Felborítani a papírformát

2013. október. 07., 17:25   |    

Felborítani a papírformát

A válogatott tagjai és a szövetségi kapitány egyetértenek abban, hogy a világ egyik legjobb csapata ellen csak a maximumot adva lehet esélyünk a sikerre.

A hollandok elleni pénteki vb-selejtezőre készülő magyar válogatott megkezdte a felkészülését Telkiben, az első edzés előtt Egervári Sándor és a keret tagjai sajtófélóra keretében válaszoltak az újságírók kérdéseire. A szövetségi kapitány elmondta: a válogatott számára csak a hat pont megszerzése jelentené a második hely biztos megszerzését, ezt azonban nagyon nehéz lesz elérni, hiszen a legutóbbi vb-döntős otthonában kell nyerni hozzá.

- A papírforma szerint kicsi az esély az amszterdami győzelmünkre, de szeretnénk végig a kezünkben tartani ezt az esélyt - mondta a kapitány. - A hollandok elmúlt időszakban lejátszott összes mérkőzésének felvételét megszereztük és kielemeztük, az ebből leszűrt tapasztalatok, valamint az egymás elleni meccseink elemzése lesz a keddi megbeszélésünk fő témája. Fontos, hogy a korábbi mérkőzéseinken látott pozitívumokat tovább erősítsük a játékosokban, a hibákat pedig kijavítsuk. Tisztában vagyunk a saját helyünkkel és a hollandok erősségeivel, a szakmai stáb feladata, hogy megpróbáljuk ehhez a helyzethez alakítani a taktikánkat. Az előző három meccsünkön sok gólt kaptunk a hollandoktól, ezért a legfontosabb, hogy a védekezésben előre tudjunk lépni, támadásban pedig rájátsszunk arra a kevés hibára, amit találunk ellenfelünk játékában. A támadószekciójukban a világ legjobb játékosai szerepelnek, akik minden egyes meccsen tudásuk legjavát próbálják adni, ezért attól függetlenül, hogy tét már nem nyomja a vállukat, nagyon nehéz dolgunk lesz. Ez azonban nekünk is jó alkalom arra, hogy megmutassuk a képességeink legjavát.

A szövetségi kapitány hozzátette: akárcsak Bukarestben, Amszterdamban is ötvenezer néző előtt lép pályára a csapat, de a két stadion atmoszféráját nem lehet összehasonlítani.

- Míg Romániában ellenséges, gyűlölködő hangulat fogadott bennünket, Hollandiában szakértő közönség előtt, jó hangulatban léphetünk pályára. Azt már korábban is megtapasztalhattuk, hogy Amszterdamban öröm játszani, hiszen a hollandok minden meccse népünnepély. Biztos vagyok benne, hogy a hazaiak mindent megtesznek annak érdekében, hogy együtt ünnepelhessék a vb-részvétel kiharcolását a közönséggel - fogalmazott Egervári Sándor.

Vanczák Vilmos a pénteki összecsapással kapcsolatban elmondta: az esélyek egyértelműek, de a fociban minden előfordulhat, akár az is, hogy kapott gól nélkül hozzuk le az amszterdami meccset.

- A védekezés kulcsfontosságú lesz, és nemcsak a hátsó négy ember teljesítményére gondolok. Klasszis támadókkal kerülünk szembe, akik egy az egyben bárkit meg tudnak verni a világon. Fontos, hogy védekezésben is létszámfölényes helyzeteket alakítsunk ki, és ebből labdákat szerezve próbáljunk gólt szerezni - fogalmazott a Sion védője.

- A futballban nem mindig az esélyes csapat nyer - tette hozzá Hajnal Tamás. - Az észtek elleni meccsük azt mutatta, hogy a hollandok is sebezhetőek, főleg a védelemben, ahol - ellentétben a támadósorral - nem világsztárok játszanak. Vagyunk olyan jó csapat, hogy ezt ki is tudjuk használni, de ehhez maximális teljesítményre, némi szerencsére, valamint a hollandok szokásosnál gyengébb játékára is szükség lenne.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS