Ferencvárosi siker a derbin

2020. október. 24., 21:50   |    

Ferencvárosi siker a derbin
Fotó: mti.hu

Javított a Kisvárda elleni mérlegén az MTK Budapest, amely 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a várdaiakkal. A Honvéd gól nélküli döntetlennel szakította meg a Paks nyerő szériáját. A címvédő Ferencváros ismét legyőzte az Újpestet.

Kötelező a maszkviselés a mérkőzéseken!

Kötelező a maszkviselés a mérkőzéseken!

Az október 23-i kormányrendeletnek megfelelően kötelező a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken, így a sportrendezvényeken is.

Tovább

OTP Bank Liga, 8. forduló: 
MTK Budapest–Kisvárda Master Good 1–1 (1–0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Antal
gólszerzők: Gera D. (24., 11-esből), illetve Kovácsréti (60.)
sárga lap: Cseke (75.), illetve Camaj (70.), Melnyik (76.)
    
MTK: Mijatovic – Varju, Nagy Zs., Ferreira – Balázs (Ikenne-King, 84.), Mezei, Cseke (Biben, 84.), Dimitrov (Schön, 9., Prosser, 64.), Herrera – Gera D., Miovski
Kisvárda: Dombó – Melnyik, Ene, Rubus, Hej – Lucas, Simovic – Navratil (Kovácsréti, a szünetben), Bumba (Cukalasz, 86.), Sassá (Camaj, a szünetben) – Viana (Horváth Z., 81.)

Egy durva belépő nyomán már a kilencedik percben cserére kényszerült az MTK, amely a találkozó elején nem találta a ritmust. A Kisvárda volt aktívabb, irányította a mérkőzést, több helyzetet kialakított. Mégis a hazai csapat szerzett vezetést a játékrész közepén, mert Gera a vendégek tizenhatosán belül cselezgetett, majd összeakadt Simoviccsal és elesett, a játékvezető pedig büntetőt ítélt, amit a sértett értékesített.

Továbbra is a Kisvárda maradt kezdeményezőbb, de az előny valamelyest megnyugtatta az MTK-t, amely már többször eljutott ellenfele tizenhatosáig, és veszélyeztette is a kapuját. Lüktető volt a játék, mindkét oldalon akadtak lehetőségek a félidő utolsó negyedórájában.

Supka Attila a folytatásra kettőt cserélt, hogy hatékonyabbá tegye a támadásokat, és ennek meg is lett az eredménye, az egyik pályára lépő, Kovácsréti szép gólt lőtt szűk negyedóra elteltével, ezzel a Kisvárda egyenlített.

A hátralévő időben mindkét csapat igyekezett a maga javára fordítani a mérkőzést, voltak is helyzetek, de maradt a pontosztozkodás, többek között a sok hiba, pontatlanság miatt.

Paksi FC–Budapest Honvéd 0–0
Paks, v.: Farkas Á.
sárga lap: Gévay (26.), Böde (91.), illetve Lovric (75.), Mezgrani (93.)

Paksi FC: Hegedüs – Gévay, Böde, Lenzsér – Bertus, Balogh, Windecker (Kulcsár D., 15.), Csősz (Bognár, a szünetben), Osváth – Sajbán M. (Ádám 67.), Hahn (Sipos, 88.)
Budapest Honvéd: Tujvel – Baráth B., Kamber, Lovric  – Mezgrani, Szendrei N., Hidi, Kesztyűs (László, 64.), Tamás N. – Eppel (Tóth-Gábor, 90.), Zsótér (Bocskay, 76.)

A kispestieknél – a klub csütörtöki tájékoztatása szerint – több játékosnak és stábtagnak is pozitív lett a koronavírustesztje, köztük volt Bódog Tamás vezetőedző, akit így a kapusedző, Vezér Ádám helyettesített a kispadon. A vendégektől hiányzott Balogh Norbert, Boubacar Traoré, Gazdag Dániel, Batik

Az első félidőben ugyan a Bognár György irányításával mind a három bajnokiján diadalmaskodó paksiak futballoztak veszélyesebben, de egyetlen helyzetet tudtak csak kialakítani, amelyet Hahn elhibázott.

A fordulást követően sem változott a játék képe, a foghíjas kerettel érkező fővárosiak számára jó eredménynek tűnt a döntetlen, ennek ellenére a hajrában meccslabdákat hibáztak: előbb a 2017-es idényben a bajnokcsapat és a liga gólkirálya, a klubhoz visszatérő Eppel rontott ziccerben, majd a 90. percben Lovric fejelhetett tiszta helyzetben, de nem járt sikerrel.

Ferencvárosi TC–Újpest FC 2–0 (1–0)
Groupama Aréna, v.: Bogár
gólszerzők: Nguen Tokmac (39.), Somália (61.)
sárga lap: Heister (69.), Dibusz (78.), illetve Mitrovic (50.), Beridze (64.), Antonov (73.), Csongvai (79.), Bacsa (84.), Onovo (90.)
kiállítva: Frimpong (94.)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali (Frimpong, 57.), Heister – Laidouni, Somália (Sigér, 80.) – Zubkov (Skvarka, 65.), Nguen (Isael, 65.), Mak (Haratin, 80.) – Boli
Újpest: Pajovic – Pauljevic, Kutrumpisz (Katona, 83.), Ristevski, Antonov – Csongvai, Onovo, Mitrovic (Szakály P., 74.) – Simon (Bacsa, 74.), Tallo (Gigic 83.), Perosevic (Beridze, 40.)

Lendületesen és veszélyesen kezdett a Ferencváros, amelynek ígéretes helyzetei is adódtak. Az Újpest kizárólag a védekezésre összpontosított, a labdát nem tudta megtartani, azt legtöbbször hamar, már a félpálya környékén elveszítette. A félidő közepén a hazaiak visszavettek a tempóból, ráadásul több technikai hibát elkövettek, így a vendégek kicsit fellélegezhettek. A 39. percben mégis vezetéshez jutott a Ferencváros – a jobb szélről beívelt labdát Nguen Tokmac fejelte a kapuba –, majd az egyre inkább magára találó újpesti gárda pillanatai következtek, de lehetőségeit nem tudta egyenlítő gólra váltani.

A vendégcsapat a második félidő elején is irányított, viszont a 61. percben szöglet után ismét a hazaiak voltak eredményesek, akkor Somália révén. Kiegyenlített mezőnyjáték mellett megmaradt a küzdelem és a tempó, amelyről a mindkét oldalon érkező cserék gondoskodtak. A 80. percben büntetőhöz jutottak a vendégek, de Tallo a kapu fölé és mellé emelt. A hátralévő időt a Ferencváros rutinos tudta le – csupán Frimpong sportszerűtlenségért kapott piros lapja borzolta a kedélyeket –, így ismét legyőzte újpesti riválisát.

OTP Bank Liga NB I. 8. forduló

Sorsolás
2023. 09. 29. 20:00
ZTE Aréna
2023. 09. 30. 14:30
Paksi FC Stadion
2023. 09. 30. 17:00
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2023. 09. 30. 19:30
Debreceni Nagyerdei Stadion
2023. 10. 01. 15:00
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2023. 10. 01. 17:30
DVTK Stadion


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS