Fölényes Kaposvár-siker, újpesti pontszerzés Fehérváron

2020. június. 14., 23:25   |    

Fölényes Kaposvár-siker, újpesti pontszerzés Fehérváron
Fotó: molfehervarfc.hu/Tóth Ella

Az OTP Bank Liga 29. fordulójának vasárnapi játéknapján a Kaposvári Rákóczi meglepetésre simán, 3-0-ra legyőzte a DVTK-t, míg az Újpest FC 2-2-re végzett a MOL Fehérvár FC otthonában.

Kaposvári Rákóczi FC-Diósgyőri VTK 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Bévárdi (7.), Nagy R. (48., 11-esből), Nagy J. (89.)
Kaposvár: Pogacsics - Nagy J., Ur, Szabó A., Hadaró - Szakály A., Trebotic (Hegedűs, 85.) - Nagy R. (Balázs, 70.), Palic (Nagy T., 70.), Bévárdi - Ádám (Csiki, 75.)
Diósgyőr: Antal - Vági, Polgár (Tabakovic, 68.), Szűcs, Memolla (Sesztakov, a szünetben) - Márkvárt, Adukor - Korbély (Hasani, a szünetben), Rui Pedro, Cortés (Kiss T., a szünetben) - Ivanovski (Molnár G., a szünetben)

Kellemes, napsütéses időben kezdődött a mérkőzés, melyen a Kaposvár ragadta magához a kezdeményezést, és gyorsan meg is szerezte a vezetést. A hazai csapat magasan védekezett, ezzel megzavarta a Diósgyőrt, amely korántsem a megszokott felállásában játszott: Feczkó Tamás vezetőedző több alapemberét pihentette. Az összeszokottság hiánya miatt akadozott a vendégek támadójátéka, az első félidőben nem volt kidolgozott helyzetük. A Kaposvár többször jutott el lövésig és fejesből is veszélyeztette a DVTK kapuját. A második játékrészre négy cserével jött ki a Diósgyőr, de nagyon gyorsan nőtt a hátránya, mivel a hazai együttes büntetőhöz jutott és élt is a lehetőséggel. Innentől nagy volt a vendégcsapat labdabirtoklási fölénye, a hazaiak azonban az előnyük birtokában magabiztosan futballoztak és szervezetten védekeztek. Ebben a félidőben sem volt kapura veszélyes a DVTK, a Kaposvár pedig a hajrában egy gyors ellentámadás végén még növelni is tudta előnyét.  A már kiesett Rákóczi négy mérkőzést nyert meg ebben az idényben, kettőt a Debrecen és kettőt a DVTK ellen. Vasárnapi sikere előtt 12 találkozón nyeretlen maradt, tíz vereség mellett két döntetlenje volt, és az előző öt hazai összecsapásán nem szerzett gólt. A DVTK győzelemmel kedvező helyzetbe kerülhetett volna a harmadik helyért zajló küzdelemben, de nem volt lendület és átütőerő a játékában.

MOL Fehérvár FC - Újpest FC 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Ristevski (41., öngól), Nikolics (72.), illetve Nwobodo (64.), Heris (81.)
Fehérvár: Kovácsik - Fiola (Kovács I. 86.), Rus, Stopira, Hangya - Pátkai, Elek (Nikolics 68.) - Nego, Houri, Petrjak (Bamgboye 68.) - Hodzic (Nikolov 76.)
Újpest: Banai - Pauljevic, Heris, Ristevski, Burekovic - Nwobodo, Szakály P. (Onovo 49.) - Simon K. (Bacsa 68.), Balázs B. (Csongvai 95.), Perosevic (Zsótér 68.) - Novothny

Jobban kezdte a meccset a házigazda, Lyes Houri révén kapufáig jutott. A kiesés elől menekülő Újpest masszívan védekezett, a megszerzett labdával pedig igyekezett gyorsan a fehérvári kapu elé jutni. A labdát jóval többet birtokló Fehérvár a szünet előtt megszerezte a vezetést, egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Kire Ristevski vétett öngólt. A második félidőt aktívabban kezdte a fővárosi gárda és Obinna Nwobodo bombagóljával kiegyenlített. Nem kellett sokat várni arra, hogy ismét vezessenek a hazaiak, Nikolics Nemanja fejelt gólt közelről. Nem adták fel a fővárosiak, másodszor is egalizáltak, ezúttal Jonathan Heris jóvoltából. A végéig hátralévő időben mindkét együttes megpróbálta megszerezni a győzelmet és a három pontot jelentő találatot, de egyiknek sem sikerült, így maradt az igazságos döntetlen. A fehérváriak hátránya így négy fordulóval a vége előtt 11 pont a Ferencvárossal szemben, így a zöld-fehérek kedden a kupagyőztes Budapest Honvéd vendégeként bebiztosíthatják fennállásuk 31. bajnoki címét.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS