Fölényes debreceni siker a keleti rangadón

2011. október. 02., 20:15   |    

Fölényes debreceni siker a keleti rangadón

Az OTP Bank Liga vasárnapi játéknapján a DVSC-TEVA hazai pályán 5-0-ra legyőzte a DVTK-t, a Videoton a Ferencváros otthonából hozta el a három pontot.

Gyorsan eldőlt a rangadó

 

DVSC-TEVA - DVTK 5-0 (3-0)
Vezette:
Iványi Zoltán (Albert István, Medovarszki János)
Gólszerző: Bódi a 22., Coulibaly a 23., Coulibaly a 40., Nikolic a 65., Kulcsár a 66. percben

 

A kelet-magyarországi rangadón a DVTK nem tudta megnehezíteni a DVSC dolgát, a hazaiak végig fölényben játszottak, és esélyt sem adtak a Diósgyőrnek. Az első hazai gól a 22. percben esett, ekkor egy hosszan előrerúgott labdára Bódi Ádám csapott le, és lőtt közelről a hálóba (1-0). Egy perccel később már két gól volt a hazai előny, Korhut Mihály beadására Adamo Coulibaly érkezett, és 4 méterről a hálóba passzolt (2-0). A 40. percben született a harmadik debreceni gól, Szakály Péter bal oldali beadása után Coulibaly 4 méterről fejelt a bal sarokba (3-0). A 64. percben jött a negyedik gól: egy bal oldali szöglet után Stevo Nikolic először még a kapufára fejelte a labdát, a kipattanót azonban már a hálóba vágta (4-0). Az 5-0-ás végeredmény a 66. percben alakult ki, Nagy Zoltán szerzett labdát a vendégek 16-osának előterében, Kulcsár Tamást hozta játékba, aki 14 méterről a kapu közepébe lőtt.

 

Először nyert idegenben a Videoton

 

Ferencvárosi TC - Videoton FC 0-1 (0-1)
Vezette:
Kassai Viktor (Kispál Róbert, ifj. Tóth Vencel)
Gólszerző: André Alves a 14. percben

 

A bajnoki címvédő eddig egyetlen idegenbeli meccsét sem tudta megnyerni, a Ferencváros otthonában azonban megszakadt a rossz sorozata. A találkozó egyetlen gólja a 14. percben született, ekkor Walter Lee egy csel után jobbról középre adott, az érkező André Alves pedig 4 méterről a bal sarokba fejelt (0-1). Az első félidő hátralévő részében nagyobb helyzetek egyik kapu előtt sem alakultak ki, míg a fordulás után a Videoton játszott valamivel veszélyesebben, igaz, a hazaiak is alakítottak ki helyzeteket. Gól azonban nem született, a Videoton megszerezte első idegenbeli győzelmét a szezonban, és feljött a tabella harmadik helyére.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS