Felavatták a Haladás új stadionját

2017. november. 08., 22:40   |    

Felavatták a Haladás új stadionját

Ünnepélyes keretek között szerda este felavatták a Haladás-Swietelsky új labdarúgó-stadionját Szombathelyen a Rohonci úton. A zöld-fehérek az eszéki NK Osijek csapatát fogadták a gálamérkőzésen.

Az avatóünnepségen beszédet mondott Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára, Hende Csaba az Országgyűlés alelnöke, a város fideszes országgyűlési képviselője és Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere is. A szerda esti nyitómérkőzést, amelyet a Swietelsky Haladás a horvát NK Osijek csapatával játszotta, színes show előzte meg. Este 19 óra 19 perckor a Savaria Szimfonikus Zenekar fúvósai adták meg a jelet az ünneplésre, őket követte a Savaria Legio bemutatója, az Ataru ütőegyüttes produkciója, majd a Haladás utánpótlás-együtteseinek, az Illés Akadémia és a Király Sportegyesület fiataljai futottak be a gyepre és tartottak bemutatót, végül pedig a szombathelyi Soulwave együttes alapozta a hangulatot. A 

A Haladás Sportkomplexum több mint 15 milliárd forintos kormányzati támogatással másfél év alatt épült fel, a kivitelezést a Swietelsky - ZÁÉV konzorciuma végezte. A komplexum részét képezi egy csaknem 9 ezer fő befogadására alkalmas UEFA IV. besorolású futballpálya és egy multifunkcionális sportcsarnok, amelynek földszintjén a sakkozók, birkózók, ökölvívók kaptak helyet, de ugyanitt található egy bemelegítő folyosó és konditerem is. Az emeletet a kézilabdázók, futsalosok, röplabdázók vehetik birtokba, a nekik épített centerpálya mellett egy 500 fős lelátó is épült.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS