Félóra alatt döntött a Ferencváros, döntetlen Debrecenben

2015. július. 26., 20:10   |    

Félóra alatt döntött a Ferencváros, döntetlen Debrecenben

Az OTP Bank Liga 2. fordulójának vasárnapi játéknapján a Ferencváros 3-1-re legyőzte a DVTK-t, a Puskás Akadémia pedig 1-1-es döntetlent játszott Debrecenben.

Ferencváros - DVTK 3-1 (3-0)
Vezette: Farkas Ádám
Gólszerző: Nalepa a 4., Leandro a 23., Böde a 31., ill. Barczi az 54. percben

A Ferencváros már a 4. percben megszerezte a vezetést, Varga Roland jobb oldali szöglete után Michal Nalepa fejelt 6 méterről léc alá, Antal Botond csak belekapott a labdába, hárítani nem tudott (1-0). A DVTK megilletődötten játszott a kapott gól után, a védekezése a legkevésbé sem állt össze, a hazaiak szinte minden támadása helyzettel zárult, több nagy lehetőség is kimaradt. A 23. percben megszületett a második Fradi-gól, ezúttal is egy szögletet követően: Böde megcsúsztatta a labdát, Leandro pedig visszalépett, és az ötösről a kapu bal oldalába gurított (2-0). A 31. percben már három gól volt a hazai előny: Leandro ívelte hosszan előre a labdát, Böde Dánielről megfeledkeztek a védők, a csatár pedig élt a lehetőséggel, rávezette a labdát Antal Botondra, majd jobb külsővel a jobb alsó sarokba helyezett (3-0). A második félidőben szervezettebb volt a diósgyőriek játéka, ezt a ferencvárosi helyzetek csökkenő száma mutatta. Az 54. percben szépített a DVTK, Bacsa Patrik kapott jó labdát Okukától, két szép csel után önzetlenül Barczi Dávid elé játszott, aki az üres kapuba passzolt (3-1). A folytatásban a Fradi többet támadott ugyan, de a DVTK-nak is volt ziccere ahhoz, hogy szorossá tegye az eredményt. Végül újabb gól nem született, a zöld-fehérek megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

DVSC-Teva - Puskás Akadémia 1-1 (1-0)
Vezette: Bognár Tamás
Gólszerző: Castillion a 30., ill. Pekár az 59. percben

Az első félórában aktívabb volt az Európa Liga-szereplés miatt néhány kulcsemberét pihentető Debrecen, és a 30. percben a vezető gólt is meglőtte: Szakály Péter szerzett labdát a saját térfelén, Miheliccsel összejátszva eljutott a 16-os előteréig, Castilliont hozta játékba, a holland csatár pedig egy csellel becsapta, és 12 méterről a kapu közepébe gurított (1–0). A gól után sem kezdett nagy rohamokba a Puskás Akadémia, a következő félórában szinte kizárólag a debrecenieknek voltak lehetőségeik. Az 59. percben mégis egyenlítettek a vendégek: Pekár László kapott labdát a vendégtérfélen, egy csellel lerázta védőjét, majd 17 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1-1). Az egyenlítés után elmaradtak a debreceni helyzetek, lefújásig maradt az 1-1 - a Puskás Akadémia története során először szerzett pontot a Loki ellen.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS