Fejlesztések az MLSZ Fantasy Ligában

2014. február. 28., 14:25   |    

Fejlesztések az MLSZ Fantasy Ligában

A tél nagy változásokat hozott a Fantasy Ligában, a három hónap rendelkezésre álló idő alatt kijavítottunk minden olyan dolgot, ami nem a terveknek megfelelően működött, megvalósítottunk jó pár fejlesztői igényt, frissítettük az adatbázist, s elkészítettünk nagyjából 40 fejlesztést.

A játékot érintő legnagyobb változások:

- Bekerültek a játékba a különböző formációk. A felhasználók ezentúl a 2 kapusból, 5 védőből, 5 középpályásból, 2 csatárból álló keretükben az összes elképzelhető felállást kiválaszthatják, s így a kispadon lévő játékosok szerepe is megnő: ha a csatárok rosszul teljesítenek már nem kell 2-t a kezdőben hagyni, felhozható egy extra középpályás, s így még több pont gyűjthető. A cserék és a formációk egészen vasárnap éjfélig szabadon megválaszthatóak.

- Elindul egy új játékmód, a Fantasy Magyar Kupa. Ide bárki szabadon nevezhet péntek estig. A hétvégére nevezett csapat lesz a kupában résztvevő csapat is, a felhasználó pedig szerdán tudja meg, ki a heti ellenfele. Ha több pontot szerzett, akkor továbbjut, ha kevesebbet, akkor sajnos búcsúzik a küzdelmektől. A nevezések alapján biztos, hogy legalább 11 kör lesz a kupában, így az az egész tavasz során nagy izgalmakat fog jelenteni. A győztesek pedig névre szóló, gravírozott kupákat kapnak majd.

- A pénteki fordulózárástól kezdve lehetőség van privát ligákat alakítani: ide maximum 19 barátját tudja meghívni a felhasználó, s összemérni tudását velük. A privát ligák eredményei csak a résztvevők számára elérhetőek, így azok izgalmas, zárt baráti versengések alapját jelenthetik. A privát ligákba lehetőség lesz e-mailben is meghívni a barátokat.

- Megjelentek a kis játékosképek a csapat és az átigazolási oldalakon, így a játék még életszerűbb lesz.

- Minden oldalon hangsúlyosan jelenik meg az aktuális forduló programja, pontos dátummal, s az eredmények beérkezése is nyomon követhető innen.

- Frissült a játékoskártyák dizájnja, s emellett most már lehetőség van közvetlenül a játékoskártyáról megvásárolni a játékost, árának változása pedig egy interaktív grafikonon követhető nyomon - itt meg lehet nézni azt is, hogy a játékost mennyiért sikerült megvenni, ha eladásra kerülne, akkor van-e nyereség.

- A játékoskártyákon folyamatosan megjelennek majd a játékosokkal kapcsolatos hírek, információk, így majd azt is lehet látni, hogy az illetőről mit ír a klubhonlap - sérült-e, fog-e játszani, elégedett-e vele edzője.

- 42 új játékos érkezett a télen a Ligába, ők egységes áron 1 millió forintért vihetőek. Ugyanakkor, hogy ne borítsuk fel a játék gazdasági egyensúlyát, a jó teljesítményhez kötött áremelkedés maximális mértéke jelentősen csökkent az őszhöz képest.

- A pontozás is minimális változásokon esett át. Az ún. sávos pontoknál (passzhatékonyság, párharcok, instat index) minimálisan eltoltuk a határokat. Ez részben annak köszönhető, hogy az NB1 játékosainak átlagos teljesítménye valamelyest nőtt, másrészt pedig nagyobb hangsúlyt kaptak azok a játékosok az árazásban, akit az ősszel legalább százan csapatukba választottak.

- A pontozásba bekerült az öngól (-3 pont / találat) és a két sárgás piros (-5 helyett -4 pont) lap is.

- Ha hiányos a keret, akkor hiányzó játékosonként 15 pont kerül levonásra a heti teljesítményből.

Az első héten ezek a leglátványosabb fejlesztések, a tavasz folyamán a játék még számos "optikai" tuningot kap, az azonban biztos, hogy a játékszabályokat, árazást érintő változások őszig már nem lesznek.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS