Fehérvárra látogat a Ferencváros

2020. október. 30., 13:20   |    

Fehérvárra látogat a Ferencváros

Az elmúlt évek eredményei alapján (is) a legerősebb két magyar csapat, a Ferencváros és a MOL Fehérvár rangadója áll a hétvégi forduló fókuszában. Szombaton és vasárnap is három mérkőzést rendeznek az OTP Bank Ligában.

Kötelező a maszkviselés a mérkőzéseken!

Kötelező a maszkviselés a mérkőzéseken!

Az október 23-i kormányrendeletnek megfelelően kötelező a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken, így a sportrendezvényeken is.

Tovább

PUSKÁS AKADÉMIA FC–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Szombat, Pancho Aréna, 14.45)

A Puskás Akadémia szenzációs idénykezdés után visszaesett, a legutóbbi három fordulóban nem szerzett pontot, sőt a legutóbbi öt mérkőzéséből négyet elveszített. Pályaválasztóként két hete elrontotta kitűnő mérlegét az MTK elleni 0-3-mal. A ZTE, amelynek edzője, Boér Gábor elkapta a koronavírust, ugyancsak pont nélkül maradt a legutóbbi három bajnokiján, így aztán valamelyik gárda rossz sorozata biztosan megszakad. A ZTE mérlege vendégként eddig egy győzelem, egy döntetlen és egy vereség. Az egerszegiek még soha nem veszítettek a Puskás Akadémia ellen idegenbeli bajnoki meccset az élvonalban.

BUDAPEST HONVÉD–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Szombat, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 17.00)

A kispestiek a rossz kezdés után, legalábbis a vereségekhez képest, javultak, előző három meccsükön veretlenek maradtak, a legutóbbi két bajnokijuk döntetlenre végződött. Így a kilencedik helyen állnak, igaz, ugyanannyi a vesztett pontjuk, mint a negyedik helyezett Paksnak. Bódog Tamás csapatának hazai mérlege gyenge, három mérkőzésen egy pontot szerzett. A Mezőkövesd a legutóbbi négy fordulóban egyetlen pontot sem szerzett, így visszacsúszott az utolsó, a tizenkettedik helyre. A 2020–2021-es idényben eddig játszott négy idegenbeli bajnokijából hármat elveszített, csak Pakson nyert. Kuttor Atrtila csapata idén már nyert Budapesten a Honvéd ellen, igaz, még februárban, egy sikeresebb időszakban.

MOL FEHÉRVÁR FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Szombat, MOL Aréna Sóstó, 19.30)

Mind a két csapat veretlen még a bajnokságban, a Ferencváros az első, a MOL Fehérvár a második helyen áll a tabellán. A Vidi hazai mérlege egy döntetlen, majd két magabiztos győzelem következett a Puskás Akadémia (3-1) és az Újpest (5-1) ellen. A fehérváriak 2020-ban még nem szenvedtek pályaválasztóként bajnoki vereséget, a Ferencváros ellen június 23-án 1-0-ra nyertek. A Ferencváros idegenben a legutóbbi két meccsét megnyerte, előtte az MTK ellen döntetlent játszott. Az előző idényt a fehérvári vereséggel zárta idegenben. Szergej Rebrov együttese szerdán 2-2-es döntetlent játszott a Dinamo Kijev ellen, a jövő héten a Juventust fogadja. Tavaly, amikor Szergej Rebrov csapata 2-1-re nyert Székesfehérváron, négy nappal korábban Moszkvában a CSZKA-t verte.

BUDAFOKI MTE–PAKSI FC
(Vasárnap, Promontor utca, 14.05)

Két, egyaránt nagyszerű formában lévő csapat találkozik egymással Budafokon. A hazaiak a legutóbbi három meccsükön nyertek, feljöttek a harmadik helyre. Pályaválasztóként kétszer 2-1-re nyertek, közben kikaptak egyszer a Fehérvártól. A Paks az edzőváltás óta még veretlen, három győzelem után a legutóbbi fordulóban döntetlent játszott, a negyedik helyen áll. Bognár György irányításával vendégként nyert Diósgyőrben.

ÚJPEST FC–MTK BUDAPEST
(Vasárnap, Szusza Ferenc Stadion, 16.00)

Az MTK a legutóbbi élvonalbeli szezonjában, a 2018–2019-es idényben három mérkőzésen hét pontot szerzett az Újpest ellen. A mostani idényben egy rossz sorozat után a legutóbbi két mérkőzésén négy pontot szerzett. A legjobb idegenbeli eredményét a legutóbbi idegenbeli meccsén, Felcsúton érte el, 3-0-ra nyert. Az Újpest az elmúlt hetekben felváltva veszít és nyer, hazai pályán a mérlege felemás, egy győzelem, egy döntetlen és egy vereség.

KISVÁRDA MASTER GOOD–DIÓSGYŐRI VTK
(Vasárnap, Kisvárda, 18.30)

A Kisvárdánál csak három csapat, a Ferencváros, a MOL Fehérvár és a Budafok veszített eddig kevesebb pontot, Supka Attila együttese a legutóbbi négy fordulóban hét pontot szerzett. Az idegenbeli mérlegének köszönheti ezt, mivel az eddigi két hazai mérkőzését szerzett gól nélkül elveszítette. A Diósgyőr a legutóbbi fordulóban javított, a Puskás Akadémia legyőzésével megtörte vereségsorozatát, s ezzel elmozdult az utolsó helyről. Vendégként március 14. óta minden bajnoki találkozóját elveszítette. A Diósgyőr még soha nem nyert élvonalbeli mérkőzést a Kisvárda vendégeként.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS