Fehérváron próbál javítani az MTK

2013. szeptember. 01., 11:34   |    

Fehérváron próbál javítani az MTK

Három mérkőzéssel zárul ma az OTP Bank Liga 6. fordulója. Pályára lép az első és a második helyezett is.

PMFC-MATIAS–DVSC-TEVA
(Vasárnap, szeptember 1., 16.30)

A listavezető Loki mindössze másodszor játszik vendégként a mostani bajnokságban, az első fellépésén döntetlenre végzett Szombathelyen. Kondás Elemér együttese eddig minden fordulóban szerzett gólt, Szakály Péter a legutóbbi négy fordulóban kivétel nélkül a kapuba talált. A DVSC idegenbeli mérlege 2013-ban szerény: a csapat mindössze egy, a Paks elleni bajnokiját tudta megnyerni. A pécsiek legutóbb a Hidegkuti Stadionban megszerezték első győzelmüket, a DVSC-től kölcsönvett Pölöskey góljával. A csapat 2013-ban mindössze háromszor nyert hazai pályán (az MTK, a Pápa és a Diósgyőr ellen), de ha győzött, mindig két gólt is szerzett. A mostani szezonban a Ferencváros és a Győr elleni hazai meccseken van túl Lőrincz Emil együttese, mindkettőn egy gólt szerzett (mindkettőt Koller Krisztián), s a kettőn együtt egy ponttal gazdagodott. A PMFC legutóbb 2000-ben tudott bajnoki mérkőzést nyerni a Debreceni VSC ellen.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–BUDAPEST HONVÉD
(Vasárnap, szeptember 1., 18.30)

A sereghajtó Kaposvár még nyeretlen a mostani bajnokságban, két eddigi hazai mérkőzésén egyaránt két gólt kapott. A KTE ellen ez túl sok volt a pontszerzéshez, az Újpest ellen sikerült egyet begyűjteni. A román Petrache mindkét találkozón szerzett gólt. A Bp. Honvéd a legutóbbi három fordulóban veretlen maradt, de csak a Puskás Akadémia elleni hazai mérkőzését nyerte meg, idegenben Újpesten és Pakson is döntetlent játszott. Az előző idényt is figyelembe véve immár négy mérkőzés óta nyeretlen idegenben, hasonló rossz sorozata 2012. szeptember–novemberében volt. Ugyanakkor a kispestiek a legutóbbi három mérkőzésükön nem kaptak ki Kaposváron.

VIDEOTON FC–MTK BUDAPEST
(Vasárnap, szeptember 1., 20.30)

A Videoton FC négy győzelemmel és egy döntetlennel története legjobb idénykezdését produkálta, az MTK ellenben a legutóbbi három bajnoki mérkőzését szerzett gól nélkül elveszítette. Garami József csapata 293 perce nem lőtt gólt. Amióta José Gomes a fehérváriak edzője, a csapat minden bajnoki mérkőzésén szerzett gólt, s különösen jó a mérlege a budapesti csapatok ellen: négy mérkőzésen négy győzelem, 9-0-s gólkülönbség. A piros-kékek a legutóbbi tizenegy hazai bajnoki mérkőzésükből kilencet megnyertek, s ez azért fontos, mert 2012 őszén elsősorban hazai pályán teljesítetek gyengébben az akkori listavezető Győri ETO-hoz képest. Az MTK legutóbb 2010. május 4-én nyert bajnoki mérkőzést a Sóstói Stadionban. (2012. április 10-én Magyar Kupa-meccsen győzött, s jutott döntőbe.)

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS