Férfi Futsal NB I: Rangadóval folytatódik a rájátszás

2024. április. 22., 13:21   |    

Férfi Futsal NB I: Rangadóval folytatódik a rájátszás

Az éllovas mögött mindössze egy ponttal lemaradó Kecskemét a listavezető és címvédő Haladás otthonába látogat, és hétfőn egy újabb bravúrral akár át is veheti a vezetést a férfi futsal NB I-ben. A felsőház további két összecsapásán a Veszprém Berettyóújfaluba, míg Nyíregyháza a DEAC otthonába látogat.

A legutóbbi mérkőzésen a rájátszásban mindeddig veretlen Kecskemét 4-3-ra múlta felül a szombathelyi alakulatot a Messzi István Sportcsarnokban, azóta pedig két döntetlen mellett a Berettyóújfalut és a Veszprémet is legyőzték. Marko Gavrilovic, a ScoreGoal Kecskemét sportigazgatója szerint ugyan másfél hónapja ők jöttek ki jobban az összecsapásból, de biztos benne, hogy a Haladás nagyon motivált lesz hazai pályán a vezető pozíció bebiztosításában.

„Sokan azt várják el tőlünk a felsőházi menetelés láttán, hogy ezután is nyerjük meg a meccseket zsinórban. A helyzet azért nem ilyen egyszerű. Nincs okunk arra, hogy nyomás alá helyezzük magunkat, szeretném, ha ugyanolyan felszabadultan tudnánk a hátralévő meccseket is megvívni, mint az eddigieket” – mondta Gavrilovic a klub honlapján, majd hozzátette, hogy egyik játékosuk sérülten tért vissza a válogatott szünetről, de erős karakterük miatt az ilyen jellegű nehézségek kívülről nem látszódnak együttesén.

Felipe Conde szombathelyi vezetőedző egyértelműen a három pont otthon tartását tűzte ki célul, ennek elérésében pedig taktikai fegyelmet és koncentrációt vár csapatától, amely a visszavágás mellett a bajnoki döntő pályaelőnyének megszerzésére is hajt hétfőn.

Az előző kiírás ezüstérmese, az MVFC Berettyóújfalu a felsőházi sereghajtó Veszprémet fogadja, míg a bronzcsatáért versengő nyíregyháziak Debrecenbe látogatnak. Utóbbi két csapat ebben az idényben háromszor találkozott egymással, és mindhárom esetben hazai siker született, de összesítésben a Nyíregyháza 2-1-re vezeti kettejük párharcát.

Az alsóházban az eddig hibátlan Nyírbátor a nemrég edzőt váltott Újpestet fogadja – a klub tájékoztatása szerint a lila-fehérek edzéseit ideiglenesen Harnisch Ákos és Klacsák Bence vezeti. A bennmaradásért küzdő PEAC a sereghajtó Maglódot, az Aramis pedig a Magyar Futsal Akadémiát látja vendégül a rájátszás nyolcadik fordulójában.

Férfi Futsal NB I. Felső-ház 8. forduló

2024. 04. 22. 18:30
Pálfi István Rendezvénycsarnok
2024. 04. 22. 18:30
Haladás Sportcsarnok
2024. 04. 22. 18:30
DESOK Csarnok - Debreceni Egyetemi Sportaréna

Férfi Futsal NB I. Alsó-ház 8. forduló

Sorsolás
2024. 04. 22. 19:00
Nyírbátori Városi Sportcsarnok
2024. 04. 22. 19:00
Lauber Dezső Sportcsarnok
2024. 04. 22. 19:35
Aramis SE Futsal Csarnok


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Magabiztos fehérvári sikerrel indult a 31. forduló
Bajnokságok / Kupák
Női futsal NB I – Vasárnap rajtol a bajnoki döntő
Bajnokságok / Kupák
Tovább küzd a bennmaradásért a Kisvárda és az Újpest

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS