Fehérváron nyert az MTK, pontot vesztett Mezőkövesden a Fradi

2021. február. 14., 19:13   |    

Fehérváron nyert az MTK, pontot vesztett Mezőkövesden a Fradi

Az OTP Bank Liga 21. fordulójának vasárnapi játéknapján az MTK fordított és nyert a MOL Fehérvár otthonában, a Ferencváros kétgólos előnyről vesztett két pontot a Mezőkövesd ellen.

Mezőkövesd Zsóry FC-Ferencváros 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Besirovic (61.), Jurina (73.), illetve Somália (32.), Boli (49.)
Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos - Farkas, Neszterov, Katanec, Vadnai - Berecz, Karnyickij, Besirovic (Vajda, 91.) - Vutov (Vojtus, 57.), Jurina (Nagy D., 93.), Cseri (Chrien, 57.)
Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics, Botka, Blazic, Civic - Somália, Sigér (Vécsei, 75.) - Isael (Laidouni, 62.), Nguen (Zubkov, 62.), Uzuni (Mak, 75.) - Boli (Baturina, 84.)

Hűvös, szeles időben, de kiváló talajú pályán csaptak össze a csapatok, amelyek az első félidőt kiegyenlített küzdelemmel töltötték. Helyzetek mindkét oldalon adódtak, a vezetést viszont a címvédőnek sikerült megszereznie kicsivel több mint fél óra után egy szabadrúgást követően. A szünetig a Mezőkövesd nem tudott válaszolni, a folytatás pedig nem kezdődött jól a hazai együttes számára. Fordulás után ugyanis azonnal megduplázta előnyét a Ferencváros Franck Boli egyéni megmozdulását követően. Pintér Attila vezetőedző kettős cserével igyekezett élénkíteni a kövesdiek játékán, a 61. percben pedig a szépítés, majd a 73. percben egy szép, ollózós góllal az egyenlítés is összejött a hazaiaknak. A hajrában még a Mezőkövesdnek volt gólhelyzete, ám végül igazságosnak tűnő döntetlennel zárult az összecsapás. Az FTC immár hat, a Mezőkövesd pedig nyolc bajnoki találkozó óta veretlen, a fővárosi zöld-fehérek előnye pedig 16-ról 14 pontra csökkent a tabella élén.

MOL Fehérvár FC-MTK Budapest FC 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Hangya (8.), illetve Miovski (52.), Varga R. (75., 11-esből)
Piros lap: Alef (92.)
MOL Fehérvár FC: Kovács D. - Musliu, Stopira, Fiola - Nego (Bamgboye, 61.), Dárdai (Pinto, 61.), Houri (Bourard, 81.), Alef, Hangya - Petrjak (Szabó L., 81.), Zivzivadze (Nikolics, 61.)
MTK Budapest: Mijatovic - Alho (Ikenne-King, a szünetben), Perkovic (Varju, 76.), Nagy Zs., Herrera - Kata, Cseke (Palincsár, a szünetben), Mezei - Varga R. (Prosser, 85.) Miovski (Bíró B., 88.), Schön

Gyorsan vezetést szereztek a házigazdák Hangya Szilveszter góljával, majd továbbra is támadásban maradtak, de nem tudták megduplázni előnyüket. A félidő közepétől kiegyenlítettebbé vált a játék, az MTK azonban sok veszélyt nem jelentett kapura. Fordulást követően azonnal egyenlíthetett volna a fővárosi gárda, ám Varga Roland ziccerben a kapusba lőtte a labdát. Két perc múlva viszont már összejött a vendéggól: Varga keresztlécre tenyerelt szabadrúgása után a kipattanót két lépésről bólintotta az üres kapuba Bojan Miovski. Nem sokkal később Ivan Petrjak is megcsinálta azt, amit a túloldalon az ellenfél csatára: ziccerben a kapusba lőtt. Próbálkozott a Fehérvár, egy kontratámadás végén azonban az MTK büntetőhöz jutott, melyet Varga magabiztosan értékesített. A meccs végén a hazaiak elkeseredetten támadtak, de sok hibával játszottak, emberhátrányba is kerültek, így nem volt esélyük az egyenlítésre.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS