Fehérváron is győzni tudott a Honvéd

2012. augusztus. 12., 21:12   |    

Fehérváron is győzni tudott a Honvéd

Az OTP Bank Liga 3. fordulójában a Videoton második pontvesztését könyvelhette el a szezonban.

MVM Paks – Újpest FC 2–2  (2-1)
Vezette:
Erdős József (ifj. Tóth Vencel, Viszokai László)
Gólszerző: Simon a 22., Éger a 39., ill. Zarisz a 19., Remili az 55. percben

Az első negyedórában a vendégek támadtak többet, és a 19. percben a vezetést is megszerezték, egy tetszetős akció végén Balogh Balázs bal oldali beadását követően az érkező Zarisz a bal sarokba helyezett (0-1). A paksi válaszra csak három percet kellett várni, Bartha László centerezése után a védők nem álltak feladatuk magaslatán, Simon Attila pedig 8 méterről kihasználta az adódó lehetőséget (1-1). A 39. percben már a házigazdák vezettek, Simon beadása után Balajcza Szabolcs rossz helyre ütötte ki a labdát, Éger László 8 méterről a hálóba továbbított (2-1). Az 55. percben Kovács Dániel hozta helyzetbe Mohamed Remilit, aki 14 méterről, kapásból a jobb sarokba lőtt (2-2). Szabó János a 61. percben megkapta második sárgáját, a vendégek emberelőnyben folytatták a mérkőzést. Az utolsó félórában az Újpest több óriási helyzetet is kidolgozott, de mind kimaradt, így egy ponttal zárta a mérkőzést.

MTK Budapest - Pécsi MFC 0-0
Vezette:
Kassai Viktor (Takács Gábor, Szalai Dániel)

Az első két forduló után veretlen együttesek összecsapásán eleinte óvatosan játszottak a csapatok, majd a Pécs vált aktívabbá, és néhány lövéssel jelezte, hogy igényt tart a három pontra. A második félidőben mindkét kapusnak bőven akadt dolga, és ezt jól is látták el, így végül maradt a gólnélküli döntetlen, mindkét fél megőrizte veretlenségét.

Videoton - Budapest Honvéd 0-1 (0-1)
Vezette:
Szabó Zsolt (Lémon Oszkár, Ring György)
Gólszerző: Zivanovic a 11. percben

A két forduló után a bajnoksban egyedüliként hibátlan a Honvéd a 11. percben vezetést szerzett: Délczeg Gergely nagyszerűen emelte be a labdát Boris Zivanovicnak, aki elszakadt védőjétől, majd 13 méterről, a jobbösszekötő helyéről a jobb sarokba lőtt (0-1). Az első félidő végéig mezőnyfölényben játszott a Videoton, de nagyobb helyzeteket nem tudott kialakítani. A fordulás után is elkeseredetten támadott a Videoton, de a nagyobb lehetőségeket a Honvéd hagyta ki. A rendes játékidő utolsó percében büntetőhöz jutott a hazai együttes, a kispesti kapust, Kemenes Szabolcsot pedig kiállította a játékvezető. A tizenegyest Nikolics Nemanja végezte el, de a vészkapusként a gólvonalra álló Ivan Lovric kivédte a lövést, a Honvéd ezzel megnyerte a mérkőzést.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS