Fehérvárra látogat a DVTK, dobogóesélyesek csatája Mezőkövesden

2020. március. 13., 10:03   |    

Fehérvárra látogat a DVTK, dobogóesélyesek csatája Mezőkövesden

A járványügyi helyzet miatt zárt kapuk mögött rendezik meg az OTP Bank Liga 25. fordulóját. A Ferencváros a Kaposvárt fogadja – az első az utolsó ellen játszik –, míg a forduló rangadójának a MOL Fehérvár és a tavasszal jó formába lendült Diósgyőri VTK találkozója számít.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI
(Groupama Aréna, 17.00)
Egy nagyon jó hazai és egy nagyon rossz idegenbeli mérleggel rendelkező zöld-fehér gárda találkozik egymással. A Fradi 2017 áprilisa óta veretlen bajnoki mérkőzésen a Groupama Arénában, december 8. óta nem kapott gólt pályaválasztóként. Noha az elmúlt hetekben vendégként veszített pontokat, idén eddig a hazai mérkőzéseit a Honvéd elleni 0-0 kivételével megnyerte. A Rákóczi ezzel szemben augusztus 31. óta minden idegenbeli bajnoki találkozóját elveszítette.

A két csapat legutóbbi budapesti mérkőzésének összefoglalója:

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Mezőkövesd, 17.00)
A két csapat márciusban harmadszor találkozik egymással, játszottak a hét első felében is, mégpedig a Magyar Kupában. Az idegenbeli győzelem után a kövesdieknek egy bár nehezen kiharcolt, de értékes hazai döntetlen elég volt a továbbjutáshoz. Kuttor Attila együttese a legutóbbi négy bajnokijából hármat megnyert. de a ZTE ellen vereséget szenvedett február végén. A Puskás Akadémia az előző fordulóban veszítette el tavaszi veretlenségét az OTP Bank Ligában, de vendégként tavaly március 30. óta csak egyszer kapott ki. Éppen Mezőkövesden, augusztus 17-én.

A két csapat legutóbbi mezőkövesdi mérkőzésének összefoglalója:

ÚJPEST FC–PAKSI FC
(Zalaegerszeg, 17.00)
A lila-fehérek ezúttal is Zalaegerszegen rendezik hazai bajnoki mérkőzésüket. Tavasszal eddig mindössze egy bajnoki mérkőzésüket, a kaposvárit tudták megnyerni. Csak a rend kedvéért: pályaválasztóként eddig még nem szereztek 2020-ban pontot az OTP Bank Ligában. A Paks egy ponttal áll a táblázaton az Újpest mögött, tehát, amennyiben nyer, megelőzi a lila-fehéreket. A tolnai zöld-fehérek a legutóbbi négy tétmérkőzésükön (ebből háromszor a Bp. Honvéd ellen) nem tudtak gólt szerezni.

A legutóbbi Újpest-Paks mérkőzés összefoglalója:

BUDAPEST HONVÉD–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Illovszky Rudolf Stadion, 17.00)
A Honvéd ezúttal Angyalföldön fogadja ellenfelét. A kispestiek november vége óta mindössze egy hazai bajnoki mérkőzését nyerték meg, a ZTE ellenit. A hét közepén 2-0-ra megverte a Paksot a Magyar Kupában, előtte három tétmérkőzésen nem szerzett gólt. A Kisvárda hat ponttal áll a kispestiek mögött, október 19. óta nyeretlen a bajnokságban vendégként, sőt december eleje óta csak egyszer, Zalaegerszegen tudott pontot szerezni.

A két csapat legutóbbi budapesti mérkőzésének összefoglalója:

DEBRECENI VASUTAS SC–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Debrecen, 17.00)
A DVSC a legutóbbi, a Kisvárda elleni győzelmével javított helyzetén, de november 2. óta, hat hazai mérkőzéséből csak kettőt tudott megnyerni. A ZTE eredménysora javult Márton Gábor irányításával, a legutóbbi négy fordulóban hét pontot szerzett. Legutóbbi idegenbeli bajnokiján győzni tudott Mezőkövesden, ellenben legutóbbi idegenbeli tétmérkőzésén, a szerdai Magyar Kupa-mérkőzésen súlyos vereséget szenvedett a MOL Fehérvártól. Idén eddig hat tétmeccset vívott vendégként, ezekből ötöt elveszített.

A két csapat legutóbbi debreceni mérkőzésének összefoglalója:

MOL FEHÉRVÁR FC–DIÓSGYŐRI VTK
(Székesfehérvár, 19.30)
A Ferencváros elleni vereség óta a MOL Fehérvár nagy formában játszik a bajnokságban, a Magyar Kupában ugyan kikapott Zalaegerszegen, de aztán otthon fölényes győzelemmel fordított és jutott a legjobb négy közé. A Diósgyőr a legutóbbi négy fordulót tekintve egyedül veretlen a mezőnyben, ezeken a mérkőzéseken tíz pontot szerezve kapaszkodott fel az ötödik helyre. Idegenben november 9. óta veretlen, idén minden vendégként játszott bajnoki mérkőzésén szerzett legalább két gólt.

A két csapat legutóbbi székesfehérvári mérkőzésének összefoglalója:


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS