Feltámadásból ötös

2013. augusztus. 10., 15:41   |    

Feltámadásból ötös

A magyar válogatott egy nappal korábbi győzelme Anglia ellen azért volt igen fontos, mert a játékosok legyőzték önmagukat, az előző mérkőzésen elszenvedett vereség okozta sokkot - nem játszott felszabadultan a csapat, de az erős hit győzelmet ért.

A csehek elleni utolsó csoportmeccsen aztán azt is megmutatta a magyar válogatott, hogy a játékosok hite nem csupán egy meccsre szól. Az ellenfél ugyanis az első negyedben 2-0-ra vezetett, márpedig ez nem nevezhető ideális kezdetnek. A szünetben aztán Weisz Tamás szövetségi edző minden bizonnyal helyre tett néhány dolgot, mert előbb egyenlített a válogatott, aztán a harmadik negyedben csodaszép támadásokat vezetve három nagyszerű gólt szerzett, bebizonyítva ezzel azt, hogy az első mérkőzésen elszenvedett vereség ellenére a legjobb csapat a csoportban, és bebizonyította azt is, hogy képes akár egy meccsen belül is lebirkózni önmagát és ezzel együtt az ellenfelet is.

Ám sajnos ott van az az első meccs…

A görögök ugyan kikaptak az angoloktól 5-0-ra, de mert a továbbjutás azonos pontszám esetén (márpedig a magyaroknak ugyanannyi pontja van, mint a görögöknek) az egymás elleni eredmény számít. És sajnos a görögök nyertek ellenünk. Így hiába lett a mieink gólkülönbsége +3 (a görögöké +1), hiába lőttünk több gólt (mi 12-t, ők 9-et), mégis a görögök játszhatnak az A-csoportba jutásért, a magyar válogatott pedig Izrael ellen a B-csoport 3. helyéért lép pályára.


Magyarország-Csehország 5-2 (0-2, 2-0, 3-0)
Magyarország:
Szacskó – Weisz (1), Ughy, Sebestyén, Simonyi (2)
Cserék: Fekete V. (1), Besenyei, Berkes (1), Csoszánszki

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS