Fölényes győzelemmel kezdett a női U17-es válogatott

2013. május. 26., 19:40   |    

Fölényes győzelemmel kezdett a női U17-es válogatott

Az UEFA Development Torna első játéknapján a mieink Bulgáriát verték 6-0-ra Telkiben.

Keddtől péntekig a férfi U16-os válogatott vett részt a hazai rendezésű UEFA Development Tornán Telkiben, vasárnap pedig a női U17-es válogatott kezdte meg szereplését saját négyes tornáján. Lévay Andrea együttese a bogárok ellen lépett pályára vasárnap délután, és a Prekovics Emese - Andriska Renáta (Nagypál Fatima, 57.), Mészáros Dalma (Rozmis Gabriella, 66.), Horti Boglárka, Török Kitti (Csányi Diána, 41.) - Horváth Boglárka (Krascsenics Csilla, 19.), Nyúzó Boglárka (Vancsik Viktória, 57.) - Grúber Brigitta (Magyarics Zoé, 41.), Krancsár Evelin (Szakonyi Emese, 41.), Szabó Viktória - Kaján Zsanett (Krascsenics Petra, 66.), összeállításban játszotta le a találkozót.

A mérkőzésen végig a magyar válogatott dominált, a kilenc-tíz emberrel védekező bolgárok jóformán a saját térfelükről sem tudtak kijönni. Az első félidőben mégis csupán egy gólt tudtunk szerezni, ezt Kaján Zsanett lőtte a 14. percben. A bolgár kapus jól védett, több bravúrt is bemutatva "tartotta meccsben" a csapatát, de a második félidőben, a magyar cserék után az eredményben is megmutatkozott a mieink fölénye: a 63. percben Krascsenics Petra, a 68. percben Szabó Viktória, a 74. percben Vancsik Viktória, a 78. percben Magyarics Zoé, a 82. percben pedig Csányi Diána volt eredményes, így alakult ki a 6-0-ás végeredmény.

- Végig az történt a pályán, amit mi szerettünk volna, az első félidőben azonban jól tartották magukat a bolgárok, nehéz volt feltörni a kilenc-tíz emberből álló védelmüket - mondta a mérkőzés után Lévay Andrea. - Az alapemberek közül többen fáradtan és kisebb betegség után érkeztek meg Telkibe, ezért őket csak az utolsó húsz-harminc percben küldtem pályára, de becserélésük után hatékonyabb lett a támadójátékunk, és a hajrában sikerült megszórni a fáradó bolgárokat. Örülök a győzelemnek, de szem előtt kell tartani, hogy a hétfői és a szerdai mérkőzéseink várhatóan jóval nehezebbek lesznek ennél.

A torna másik vasárnapi meccsén a svájciak 6-0-ra verték a mieink hétfői ellenfelét, a szlovén válogatottat.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS