Férfi futsal NB I – Döntős a Kecskemét, a Pécsnek a győzelem is kevés volt a bennmaradáshoz

2024. május. 06., 22:29   |    

Férfi futsal NB I – Döntős a Kecskemét, a Pécsnek a győzelem is kevés volt a bennmaradáshoz
Fotó: ScoreGoal Kecskemét közösségi oldala

A ScoreGoal Kecskemét hazai pályán a hajrában lőtt góllal jutott be a férfi futsal NB I döntőjébe, míg a Pécsnek a győzelem is kevés volt a bennmaradáshoz, így a Maglóddal együtt búcsúzott az élvonaltól.

A kecskemétiek ismét a végletekig kiélezett csatában tartották otthon a három pontot a Veszprémmel szemben, így történetük során először verekedték be magukat a bajnoki fináléba. Suscsák Máté 13-szoros válogatott kétszer is betalált, második gólját pedig 10 másodperccel a végső dudaszó előtt érte el, ezzel a hazaiak 3-2-re nyerték a találkozót a Messzi István Sportcsarnokban.

A címvédő és listavezető Haladás 3-3-as döntetlent játszott a Debrecennel, így végül 28 ponttal zárt a felsőház élén, és pályaelőnnyel várhatja a Kecskemét elleni döntőt. Pálmay Tamás, a Haladás VSE futsal szakágának vezetője a mérkőzés előtt elmondta, hogy a hazaiak már fél szemmel a Magyar Kupa hétvégi négyesdöntőjére készülnek, ezért több játékos pihenőt kapott az utolsó fordulóra, aki az első csapatból mégis pályára lépett, annak limitálták a játékperceit.

A Berettyóújfalu is mindent megtett azért, hogy utolérje a kecskemétieket, de a Nyíregyháza elleni 8-1-es siker csak akkor ért volna döntőt, ha a Kecskemét nem nyer az utolsó fordulóban. Trencsényi János együttese ismét a nyíregyháziakkal fog összecsapni a bronzcsatában. Az éremcsaták az egyik fél harmadik győzelméig tartanak.

Az alsóházban is izgalmas mérkőzések és végeredmények születtek, ugyanis a sereghajtó és biztos kieső Maglód 5-4-re nyert utolsó elsőosztályú mérkőzésén az Újpest ellen, a lila-fehérek viszont már az előző körben biztosították bennmaradásukat - mivel több győzelemmel rendelkeznek a bajnokságban, mint a Pécs.

"Nagyon nehéz szavakat találnom.. Ilyenkor bosszús az ember, mert ha a csapat tud ilyen játékot produkálni, mint felszabadultan az utolsó két mérkőzésen, akkor miért jutottunk el oda, hogy tét nélküli volt ez az utolsó két meccs?! Egyébként nagyon örülök, nyílt sisakos játék volt mindkét csapat részéről és én erre is számítottam, sok gólra, ami meg lett" - mondta Németh Gusztáv, a Maglód sportigazgatója a meccset követően.

A pécsiek 5-2-re múlták felül az Aramis együttesét, így az Újpesthez hasonlóan végül 15 pontot gyűjtöttek a rájátszásban, pontazonosság esetén azonban a bajnokságban elért több győzelem dönt a sorrendről. A Pécs még a Magyar Futsal Akadémia vereségében bízhatott, ám az MFA 5-1-re nyert a rájátszásban mindeddig veretlen Nyírbátor otthonában, így 17 ponttal az alsóház harmadik helyére lépett elő és elkerülte a kiesést.

Az utolsó fordulóban eldőlt, hogy végül a 2023/24-es kiírás ötödik helyezettje a DEAC, hatodik a Veszprém, az alsóházban kiemelkedő teljesítményt nyújtó Nyírbátor a hetedik, mögötte az Aramis SE a nyolcadik, az utolsó fordulóban megmenekülő Magyar Futsal Akadémia a kilencedik, míg a több győzelemmel rendelkező Újpest a tizedik pozícióban zárt. A két kieső csapat tehát a Maglód és a Pécs, és már az is kiderült, hogy az NB II-ből a TFSE és a Tiszaföldvár együttese csatlakozhat majd a következő szezontól az élvonalhoz.

Férfi Futsal NB I. Felső-ház 10. forduló

2024. 05. 06. 18:30
Messzi István Sportcsarnok
2024. 05. 06. 18:30
Haladás Sportcsarnok
2024. 05. 06. 18:30
Pálfi István Rendezvénycsarnok

Férfi Futsal NB I. Alsó-ház 10. forduló

Sorsolás
2024. 05. 06. 19:30
Monor Városi Sportcsarnok
2024. 05. 06. 19:30
Lauber Dezső Sportcsarnok
2024. 05. 06. 19:30
Nyírbátori Városi Sportcsarnok

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS