Fölényes győri győzelem a Szuperkupa-döntőben

2012. augusztus. 17., 22:21   |    

Fölényes győri győzelem a Szuperkupa-döntőben

A bajnok Rába ETO, a Szuperkupa védője ismét megnyerte a trófeát, miután Salgótarjánban 6-2 (2-0)-re nyert a MVFC-Berettyóújfalu Magyar Kupa-győztes együttese ellen.

Az eredmény sima győri győzelmet sejtet, de ennél sokkal izgalmasabb, változatosabb volt a találkozó. Az első félidőben a bajnokcsapat szerzett két gólt (Fabio Aguiar az első, Dróth Zoltán a 15. percben talált a kapuba), de a berettyóujfaluiak kifejezetten jól, frissen, ötletesen, szellemesen játszottak. Sok helyzetük kimaradt, a Rába ellenben gólokra váltotta lehetőségeit.

A második játékrész gyors győri góllal indult (Hugo José dos Santos Martins lőtte), akkor úgy festett, eldőlt a kupa sorsa. Alig néhány perc alatt azonban a berettyóújfaluiak feljöttek 3-2-re, (előbb Trencsényi János, majd Lovas Norbert vette be a győriek hálóját), ismét szoros lett a mérkőzés. Akkor a kisalföldi legénységnél pályára kerültek a légiósok, és gyorsan 5-2-re alakult az állás. (Hugo José dos Santos Martins és Dróth nevéhez fűződött egy-egy újabb találat).

Ezzel el is dőlt a mérkőzés (sőt, a 37. percben még Isidoro Garrido Luque is lőtt egy gólt), a jobb játékosállománnyal rendelkező, s jobb erőnléttel bíró Rába ETO újabb trófeával gazdagította gyűjteményét.

Rába ETO–MVFC-Berettyóújfalu 6-2 (2-0)
Salgótarján, 300 néző.

Rába ETO: Balázs – Martins, Lódi, Dróth, Aguiar. Csere: Al-Ioani, Szeghy, Horváth, Harnisch, Bárdosi, Garrido, Matkovics

Berettyóújfalu: Tihanyi – Trencsényi, Lovas, Szécsi, Nagy. Csere: Rábl, Gál, Szabó, Kiss, Siska, Wellington, Pallai

Gólok: Dróth (2), Martins (2), Aguiar, Garrido, illetve Trencsényi, Lovas


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS