Finnország lesz a válogatott márciusi ellenfele

2014. január. 16., 11:00   |    

Finnország lesz a válogatott márciusi ellenfele

Hivatalossá vált, hogy Finnország lesz a magyar A-válogatott következő ellenfele. A március 5-i felkészülési mérkőzést a győri ETO Parkban rendezik meg.

Januárban a csapategység megteremtése érdekében Pintér Attila szövetségi kapitány többször is összehívta a bő válogatott keret itthon szereplő játékosait, a telki összetartásokat februárban egy törökországi edzőtáborozás követi, a március 5-i FIFA-játéknapon pedig élesben is bemutatkozik a megújuló válogatott. Az ellenfél Finnország válogatottja lesz, a találkozót a győri ETO Parkban rendezik.

A finnek a harmadik helyen végeztek a 2014-es brazíliai világbajnokság selejtező csoportjában a spanyolok és a franciák mögött, megelőzve Grúziát és Fehéroroszországot, jelenleg a hatvannegyedik helyen állnak a FIFA világranglistáján. Az északiak válogatottja november közepén, Wales ellen játszotta utolsó mérkőzését, az összecsapás 1-1-es döntetlenre végződött.

A magyar és a finn válogatott eddig tizenhárom alkalommal találkozott egymással, ebből kilencszer magyar siker született, három döntetlen és egy finn győzelem mellett. Magyarország legutóbb 2011 októberében, Budapesten játszott a finnekkel, akkor gólnélküli döntetlennel ért véget a mérkőzés.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS