Feladat a KTE-nek: az első után az utolsó

2013. április. 26., 08:40   |    

Feladat a KTE-nek: az első után az utolsó

Két mérkőzést rendeznek ma az OTP Bank Liga 25. fordulójában. A kedden a listavezetőt legyőző KTE ezúttal a sereghajtó Egert fogadja. A Győri ETO is pályára lép, ellenfele a Paks lesz.

KTE-PHOENIX MECANO–EGRI SE
(Április 26., péntek, 17.00)

Aligha van olyan szurkoló Kecskeméten, aki a keddi, a listavezető Győr elleni látványos és fölényes győzelem után ne gondolná úgy, hogy a lila-fehérek folytatják jó sorozatukat. A KTE az elmúlt négy mérkőzésén tíz pontot gyűjtött, ilyen jó mérleggel egyetlen más csapat sem dicsekedhet. Hazai pályán is javult a korábban nem igazán acélos mérleg, a Pécs elleni vereség után az Újpestet és a Győrt is legyőzte Horváth Ferenc együttese. Tavasszal mindössze egyszer kapott csak ki, éppen az említett, PMFC-Matias elleni találkozón. Az Egri FC nincs könnyű helyzetben, lassan már az utolsó szalmaszálba is nehezen kapaszkodik. Ugyanakkor tény, hogy a legutóbbi fordulóban megszakadt hosszú, rossz sorozata, nyerni tudott Vácon a Kaposvári Rákóczi ellen. Miután ezúttal idegenbeli találkozó vár rá, jegyezzük meg: vendégként a legutóbbi öt mérkőzését elveszítette, sőt a legutóbbi négyet szerzett gól nélkül bukta el. A két csapat őszi találkozóján a KTE idegenben is 2-0-ra nyert.

GYŐRI ETO–MVM PAKS
(Április 26., péntek, 19.00)

Az idény során immár negyedszer találkozik egymással a két csapat, a gól nélküli paksi bajnoki mellett két Magyar Kupa-találkozót is játszottak. Mindkettőt az ETO nyerte meg, a hazait különösen fölényesen, 4-0-ra. A listavezető nagyon magabiztosan áll a tabella élén, legutóbbi, kecskeméti veresége ellenére tíz ponttal előzi meg a második helyezett Videotont. Ám kicsit – kizárólag a bajnoki eredményeket tekintve – mintha gödörbe lépett volna, a legutóbbi három találkozóján nyeretlen maradt. A Paks, amely a mezőny leggyakoribb döntetlenezője, egy győzelmet ért el a legutóbbi három mérkőzésén. A tolnai zöld-fehérek idegenben egyébként jobb mérleggel rendelkeznek, mint pályaválasztóként, 18 pontot szereztek a hazai 14-gyel szemben. Még nagyobb a különbség a szerzett gólok számát tekintve: 13 Pakson, 21 idegenben.

A további párosítás

Április 27., szombat:
MTK Budapest–Diósgyőri VTK 14.00
Lombard Pápa Termál FC–Újpest FC 16.00
Kaposvári Rákóczi–Szombathelyi Haladás 16.00
DVSC-Teva–FGSZ Siófok 18.30

Április 28., vasárnap:
Ferencváros–Videoton FC 16.30
PMFC-Matias–Budapest Honvéd 18.30

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS