Ferencvárosi siker a fővárosi rangadón

2011. április. 01., 18:09   |    

Ferencvárosi siker a fővárosi rangadón

A Monicomp Liga 21. fordulójának pénteki játéknapján a Ferencváros hazai pályán 1-0-ra győzött az Újpest ellen. A Vasas Kaposvárról hozta el a három pontot.

Visszavágott a Fradi az őszi vereségért

Ferencvárosi TC - Újpest FC 1-0 (1-0)

Vezette: Iványi Zoltán (Ring György, Kispál Róbert)

Gólszerző: Heinz a 40. percben

 

Az ősszel az Újpest hazai pályán 6-0-ra verte riválisát, a zöld-fehéreket érthetően fűtötte a bizonyítási vágy a visszavágón. A 10 ezres közönség előtt megrendezett rangadó első félideje változatos, élvezetes játékot hozott, mindkét csapat támadó szellemben futballozott, gyakran forogtak veszélyben a kapuk. A 40. percben a Ferencváros megszerezte a vezetést: egy kontra során Andrezinho remek ütemben indította a balösszekötő helyén kilépő André Schembrit, aki Marek Heinzet hozta játékba. A cseh támadó megelőzte védőjét, majd 13 méterről a jobb sarokba helyezett, Balajcza Szabolcs beleért a labdába, de nem tudott menteni (1-0). A szünet után az Újpest került fölénybe, míg a hazaiak kontrákból igyekeztek veszélyt kialakítani a kapu előtt. A játékrész második felében a Ferencváros taktikusan őrizte előnyét, és végül 1-0-ra megnyerte a mérkőzést.


 

Továbbra is veretlen idén a Vasas

 

Kaposvári Rákóczi - Vasas-Híd 0-1 (0-0)

Vezette: Alvaro Garcia Miquel (Farkas Balázs, Berettyán Péter)

Gólszerző: Ferenczi a 82. percben

 

Az első félidő küzdelmes, és kiegyenlített játékot hozott, nem alakult ki sok helyzet egyik oldalon sem. A fordulás után a hazaiak közel jártak a vezetés megszerzéséhez, Oláh Lóránt próbálkozása után a kapufáról pattant ki a labda. A hajrában a Vasas váratlanul megszerezte a vezetést, Lázok János beadása után Ferenczi István csúsztatott a hálóba (0-1). A hátralévő időben a Kaposvár mindent megtett az egyenlítés érdekében, de mindhiába, az angyalföldiek megőrizték idei veretlenségüket, és már a nyolcadik helyen állnak a tabellán.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS