Féltucat góllal melegített az MTK a Bajnokok Ligájára

2014. október. 06., 11:13   |    

Féltucat góllal melegített az MTK a Bajnokok Ligájára

A Jet-Sol Liga 5. fordulója akár egy viszonylag egyszerű képlettel is leírható: győzött a két, a közvélemény által legerősebbnek ítélt csapat, az MTK Hungária és a Ferencváros - a "többiek" pedig döntetlent játszottak.

A bajnok MTK a pont nélkül álló Szegedi AK vendégeként tartott kellemes főpróbát az osztrák NÖSV Neulengbach elleni, szerdai, felcsúti Bajnokok Ligája-mérkőzésre. Medgyes Péter óvatosan játszatta csapatát, a kulcsemberek közül Szőcs Rékát pihentette, de Pádárt, Hummel-Smuczert és Tóth Alexandrát is lecserélte egy óra játék után, ám a listavezető így is könnyed győzelmet aratott.

A női labdarúgás relativitását, no meg a csapatok játékereje közötti különbséget jelzi, hogy bármennyire furcsa is, a szegediek elégedettek lehetnek a saját teljesítményükkel, ameddig bírták erővel, minimális hátrányba kerültek csak, és kapusuk, Földesi Lilien is régen védett olyan jól, mint ezen a mérkőzésen.

A Szegedi AK igyekezett alaposan megszervezni a védelmét, támadójátékát a kontrákra korlátozni, szűkíteni a területet - ennek köszönhető, hogy a várthoz képest jóval kevesebbszer kerültek gólveszélyes helyzetbe az MTK támadói. Méry Rita ziccere, valamint Pádár Anita kapufája a kivétel, gólt viszont az első játékrészben csak 11-esből, a Nagy Lilla buktatásáért megítélt büntetőből tudott lőni a vendégcsapat, pontosabban Méry. Lassan hagyomány lesz, hogy a hazai meccseken az MTK legerősebb periódusa a szünet utáni 15-20 perc. Ezúttal is ez történt, a második játékrész első negyedórájában három gólt lőtt az MTK (Pádár, Kaján, Pádár), és ezzel el is döntötte a mérkőzést. Az utolsó félórában a szegedieknek még peche is volt, Kaján Zsanett szöglete nyomán Földesiről a saját kapujába került a labda, majd egy szabadrúgás nyomán Demeter Réka állította be a 6-0-ás végeredményt.

A Dorogi Diófa három szép győzelemmel kezdte a szezont, a legutóbbi hétvégén viszont kikapott a tavalyi ezüstérmes Astra vendégeként. Miután azonban az Astra sincs csúcsformában, bátran mondhatjuk, az újoncnak most vasárnap, a Buzánszky Stadionban kellett volna igazán nagyvadat elejtenie - a Ferencvárost.

Nem sikerült. Dörnyei Balázs csapata Mosdóczi Evelin két gyors góljával hamar előnybe került, sőt miután Zágor Bernadett is a kapuba talált, tulajdonképpen már a szünetre eldőlt a meccs. Sőt, a Ferencváros még fokozni is tudta a tempót, volt a mérkőzésnek olyan periódusa, amikor öt góllal vezettek a zöld-fehérek. A vége 6-2-es vendéggyőzelem lett, ami egyébként semmi rendkívülit nem jelent. A Ferencváros jobb futballistákból álló, nagyobb játékerőt képviselő csapat, mint a Dorogi Diófa, de Szabados Györgyéknek ettől függetlenül reális esélye van arra, hogy bejussanak a felsőházba: táplálhatja a reményeiket a statisztika, miszerint a legutóbbi két szezonban volt újonc a felsőházi rájátszásban.

A női labdarúgásban nagyon ritka, gól nélküli mérkőzést játszott az 1. FC Femina és az Astra HFC. Amint azt mondani szokták, "aki nem lő gólt, az ne akarjon nyerni", de nem csak ezért reális a pontosztozkodás. Mindkét oldal, a rákospalotaiak és a csepeliek is úgy érezték a meccs után, a helyzetek alapján ők álltak közelebb a győzelemhez - ilyenkor pedig nem csak felesleges, de értelmetlen is méricskélni.

Az első félidőből a vendégek helyzetei közül - Telek-Sümegi passza után - Megyes Ágnes lövését, míg a másik oldalon egy kapuba jutó labdát érdemes kiemelni: utóbbi esetében azonban a játékvezető, alkalmasint a fizika törvényeire is hagyatkozva úgy ítélte meg, Horváth Hanna szöglete után a labda elhagyta a játékteret. A szünet után is csak helyzetek adódtak, gól nem esett, maradt a döntetlen, amivel igazából egyik csapat sem lehet elégedetlen.

Az utóbbi évek egyik legizgalmasabb hajráját látták a nézők Újpesten, olyan dramaturgiát, amelyet Alfred Hitchcock is megirigyelne. Az UTE - Viktória-Trend Optika meccset a szombathelyiek kezdték jobban, két gólszerzési lehetőséggel riogatták a hazai szurkolókat, gólt azonban az Újpest rúgott, már az 5. percben: a vendégtérfélen eladott labdát Várkonyi Orsolya pazar íveléssel, vagy 40 méterről ívelte a Viktória hálójába. Sőt, amikor a szombathelyiek újra lábra kaptak, megint az UTE szerzett gólt, ezúttal Szennai Adrienn emelésével.

Az első félidő hajrájában Heike Manhart, a szombathelyiek osztrák válogatottja tizenegyest is hibázott, a második játékrész hajrájában Harsányi Andrea kiállítása miatt a Viktória meg is fogyatkozott - ennél tutibb nyerési esélye, hogy lehetne a kétgólos előnyben levő csapatnak? Heike Manhart egy durva egyéni hibát kihasználva a 92. percben szépített, de, ha így marad, még nyert volna az Újpest. Sőt, a Viktória tovább fogyatkozott, a rúgást kapott Kun nem tudta folytatni a játékot, Manhart pedig csak sérülten sántikált Gálik piros lapos belépője után - ennek ellenére egyenlített a Viktória: a Marsai Nikolett által felívelt szabadrúgásra Dénes Dorka rajtolt, becsapta védőjét, majd a hálóba lőtte az egyenlítő gólt. 2-2 lett a vége, amit se az első, se a 90. percben nem gondolt volna senki sem!

Jet-Sol Liga, 5. forduló.

Újpesti TE - Viktória-Trend Optika FC 2-2 (2-0)
1. FC Femina - Astra HFC 0-0
Szegedi AK-Boszorkányok - MTK Hungária 0-6 (0-1)
Dorogi Diófa - Ferencváros 2-6 (0-3)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS