Merkantil Bank Liga: Vasas-sikerrel kezdődött a forduló

2021. április. 23., 14:28   |    

Merkantil Bank Liga: Vasas-sikerrel kezdődött a forduló

A 34. fordulót rendezik a hétvégén a Merkantil Bank Ligában. A Vasas–Pécsi MFC rangadót már péntek este lejátszották, az angyalföldiak magabiztos, 3-0-s sikerrel erősítették meg vezető helyüket a tabellán. A további kilenc találkozóra vasárnap kerül sor.

VASAS FC–PÉCSI MECSEK FC 3-0 (1-0)
Gólszerző: Balajti 3., Szatmári 78., Otigba 88.

A Vasas az élre ugrott az utóbbi hetek szinte hibátlan mérlegének köszönhetően, a március első felében tapasztalt kisebb megingás már a múlté. A negyedik helyezett PMFC sem tudta megnehezíteni a dolgukat, az angyalföldiek Balajti Ádám révén már a 3. percben vezetéshez jutottak, majd a hajrához közeledve Szatmári Lóránd, az utolsó percekben pedig Otigba Kenneth is bevette a vendégek kapuját, kialakítva a 3-0-s végeredményt. A piros-kékek a legutóbbi öt bajnoki meccsüket megnyerték, és egyre közelebb kerülnek a feljutás kiharcolásához.

A vasárnapi program:

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–SOROKSÁR SC
(Vasárnap, Szeged, 17.00)
A szegediek jobb, a soroksáriak gyengébb félévet produkálnak őszükhöz képest, de még mindig a fővárosi csapat áll jobban, három hellyel és nyolc ponttal megelőzi mostani ellenfelét. A Tisza-parti együttes a legutóbbi három fordulóban veretlen maradt, s javított hazai mérlegén is: a legutóbbi három meccséből kettőt megnyert, csak a Vasastól kapott ki. A „Sori” a legutóbbi négy fordulóban mindössze egy pontot szerzett, február eleje óta, a kazincbarcikai győzelme mellett, négyszer játszott, négyszer kapott ki szerzett gól nélkül.

FC AJKA–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC
(Vasárnap, Ajka, 17.00)
Az Ajka a DEAC elleni egygólos idegenbeli sikerrel lezárta három mérkőzésből álló nyeretlenségi sorozatát. Pályaválasztóként legutóbb 2-2-re végzett a Szeged-Csanáddal, de jó a mérlege: november közepe óta veretlen, azóta hat meccséből négyet megnyert. A tabellán az ötödik helyen áll. A Rákóczi helyzete sokkal nehezebb, minután a legutóbbi három meccsét elveszítette, kieső helyre csúszott vissza, tizennyolcadik. Szeptember 27. óta nem tudott idegenben győzni, a legutóbbi öt, vendégként játszott bajnokijából négyet elveszített. Csak Szolnokról vitt haza egy pontot.

SZOMBATHELYI HALADÁS FC–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Vasárnap, Szombathely, 17.00)
A Haladás az előző hétvégén győzött Békéscsabán, s ezzel fellépett a hetedik helyre. Március 7. óta ez volt az első győzelme. A Rohonci úton csak a Dorog és a Gyirmót tudta megverni, de a legutóbbi két hazai meccse döntetlent hozott. A Csákvár jobb, mint ősszel, de a legutóbbi fordulóban kikapott otthon a Szentlőrinctől, így mindössze két ponttal áll a legjobb kiesőhelyen tanyázó Kaposvár előtt. Idegenben idén még nem nyert, de a legutóbbi hat mérkőzéséből ötön pontot szerzett.

BUDAÖRS FC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Vasárnap, Tatabánya, 17.00)
A Budaörs legutóbb pályaválasztóként megverte a Kazincbarcikát, s ezzel előrelépett, ismét a nyolcadik. Tatabányán a legutóbbi három alkalommal összesen hét pontot szerzett, ez már-már idézte őszi teljesítményét. A Békéscsaba a legutóbbi öt fordulóban mindössze egyszer tudott nyerni. Negyven pontja van, a tizennegyedik helyen áll, hét pont az előnye a Kaposvárral szemben,

DEBRECENI VASUTAS SC–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
(Vasárnap, Debrecen, 17.00)
A Loki múlt vasárnap, a 33. forduló záró mérkőzésén meggyőző volt a győr vendégeként, a 4-2-es idegenbeli siker jól jött azt követően, hogy az előző két mérkőzésén öt pontot elveszített a csapat. A Nagyerdőben, pályaválasztóként, már nem olyan félelmetes, mint ősszel volt, a legutóbbi öt meccséből csak kettőt nyert meg. Mindazonáltal a Kazincbarcika idegenbeli mérlege sem fényes, az utolsó előtti helyen, tizenkilencedikként álló gárda a legutóbbi nyolc idegenbeli meccséből csak egyszer úszta meg két kapott gól alatt, de akadtak már bravúrjai – ilyen volt a szombathelyi pontszerzése.

BFC SIÓFOK–WKW ETO FC GYŐR
(Vasárnap, Siófok, 17.00)
A Siófok a múlt hét végén nagy bravúrral nyerni tudott Nyíregyházán, ennek köszönhetően most nem áll kiesőhelyen. Mindössze egyetlen ponttal bár, de megelőzi a megyei rivális Kaposvárt. Pályaválasztóként a legutóbbi öt meccsét kivétel nélkül elveszítette. Az ETO középcsapat, a 11. helyen áll és 11 ponttal előzi meg a Siófokot. Idegenben négy vereség után a legutóbbi két meccsén döntetlent játszott.

SZOLNOKI MÁV FC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Vasárnap, Szolnok, 17.00)
A Szolnok a tízedik, a Nyíregyháza a hatodik, mindössze négy pont a különbség a két csapat között. A kék-fehérek február közepe óta csak a Soroksárt és a Vasast (!) verték meg, mindkettőt pályaválasztóként. A legutóbbi hét hazai bajnoki meccsükön mindössze három gólt kaptak, azt is két mérkőzésen. A Nyíregyháza a legutóbbi fordulóban meglepő hazai vereséget szenvedett a Siófoktól. A március 7-ig tartó győzelmi sorozat után a legutóbbi öt meccséből csak egyet nyert meg, de közben a Haladás és a DVSC ellen is döntetlent játszott idegenben.

GYIRMÓT FC GYŐR–DOROGI FC
(Vasárnap, Gyirmót, 17.00)
A gyirmótiak még mindig harcolnak a feljutásért, négy pont a hátrányuk a DVSC-vel szemben. A hazai mérlegük jó, április 11-én kaptak idén először gólt, igaz, akkor hármat is a PMFC-től (3-3). 2021-ben Gyirmóton eddig csak két bajnokijukat nem nyerték meg, de a Szeged-Csanád és a PMFC ellen elveszített négy pont nagyon hiányzik. A Dorog a döntetlenek csapata, csak a PMFC és a Kaposvár „ikszelt” többször. Idegenben a legutóbbi öt meccsén nyolc pontot szerzett, csak a Budaörstől kapott ki.

SZENTLŐRINC SE–DEBRECENI EGYETEMI AC
(Vasárnap, Szentlőrinc, 17.00)
A két újonc közül a DEAC a múlt héten elveszítette matematikai esélyét is a bennmaradásra, a Szentlőrinc ellenben nagyon értékes idegenbeli győzelemmel javított helyzetén Csákváron. A legutóbbi öt fordulót tekintve veretlen, s ezt rajta kívül csak az első helyezett Vasas és a harmadik Gyirmót mondhatja el magáról. A baranyai együttes a tizenötödik helyen áll, de még nincs biztonságban. Pályaválasztóként két hete egy hosszú rossz sorozatot tudott lezárni a Békéscsaba elleni 3-0-val. A DEAC még egyetlen pontot sem szerzett vendégként a 2020–2021-es idényben.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS