Fölényes fehérvári siker, döntetlen a Puskás Akadémia-DVSC találkozón

2023. október. 28., 20:44   |    

Fölényes fehérvári siker, döntetlen a Puskás Akadémia-DVSC találkozón

A Kecskemét 3-1-re nyert a vendég ZTE ellen szombaton az OTP Bank Liga 11. fordulójának nyitómérkőzésén. A Fehérvár 4 gólig jutott a DVTK ellen. A Puskás Akadémia és a Debrecen viszont nem bírt egymással.

OTP Bank Liga, 11. forduló:
Kecskeméti TE–ZTE FC 3–1 (2–0)
Széktói Stadion, v: Rúsz
gólszerzők: Tóth B. (35.), Szabó A. (45.+4.), Zeke (72.), illetve Mance (82., 11-esből)
sárga lap: Szuhodovszki (17.), Tóth B. (27.), Leoni (57.), illetve Csóka (9.), Szafronov (45+2.), Huszti (87.), Evangelu (88.)

Kecskemét: Varga B. – Szabó A., Belényesi, Szalai G. – Szűcs K., Vágó, Meszhi, Szuhodovszki (Zsótér, 68.), Leoni (Zeke, 68.) – Horváth K. (Iyinbor, 96.), Tóth B. (Pálinkás, 77.)
ZTE: Dombó – Todoroszki (Huszti, a szünetben), Evangelu, Szafronov (Szalay Sz., 69.), Csóka (Sajbán, 85.) – Szendrei, Kovács B. (Németh D., 79.), Bedi – Ubochioma (Klausz, a szünetben), Mance, Croizet

Az előző fordulóban mindkét csapat öt gólt kapott, érződött, hogy most igyekeznek jobban odafigyelni a védekezésre a felek. Az első félórában kevés helyzet alakult ki, alig jutott el a labda közvetlenül a kapuk elé, sok szabálytalanság miatt nem volt folyamatos a játék. A hazai csapat szerzett vezetést a 35. percben: jobbról érkező beadásra Tóth Barna érkezett jól, miközben Dombó Dávid rosszul jött ki a kapujából, így a labda a támadó hátáról a hálóba került. A játékrész végét megnyomta a Kecskemét, és a négyperces hosszabbítás végén növelte előnyét: ezúttal balról, laposan érkezett a labda, és Szabó Alex pörgetett a kapuba.

A második félidőre, melyre kisütött a nap, a ZTE két cserével jött ki a pályára. A vendégcsapat a korábbinál aktívabban támadott, illetve a Kecskemét átengedte a területet ellenfelének, de így is növelni tudta előnyét a hazai együttes. A Zalaegerszeg a hajrá elején kezezésért megítélt büntetőből szépített.

A szervezettebben és célra törőbben futballozó, hatékonyabban védekező Kecskemét megérdemelten szerezte meg a három pontot.

Fehérvár FC–DVTK 4–0 (2–0)
Székesfehérvár, v.: Bognár T.
gólszerzők: Christensen (41.), Kodro (45+1., 83.), Kastrati (82.)
sárga lap: Schön (33.), Tóth B. (33.), illetve Gera (16.), Szatmári (45+7.), Farkas (50.), Acolatse (60.), Kampetsis (71.)
piros lap: Farkas (69.), Szatmári (86.)

Fehérvár FC: Tóth B. – Bese, Csongvai, Szerafimov, Gergényi, Katona, Flores, Christensen, Schön, Szabó Le., Kodro
DVTK: Odincov - Gera D., Szatmári, Bárdos, Stephen, Pernambuco, Vallejo, Pozeg Vancas, Klimovics, Acolatse, Edomwonyi

Sokáig úgy tűnt, gól nélkül ér véget az első félidő, amikor a 41. percben Tobias Schön passza után ballal a bal alsó sarokba lőtte a labdát. A házigazda még a szünet előtt megduplázta előnyét: Katona lövését Odincov még kiütötte, amire érkezett Kodro és megszerezte a fehérváriak második találatát

A második félidőben a DVTK nem tudott kellő nyomást gyakorolni az ellenfélre. A szünetben becserélt Farkas Dániel megkapta a második sárga lapját, így emberhátrányban kellett folytatniuk a vendégeknek.

A hajrában Lirim Kastrati és Kenan Kodro is betalált még, így a Fehérvár fölényes győzelmet aratott a Szatmári Csaba kiállítása miatt a meccset végül kilenc emberrel befejező DVTK ellen.

Puskás Akadémia FC–Debreceni VSC 1–1 (1–1)
Felcsút, v.: Pintér
gólszerzők: Gruber (37.), illetve Dzsudzsák (15.)
sárga lap: Szolnoki (75.)

Puskás Akadémia: Markek – Szolnoki, Golla, Stronati, Brandon – Corbu, Plsek (Levi, 85.), Favorov – Soisalo (Slagveer, 65.), Gruber (Colley, 65.), Nagy Zs. (Komáromi, 85.)
Debrecen: Megyeri – Kusnyír, Lagator, Romancsuk, Ferenczi – Loncar, Dzsudzsák, Ojediran – Vajda (Bévárdi, 66.), Bárány (Majdevac, 84.), Bódi (Oliveira, 66.)

Kifejezetten szórakoztató első félidőt láthatott a felcsúti Pancho Aréna közönsége, ugyanis mindkét gárda a támadófutballt részesítette előnyben, ezáltal pedig szinte felváltva veszélyben forogtak a kapuk. A szünetre döntetlennel vonulhattak a felek az öltözőbe, a vendégek a 36 esztendős Dzsuzsdák Balázs révén kerültek előnybe, a hazaiak viszont a 19 éves Gruber Zsombor bombájával egyenlítettek.

A csapatok ezzel kissé mintha el is lőtték volna a puskaporukat, a második játékrészben közel sem alakult ki annyi lehetőség, Loncarnak volt egy jó lövése a 80. percben, de Markek szépen védett. A játék képe a hajrában sem változott, maradt a döntetlen.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Pontot vesztett a Vasas, lőtávolban az ETO
Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS