Fókuszban a Grassroots - UEFA-konferencia Oslóban

2013. április. 06., 13:45   |    

Fókuszban a Grassroots - UEFA-konferencia Oslóban

Az UEFA mind az 53 tagállama képviselteti magát április 8-12. között az európai szövetség idei legnagyobb Grassroots-konferenciáján.

Az európai szövetség évek óta kiemelt figyelmet szentel az amatőr futballnak, vagyis a Grassrootsnak, mert egyik alaptétele, hogy a futball nem elsősorban a profikról szól, és egy széles bázis nélkül a professzionális labdarúgás sem működhet megfelelően. Az ötnapos konferencián elsősorban stratégiai lépésekről lesz szó, az UEFA 53 tagállamának szakemberei megvitatják a Grassroots jövőjét, a további fejlesztések lehetőségeit, és megosztják egymással az amatőr labdarúgást érintő legújabb ötleteiket. Az MLSZ-t Kovács Szilveszter Grassroots-igazgató és Őze Tibor Graassroots-menedzser képviseli az egész hetes eseményen.

A norvég fővárosban átadják az év legjobb Grassroots-vezetőjének, legjobb Grassroots-klubjának és legjobb Grassroots-projektjének járó díjakat, ez utóbbi kategóriában az MLSZ által felterjesztett program győzött, amely az állami gondoskodásban élő gyerekek futballját segíti.

Ez a harmadik, de az eddigi legjelentősebb magyar Grassroots-elismerés: 2010-ben a Budakeszi LA utánpótlás-programja ezüstplakettet érdemelt, 2012-ben pedig Ugrai Csilla, a dévaványai klub női szakosztályának vezetője harmadik helyezést ért el kategóriájában.

- A legjobb európai projekt díjának elnyerése is mutatja, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség vezetése minden eddiginél nagyobb figyelmet fordít az amatőr labdarúgásra, és jelentős energiát mozgósít a Grassroots-projektek fejlesztése érdekében. Az UEFA ma már legalább olyan fontosnak tartja az amatőrök labdarúgását, mint a profikét, a nemzeti szövetségek is jelentős lépéseket tesznek ezen a fronton, ezért óriási dicsőség számunkra, hogy idén mi nyertük el a legjobb projektnek járó elismerést - mondta az elutazás előtt Őze Tibor.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS