadémia és a Diósgyőr győzte le az új stadionban) egy döntetlentől eltekintve minden mérkőzését megnyerte. A lila-fehérek ellen 2009 óta nem veszített pályaválasztóként tétmérkőzést. Az Újpest a legutóbbi fordulóban, a DVSC legyőzésével javított helyzetén, így most a hetedik a táblázaton.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Vasárnap, Groupama Aréna, 16.00)

A forduló egyetlen budapesti mérkőzésén a címvédő a hatodik helyen álló Kisvárdát fogadja. Szergej Rebrov együttese mindössze három pontot veszített eddig, mégpedig felcsúti vereségével, pályaválasztóként még hibátlan. Otthon mind a két eddigi ellenfelét, a Kaposvárt és a Diósgyőrt is 1–0-ra győzte le. A Kisvárda a legutóbbi két bajnoki meccsén nem szerzett pontot, ezzel rontott a pozícióján. Idegenben a Honvédot ugyan legyőzte, de a DVSC és a MOL Fehérvár FC ellen is háromgólos vereséget szenvedett a mostani idényben.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS