Ferencvárosi döntetlen Albániában

2016. július. 13., 22:12   |    

Ferencvárosi döntetlen Albániában

A Ferencváros játéka még nem volt az igazi a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának első mérkőzésén, de a Partizani Tirana otthonában elért 1-1-es döntetlen kedvező eredmény a visszavágóra.

A múlt héten vált hivatalossá, hogy a Ferencváros eredetileg kisorsolt ellenfele, az albán bajnok Skenderbäu nem indulhat a Bajnokok Ligája selejtezőjében, így a magyar bajnok első ellenfele az albán ezüstérmes Partizani Tirana lesz. Az albániai első mérkőzésen bemutatkozott tétmérkőzésen a Fradi színeiben Lovrencsics Gergő, a magyar válogatott Eb-keretéből Gera Zoltán, Pintér Ádám és Dibusz Dénes is kezdő volt, míg Böde Dániel a cserepadon kezdett.

Visszafogott teljesítményt nyújtott a mérkőzés elején a Ferencváros, majd feljavult ugyan a félidő második felére, de nem annyira, hogy meggyőző fölényt tudjon kiharcolni. A második játékrészben egyetlen védelmi hiba elég volt az albánoknak ahhoz, hogy megszerezzék a vezetést, a 47. percben Realdo Fili lőtt nagy gólt jó 20 méterről (1-0). A Fradi hátrányban sebességet váltott, és bő 20 perccel később kiegyenlített: Böde Dániel kapott hosszú labdát a jobbösszekötő helyén, kapura tört, majd nagyon éles szögből a jobb felső sarokba helyezett (1-1). A folytatásban egyik csapat sem erőltette a támadásokat, látszólag mindkét fél elégedett volt a döntetlennel. Újabb gól nem is született, jövő szerdán, a Groupama Arénában 1-1-ről folytatódik a párharc.

Partizani Tirana - Ferencváros 1-1 (0-0)
G.: Fili (47.), ill. Böde (71.)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC
Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS