Fehérvári siker a forduló rangadóján

2013. augusztus. 04., 22:38   |    

Fehérvári siker a forduló rangadóján

A Videoton FC 2-0-ra legyőzte a Puskás-stadionban a Ferencvárost az OTP Bank Liga 2. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Budapest Honvéd - Lombard Pápa 0-1 (0-0)
Vezette: Fábián Mihály (dr. Varga Zsolt, Márkus Tamás)
Gólszerző: Griffiths a 88. percben

Az első félórában a Honvéd támadott többet, de igazán nagy helyzeteket nem tudott kialakítani. A 37. percben Ivan Lovric begyűjtötte második sárgáját, ezzel 10 főre olvadt a Honvéd. A Lombard átvette az irányítást, de komolyabb helyzeteket nem tudott kialakítani. A második játékrészben a pápaiak mindent megtettek a győztes gól megszerzéséért, és a 88. percben próbálkozásaikat siker koronázta, Quintero jobb oldali beadása után Georges Henri Griffiths 5 méterről fejelt a kapu jobb oldalába (0-1), ezzel a pápaiak megszerezték a három pontot.



Ferencváros - Videoton FC 0-2 (0-1)
Vezette: Kassai Viktor (Szpisják Zsolt, Bozó Zoltán)
Gólszerző: Nikolics a 7., Nikolics (11-esből) a 76. percben

A 7. percben nagy hibát követett el a Ferencváros védelme, pontosabban Mark Otten, aki Nikolics Nemanját hozta helyzetbe egy rövid hazaadással, a fehérváriak csatára pedig élt a lehetőséggel, és megszerezte csapatának a vezető gólt (0-1). A folytatásban Jack Tuijp hibázott el két ígéretes helyzetet, míg a másik oldalon Kovács István próbálkozásait nem kísérte szerencse. A második félidőben a Ferencváros támadott becsülettel, de nem tudta feltörni a vendégek védelmét, a 71. percben viszont újabb védelmi hiba következett, Aleksandar Alempijevic rántotta le Juhász Rolandot, a megítélt büntetőt Nikolics váltotta gólra (0-2), a Videoton FC ezzel bebiztosította győzelmét.



DVSC-Teva - Mezőkövesd-Zsóry 1-0 (0-0)
Vezette: Vad II István (Erős Gábor, ifj. Tóth Vencel)
Gólszerző: Szakály a 80. percben

Az újonc Mezőkövesd az első félidőben nagy erőkkel védekezett, de a debreceniek többször is megtalálták a rést a védőfalon, és akár a szünetig eldönthették volna a három pont sorsát, a befejezések azonban rendre gyengére sikerültek, így az első 45 perc döntetlennel zárult. A fordulás után is támadásban maradt a Loki, s bár kevesebb lehetősége volt, a 80. percben az egyiket gólra váltotta: Dombi Tibor jobb oldali beadása után Szakály Péter 16 méterről lőtt kapura, a labda egy védő hátáról pattant a kapuba (1-0), a debreceniek ezzel a találattal megnyerték a meccset.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS