Fókuszban a női labdarúgás fejlesztése

2013. április. 16., 23:20   |    

Fókuszban a női labdarúgás fejlesztése

A KÉSZ Holding Zrt. támogatja a Női Magyar Kupa jövő heti döntőjét. Beszámolt a Játékvezető- illetve a Média és Marketing Bizottság, kialakult a májusi küldött közgyűlés menetrendje és tematikája, folytatódik a TAO-program. Folytatni kell a futballkultúra kialakítását, nagyobb szerep hárul a klubokra.

A Marketing és Média Bizottság beszámolójában – a korábbi időszak már ismert feladatai, a honlapfejlesztés, szponzori bővítés, kiemelt rendezvények szervezése mellett – fontos szerepet kap a női szakág presztízsének, arculatának kialakítása. A testület elkötelezett abban, hogy új támogatói réteg bevonásával megteremtse a női futball felzárkóztatásához szükséges gazdasági hátteret, növelje a női futball társadalmi elfogadottságát.

Ide vágó hír, hogy a KÉSZ Holding Zrt. névszponzorként három millió forinttal támogatja a női kupadöntőt, amely így a KÉSZ Női Magyar Kupa-döntő elnevezést kapta, és amelyet az április 24-i Ligakupa-döntő előtt rendeznek meg Székesfehérvárott, a Sport Televízió élő közvetítése mellett.

Átalakul az utánpótlás-versenyeztetés struktúrája, azzal a szándékkal, hogy az U14 korosztálytól már területi nagypályás bajnokságban szerepeljenek a kiemelt utánpótlás-nevelést végző sportszervezetek labdarúgói. Az előterjesztésnek köszönhetően, a minőségi fejlesztés mellett, biztosított lesz az is, hogy az OTP-MOL Bozsik-program keretében beindított utánpótlásképzés életkori befejezését követően a megyei igazgatóságoknál szereplő sportszervezetek, valamint az MLSZ Versenyigazgatósághoz tartozó területi bajnokságokban résztvevő NB I, NB II, NB III és a kiemelkedő utánpótlás-sportszervezetek utánpótláskorú labdarúgói folyamatos szereplési lehetőséget kapjanak.

Az MLSZ elnöksége továbbra is eltökélt abban, hogy megváltozzon a hazai stadionokban a szurkolói viselkedés. Egyértelmű, hogy a durvaság, sportszerűtlenség kirívó, tömeges formáit száműzni kell a stadionokból. Ezzel párhuzamosan a klubok tulajdonosait is megszólította a szövetség vezetése, kérve az egyesületek nagyobb aktivitását. Fontos, hogy a biztonsági, szervezési tevékenység egyre inkább kiegészüljön a szolgáltatói kínálat bővülésével, a szurkolók, jegyvásárlók érdekében.

A folytatódó társasági adó program a férfi futball kiemelt területei, az utánpótlás és szabadidős (grassroots) futball támogatása mellett a női labdarúgás fejlesztési stratégiájának hátterét is segíti.

A Játékvezető Bizottság részletes beszámolójából kiderült, az elmúlt időszakban is folytatódott a tendencia, hogy a magyar női és férfi játékvezetőket rangos nemzetközi felkérésekkel bízzák meg. Kassai Viktor és csapata a Real Madrid–Bayern München UEFA Bajnokok Ligája elődöntő visszavágóján működött, Kovács Gábor futsaljátékvezető az európai klubsorozat négyesdöntőjére kapott megbízást, Mészáros István a Strandlabdarúgó Euroliga döntőjében bíráskodott. Kulcsár Katalin és dr. Kulcsár Judit az U17-es női labdarúgó-világbajnokságon szerepelt.

A beszámolóból kiderül, hogy a legfontosabb feladat a hazai bajnokságokban való színvonalas működés biztosítása, amelynek egyik feltételeként létrejön a profi játékvezetői keret. E mellett feladatot jelent az alapvonali asszisztens rendszerének hazai alkalmazása, amely segíti a játékvezetés színvonalának emelését.

A Magyar Labdarúgó Szövetség éves rendes küldött közgyűlését május 13-án, 10 órától rendezi meg a szövetség a Telki edzőközpontban.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS