Magyar Kupa: Már a legjobb nyolc a tét

2018. február. 19., 17:53   |    

Magyar Kupa: Már a legjobb nyolc a tét

A tavalyi évben nyolc fordulót rendeztek meg a Magyar Kupa 2017–2018-as idényéből, a tavaszi folytatásra hét élvonalbeli együttes maradt, közülük az Újpest és a Paks egymás ellen lép majd pályára a nyolcaddöntőkben. Az M4 Sport két találkozót is élőben közvetít.

A profi ligák csapatai a Magyar Kupa 6. fordulójában csatlakoztak alacsonyabb osztályú riválisaikhoz a hazai kupasorozatban, és az eddig lejátszott három kör mindegyikében akadtak váratlan eredmények. 

Az első NB I-es búcsúzóra a 7. fordulóig kellett várni, és mindjárt az egyik legnagyobb esélyes, az előző három kiírás győztese, a Ferencváros maradt alul alacsonyabb osztályú ellenfele, jelesül a Kisvárda otthonában. A kisvárdaiak 1–0-s győzelme és továbbjutása a mérkőzés képe alapján teljesen megérdemelt volt, a vendég zöld-fehérek legfeljebb a szerencse hiányát okolhatták, amiért a sorsoláson a másodosztály egyik legjobb csapatát, a rohamléptekkel az OTP Bank Liga felé menetelő szabolcsiakat kapták ellenfélnek.

A Haladás, a Mezőkövesd és a Vasas sem élte túl a fordulót, a vasiak a harmadosztályú Tiszaújváros otthonában véreztek el büntetőkkel, a Mezőköved Gyirmóton kapott ki 2–1-re, a Vasas pedig a szintén NB III-as Dunaújvárossal szemben maradt alul.

A nyolcadik kupafordulóra is jutott egy sokkoló kiesés: a végső győzelemre hajtó Videoton FC 3–1-re kikapott a Merkantil Bank Liga egyik meglepetéscsapatától, a Vác FC-től, így a fehérváriak már csak a bajnoki aranyért küzdhetnek tavasszal.

A februári nyolcaddöntőket már oda-visszavágós rendszerben játsszák a felek, ami tovább nehezíti a kisebb csapatok dolgát. A "kicsik", vagyis a megyei csapatok közé a korábbi DVSC-játékos Sándor Tamás vezette Sényő, valamint  – az ország másik végéről – a szintén megyei I. osztályú Nagykanizsa tartozik. Előbbi az MTK, utóbbi a Békéscsaba ellen próbál bravúrt elérni, míg NB III-as együttes nincs a legjobb 16 között.

A negyeddöntőbe akár hat OTP Bank Liga-együttes is bejuthat, egyedül az Újpest–Paks párosítás esetében biztos, hogy lesz élvonalbeli búcsúzó, a maradék öt NB I-es gárda alacsonyabb osztályú riválissal méri össze erejét.

A sorozat gólkirályi címére jelenleg két játékos pályázik jó eséllyel: az újpesti Tischler Patrik, aki három meccsen kilenc gólt termelt, valamint Tisza Tibor, aki hétszer zörgette meg az ellenfelek hálóját az ősszel.  Tischler teljesítménye egészen lenyűgöző, hiszen csapata 14 gólja közül szerzett egymaga kilencet (Tiszánál 16/7 ugyanez az arány) a Magyar Kupában.

A NYOLCADDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA:

2018. FEBRUÁR 20., KEDD
14.00: UFC Nagykanizsa (megyei I.)–Békéscsaba (NB II) 
17.00: Debreceni VSC–Dorogi FC (NB II)
17.00: ZTE FC (NB II)–Puskás Akadémia FC
18.00: Diósgyőri VTK–Vác FC (NB II)
18.00: Újpest FC–Paksi FC (Tv: M4 Sport)

2018. FEBRUÁR 21., SZERDA

16.00: ETO FC Győr (NB II)–Balmazújváros
17.00: MTK Budapest (NB II)–Sényő (megyei I.) (Tv: M4 Sport)
18.00: BFC Siófok (NB II)–Bp. Honvéd 


2018. FEBRUÁR 27., KEDD
18.00: Paksi FC–Újpest FC (Tv: M4 Sport)

2018. FEBRUÁR 28., SZERDA
13.00: Dorogi FC (NB II)–Debreceni VSC
13.00: Vác FC (NB II)–Diósgyőri VTK
13.00: Sényő (megyei I.)–MTK Budapest (NB II)
17.00: Békéscsaba (NB II)–UFC Nagykanizsa (megyei I.)
19.00: Puskás Akadémia FC–ZTE FC (NB II)
19.00: Balmazújváros–ETO FC Győr (NB II)
19.00: Bp. Honvéd–BFC Siófok (NB II)


Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS