Félbeszakadt a Fradi - Diósgyőr bajnoki

2009. október. 31., 19:44   |    

Félbeszakadt a Fradi - Diósgyőr bajnoki

Szombaton hat meccset rendeztek meg a Soproni Liga 13. fordulójából - ám csak öt fejeződött be annak rendje és módja szerint. A Ferencváros - DVTK találkozón a vendégek 3-1-es vezetésénél több hazai szurkoló megpróbált beugrálni a pályára, székdarabokat, petárdákat dobáltak a gyepre, ezért Sulyok Gergely játékvezető előbb félbeszakította a játékot, majd - mivel a kényszerű szünet után is folytatódott a rendbontás - idő előtt véget vetett a játéknak. Ilyesmi hazai pályán a 2000-es évek elején, egy Újpest - Dunaferr mérkőzésen fordult elő utoljára.

Nem a gólokról marad emlékezetes a meccs

Ferencvárosi TC - DVTK 1-3 (0-1) - a 68. percben félbeszakadt
Vezette: Sulyok Gergely (Ring György, Vígh Tibor)
Gólszerző: Tóth B. a 62. illetve Huszák a 17., Jeknic a 48., Lippai az 55. percben

A diósgyőriek fölényét hozó mérkőzés 17. percében Huszák Tamás tíz méterről szerzett góljával szereztek előnyt a vendégek (0-1), akik a 48. percben már kettővel vezettek: Takács Péter szabadrúgása után Vlado Jeknic fejelt a kapu jobb oldalába (0-2). Az 55. percben tovább nőtt a különbség, Lippai Ákos balról, szabadrúgásból helyezett a kapuba (0-3). A 62. percben Tóth Bence távoli szabadrúgásából szépített a Fradi (1-3) - s ez volt a meccs utolsó hivatalos eseménye, a gól után ugyanis a hazai szurkolók egy része megpróbált bejutni a pályára, s székdarabok, pirotechnikai eszközök hullottak a játéktérre. Sulyok Gergely játékvezető ekkor félbeszakította a játékot, a csapatok az öltözőkbe vonultak, ahonnan néhány perc után visszatértek a gyepre, ám mivel ezután újabb petárda repült be a pályára, a bíró a 68. percben lefújta a meccset.


Nem bírtak egymással a csapatok

MTK Budapest - Győri ETO 0-0

Vezette: Szabó Zsolt (Kispál Róbert, Farkas Balázs)

Az inkább nagy küzdelmet, mint látványos játékot hozó összecsapás első félidejében a hazai együttes volt aktívabb és veszélyesebb, a másodikban pedig a győri gárda. Gól azonban nem született a kilencven perc során, így a csapatok végül megosztoztak a bajnoki pontokon.


Egy gól elég volt a Honvéd győzelméhez

Nyíregyháza Spartacus FC - Budapest Honvéd 0-1 (0-1)
Vezette: Vad II István (Márton Zsolt, Márkus Tamás)
Gólszerző: Nagy Z. a 9. percben
Kiállítva: Moriera a 84. percben

A lendületesen kezdő Honvéd gyorsan vezetéshez jutott, a kilencedik percben Moriera bal oldali beívelés után Nagy Zoltán hét méterről fejelt a hálóba (0-1). A játékrész utolsó percében egyenlíthetett volna a Nyíregyháza, Horváth Adrián szabálytalankodott Andorka Péterrel szemben a vendégek tizenhatosán belül, ám a sértett által elvégzett büntetőt Németh Gábor védte. A meccs második része a hazaiak fölényében telt, a Nyíregyháza próbált egyenlíteni, s erre adódtak is lehetőségei, de a házigazdáknak nem sikerült gólt szerezniük. A meccs utolsó eseménye egy kiállítás volt, a 84. percben Moriera kézzel ért a labdához, amiért megkapta második sárga lapját, s azzal együtt a pirosat is.


A ZTE nyerte a nyugati rangadót

ZTE FC - Szombathelyi Haladás 3-0 (2-0)
Vezette: Solymosi Péter (Lémon Oszkár, Takács Gábor)
Gólszerző: Rudnevs a 9., Rudnevs a 25., Pavicevic (11-esből) az 52. percben

A zalai együttes a kilencedik percben szerzett előnyt, Darko Pavicevic emelt Artjoms Rudnevshez, aki nyolc méterről a bal alsó sarokba helyezett (1-0). A 25. percben ugyanez a kettős növelte a kék-fehérek vezetését, Pavicevic bal oldali beadását követően Rudnevs ezúttal négy méterről fejelt a keresztléc alá (2-0). Az 52. percben Tóth Péter kézzel ért a labdához, a Haladás 16-osán belül, tizenegyes következett, s a büntetőt Pavicevic higgadtan értékesítgette is (3-0). A Haladás hiába erőlködött, nem tudott szépíteni, így a Zalaegerszeg magabiztos győzelmet aratott.


Maróti duplája három pontot ért

Kaposvári Rákóczi - Kecskeméti TE-Ereco 2-1 (1-0)
Vezette: Arany Tamás (Viszokai László, Péter Tamás)
Gólszerző: Maróti a 44., Maróti az 52. illetve Montvai a 48. percben

A küzdelmes első félidőben mindkét csapat nagy erőket mozgósított a vezetés megszerezése érdekében, s ez végül a hazaiaknak sikerült: a 44. percben Junior jobb oldali sarokrúgását követően Maróti Béla hét méterről csúsztatott a keresztléc alá (1-0). A 48. percben egyenlített a Kecskemét, Aleksandar Alempijevic tálalt Montvai Tibor elé, aki 16 méterről ívelt a kapuba (1-1). Az állás csak az 52. percig volt egyenlő, ekkor ugyanis Grúz Tamás fejelt Marótihoz, ő pedig hat méterről a hálóba helyezett (2-1).


Kétgólos hátrányt dolgozott le a Pápa


Paksi FC - Lombard Pápa Termál FC 2-2 (2-0)
Vezette: Veizer Roland (Berettyán Péter, Horváth Róbert)
Gólszerző: Böde a 34., Tököli a 43. illetve Bali a 64., Alex a 75. percben

A Paks a 34. percben szerzett előnyt, Tököli Attila átadása után Böde Dániel tíz méterről lőtt a kapu közepébe (1-0). A 43. percben Kiss Tamás hozta helyzetbe Tökölit, aki kilenc méterről helyezett a hálóba (2-0). A második félidő paksi tizenegyessel kezdődött, Urbán Gábor buktatása miatt Tölöli végezhetett el büntetőt, de Szűcs Lajos hárított. A 64. percben szépített a Pápa, Alex adott Bali Péterhez, aki 12 méterről a jobb felső sarokba bombázott (2-1). A vendégek a finisben aztán újabb, immár pontot érő gólt szereztek: a 75. percben Alex fejelt a keresztléc alá (2-2).


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS