Fókuszban a BL: péntekre kerül a MOL Vidi–DVSC mérkőzés

2018. augusztus. 07., 20:07   |    

Fókuszban a BL: péntekre kerül a MOL Vidi–DVSC mérkőzés

A magyar bajnokcsapatnak reális esélye van, hogy – egy lényegesen magasabban jegyzett, korábbi BL-szereplővel szembeni – sikeres szereplés esetén bejusson a BL-pótselejtező szakaszába, de rosszabb esetben is az EL-csoportkörébe. A remélt eredmény elérését az is segítheti, hogy az MLSZ versenybizottsága hozzájárul a MOL-Vidi FC kérelméhez, amelyet ellenfele, a DVSC is aláírásával támogatott.

A döntésnek köszönhetően az NB I negyedik fordulójában péntek este játszik a MOL-Vidi FC a Debrecen ellen a Pancho Arénában, és jövő héten kedden vár rá a svéd bajnok elleni visszavágó.

Nagy figyelem övezi a magyar válogatott szereplése mellett az OTP Bank Ligában szereplő klubcsapataink nemzetközi versenyképességének alakulását. Ez az a terület, amellyel kapcsolatban a közvélemény a legtöbb – sokszor jogos – kritikát fogalmazta meg az elmúlt években. Erre is tekintettel az MLSZ hosszú ideje azért tesz erőfeszítéseket, hogy minél több magyar labdarúgó szerezzen értékes nemzetközi versenytapasztalatot. Korábban a fiatal játékos szabály, az idei évtől pedig a produktivitási rendszer ösztönzi a klubokat arra, hogy értékes fiatal labdarúgókat szerepeltessenek csapataikban, lehetőleg minél rangosabb ellenfelekkel szemben, például EL- vagy BL-csoportkörben. Mint szövetségi kapitányaink korábban számos alkalommal hangoztatták, e tapasztalat nélkülözhetetlenül fontos a magyar válogatott versenyképességének javításához is.

Egy tavalyi UEFA-döntés következményeként az idei szezontól nehezebbé vált a kisebb országok bajnokcsapatainak BL-csoportkörbe jutása, hiszen a topligák csapatainak automatikus kvalifikációja miatt mindössze 16 helyért verseng a többi csapat: bajnoki ágon a selejtezőkből csupán 4 együttes juthat a csoportkörbe. Ezzel egyidejűleg az EL-csoportkörbe jutás is sokkal nehezebbé vált.

A fentiek alapján a magyar labdarúgás elemi érdekét fejezi ki az MLSZ elnökségének tavaly meghozott döntése, hogy a nemzetközi kupák selejtező mérkőzései kapcsán minden magyar induló kapja meg a rugalmasságból adódó segítséget.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS