Fölényes győzelemmel kezdtük az Eb-selejtezőt

2013. július. 30., 19:40   |    

Fölényes győzelemmel kezdtük az Eb-selejtezőt

U17-es női válogatottunk már az első félidőben eldöntötte a házigazda moldávok elleni mérkőzést az Európa-bajnoki selejtező minitornán.

A Lévay Andrea vezette együttes hétfőn érkezett meg Moldovába, és kedden a házigazdák elleni találkozóval megkezdte szereplését az Eb-selejtező tornán, ahol az első két hely valamelyikét kell megszereznie az elitkörbe való továbblépéshez.

A mieink az első meccsen bizonyították, hogy a továbbjutás egyik esélyeseként kell számolni velük, a rekkenő hőségben is nagyszerű első félidőt produkálva esélyt sem adtak a hazaiaknak. Csányi Diána már a 2. percben vezetést szerzett a magyar válogatottnak, majd a 11. percben megduplázta saját és csapata találatainak számát. A 15. percben Kaján Zsanett folytatta a gólgyártást, majd a 26. percben Ferencz Kata volt eredményes, ezzel gyakorlatilag a meccs első harmadában eldőlt a három pont sorsa.

Lévay Andrea - már a következő két meccsre is gondolva - a szünetben lecserélhette két kulcsemberét, Kaján Zsanettet és Csányi Diánát, de ezt követően is a mieink akarata érvényesült, a 48. percben a csapatkapitány, a felnőtt válogatottnál is számításba vett Szabó Viktória növelte ötre góljaink számát. A folytatásban is maradt az egyértelmű magyar fölény, a helyzetek alapján akár igazi gólfesztivált is rendezhettünk volna, a moldávok csak bravúrokat bemutató kapusuknak köszönhették, hogy megúszták öt kapott góllal.

- Borzasztó melegben kezdtük a meccset, a késő délutáni időpont ellenére is 40 fok körül lehetett a hőmérséklet, és ez bizony rányomta a bélyegét a játékra - mondta az mlsz.hu-nak Lévay Andrea. - Ennek ellenére, a megbeszéltek szerint, erősen kezdtünk, és már az első húsz percben eldöntöttük a mérkőzést. A villámrajtot követően, a biztos vezetés tudatában tudtam pihentetni egy-két kulcsjátékost is, és bár a szünet után valamelyest visszaesett a teljesítményünk, végig koncentráltak maradtunk, a lányok odafigyeltek, hogy betartsák a megbeszélt taktikát. Sok helyzetünk kimaradt, a hazai kapus több alkalommal is nagyszerűen védett, a támadásbefejezésben tehát még tudunk fejlődni. Az ötgólos siker ragyogó eredmény, de még hátra van két meccs, amiket szintén szeretnénk megnyerni.

A csoport másik meccsén az izlandi válogatott 5-0-ra legyőzte a letteket. Csütörtökön magyar-lett mérkőzéssel folytatódik az Eb-selejtező torna.

Női U17-es Európa-bajnoki selejtező, Moldova
Magyarország-Moldova 5-0 (4-0)
Magyarország: Prekovics Emese - Nagypál Fatima, Rozmis Gabriella, Horti Boglárka, Szabó Viktória (csk) - Vancsik Viktória, Krascsenics Csilla - Krascsenics Petra, Csányi Diána (Gruber Brigitta, 41.), Ferencz Kata (Kocsán Petra, 65.) - Kaján Zsanett (Bokor Adrienn, 41.)
Gólszerző: Csányi a 2., Csányi a 11., Kaján a 15., Ferencz a 26., Szabó a 48. percben

[galleryRel id="46859]

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS