Felsőházi győzelmek a Jet-Sol Ligában

2018. október. 16., 14:47   |    

Felsőházi győzelmek a Jet-Sol Ligában

A Jet-Sol Liga 7. fordulójában az esélyesebb csapatok kivétel nélkül megszerezték a három pontot.

A női élvonalban egyre karakteresebben kezd kirajzolódni, hogy mely csapatok végezhetnek a felsőházban az alapszakasz végén. A Ferencváros továbbra is hibátlan, múlt hétvégén remek második félidei teljesítményének köszönhetően kiütötte az Astrát. A zöld-fehérek az első félidőben nem tudták bevenni ellenfelük kapuját, a fordulás után viszont megállíthatatlanok voltak: Fenyvesi Evelin gólja után Kocsán Petra duplázott, majd Szabó Viktória és Csigi Eszter is eredményes volt, így alakult ki az 5-0-ás végeredmény. Az Astra első alkalommal kapott háromnál több gólt az idény során, és immár 3,5 éve nem tudja legyőzni a Fradit.

Az MTK Hungária is megszenvedett az ETO ellen az első félidőben, Tóth Barbara vezető góljára hamar jött a győriek gókirályjelöltjétől, az eddig egy kivételével minden fordulóban betaláló Süle Dórától a válasz. Az 1-1-es félidő után a második játékrészben érvényesítette nagyobb rutinját a kék-fehér csapat: Demeter Réka a 76., Magyarics Zoé a 88. percben volt eredményes, így alakult ki a 3-1-es végeredmény. A bajnokságot jól kezdő, majd hullámvölgybe kerülő MTK három nyeretlen bajnoki után tudott ismét győzni. 

A Haladás Viktória még nehezebben gyűjtött be a három pontot, egészen a 88. percig nem tudta bevenni az újonc Szent Mihály kapuját. Ekkor azonban jött Balogh Henrietta, és megtörte az addigi gólcsendet, majd a 91. percben megduplázta saját és csapata góljainak számát, beállítva a 0-2-es végeredményt. Érdekesség, hogy a hazaiaknál Jankulár Zita személyében új kapus állt a gólvonalon, az előző bajnokit törött kézzel végigvédő Tamara Skoric helyén.

Hétfőn a DVTK a másik újonc, az MLE otthonában lépett pályára, és gólfelelőse, a harmadik mesterhármasát szerző Biljana Bradic góljaival 3-0-ra győzött (Bradic és Süle 12-12 találattal vezetik a góllövőlistát hét kör után).


A tabellán a 21 pontos Fradi elhúzott a riválisoktól, mögötte viszont szoros a verseny, a Haladás 14, az MTK 13, a DVTK 11 ponttal áll.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS