Péntek este folytatódik az OTP Bank Liga

2022. augusztus. 05., 09:13   |    

Péntek este folytatódik az OTP Bank Liga

Az első fordulóban győzelemmel kezdő Paks angyalföldi mérkőzésével kezdődik péntek este az OTP Bank Liga hétvégi fordulója. Az előző fordulóban mindkét csapatban kizárólag magyar játékosok léptek pályára. A szombatra tervezett ZTE FC–Ferencváros mérkőzést a zöld-fehérek nemzetközi kupakötelezettsége miatt elhalasztották.

VASAS FC–PAKSI FC

(Péntek, Angyalföld, Illovszky Rudolf Stadion, 20.00)

Az újonc Vasas, annak ellenére, hogy a mérkőzés nagyobb részében emberelőnyben játszott, döntetlennel kezdte a szezont Kecskeméten.  A Paks otthon kétgólos győzelmet aratott a MOL Fehérvár ellen. Az atomváros csapata tavasszal március 11. után veretlen maradt az idegenbeli bajnoki mérkőzésein, de négy meccsből csak egyet nyert meg. A két csapatban az előző fordulóban kizárólag magyar játékosok léptek pályára.

 

DEBRECENI VSC–KECSKEMÉTI TE

(Szombat, Debrecen, Nagyerdei Stadion, 20.00)

A DVSC kétszer is egyenlített hátrányból az első fordulóban Kisvárdán. Azóta leigazolta a holland-marokkói kettős állampolgárságú Karim Loukilit és a szenegáli Matar Dieyét. A Loki egy időre elveszítette a megsérült Gróf Dávidot. A Kecskemét döntetlennel kezdett a Vasas ellen otthon. Még soha nem nyert élvonalbeli bajnoki mérkőzésen a DVSC ellen a Nagyerdőben, viszont tavaly októberben, a Magyar Kupában, 120 perces csatában, a Széktói Stadionban legyőzte a Lokit.

 

KISVÁRDA MASTER GOOD–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC

(Vasárnap, Kisvárda, Várkerti Stadion, 15.30)

Mind a két csapat döntetlennel kezdte a bajnoki szezont, a Kisvárda a DVSC ellen (2-2), a Mezőkövesd pedig Újpesten (1-1). Török László csapata a hét közepén Norvégiában járt, 3-0-s vereséget szenvedett Moldéban, műfüvön, a helyi csapattól. A Mezőkövesd a legutóbbi két idegenbeli bajnokiján döntetlent játszott, április 22. óta nem győzött. Áprilisban a Mezőkövesd győzni tudott Kisvárdán.

 

PUSKÁS AKADÉMIA FC–ÚJPEST FC

(Vasárnap, Felcsút, Pancho Aréna, 17.45)

A két csapat legutóbbi öt egymás elleni tétmérkőzése kivétel nélkül az egyik gárda 2-1-es sikerét hozta. A Pancho Arénában 2019 novembere óta nem született újpesti győzelem. A Puskás Akadémia nagyon közel állt a pontszerzéshez az első fordulóban a Ferencváros ellen, de végül 1-0-ra kikapott. A lila-fehérek 1-1-re végeztek a Mezőkövesd ellen.

 

MOL FEHÉRVÁR FC–BUDAPEST HONVÉD

(Vasárnap, Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 20.00)

Mind a két csapat vereséget szenvedett az első fordulóban, a Vidi Pakson, a Honvéd a Bozsik Arénában a ZTE ellen. Michael Boris együttese azóta javított, magabiztos győzelmet aratott a moldovai Petrocub ellen a Konferencia-ligában. Az előző, a 2021–2022-es idényben mindhárom mérkőzést a pályaválasztó nyerte meg, kétszer győzött a Fehérvár, egyszer a Honvéd.

 

 

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS