Folytatta a Loki elleni jó sorozatát a Vidi, fiesztázott a Fradi

2016. április. 07., 10:26   |    

Folytatta a Loki elleni jó sorozatát a Vidi, fiesztázott a Fradi

A Videoton az idényben mind a 9 pontot megszerezte a DVSC-Teva ellen, Kondás Elemér legénysége szeptember 19. óta nyeretlen idegenben. A Ferencváros a Groupama Arénában bajnoki meccsen korábban csak egyszer, 2015. október 31-én, a Vasas ellen szerzett öt gólt. A soproni albérletben még veretlen a Haladás, három meccsen hét pontot szerzett. A sereghajtó Békéscsaba vendégként először szenvedett vereséget bajnoki meccsen 2016-ban. Érdekességek a 29. fordulóból.

VIDEOTON FC–DEBRECENI VSC-TEVA 1-0 (1-0)
Gólszerző: Feczesin (37.)

– A Videoton a DVSC-Teva elleni mérlegének köszönheti, hogy harcban van a második-harmadik helyért, három találkozón összesen kilenc pontot szerzett a Loki ellen az idényben. Egyetlen más csapat ellen sem nyert háromszor. Mindhárom helyszínen egy góllal nyert: a Sóstói Stadionban és Felcsúton 1-0-ra, Debrecenben 2-1-re.
– A debreceni Brkovics a 31. percben piros lapot kapott.
– A Videoton a legutóbbi 12 hazai bajnoki mérkőzésén 32 pontot szerzett. Összesen 42 pontot gyűjtött eddig az OTP Bank Liga 2015–2016-os idényében.
– A székesfehérvári csapat március 5. óta először győzött. November 21. óta nem tud legalább kétgólos győzelmet aratni.
– Feczesin Róbert pontosan a felét szerezte a Videoton eddigi tavaszi góljainak (négyet).
– Hiába a Ferencváros elleni hazai bravúr, a DVSC-Teva a legutóbbi négy bajnoki meccséből hármat elveszített. A legutóbbi öt fordulóban megszerezhető 15 pontból csak négyet gyűjtött be.
– Kondás Elemér legénysége szeptember 19. óta nyeretlen idegenben, vendégként a legutóbbi három meccsén nem tudott gólt szerezni.

ÚJPEST FC–BUDAPEST HONVÉD 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Balogh B. (45.), Bardhi (64.)

– A Bp. Honvéd nyeretlen maradt az Újpest ellen a mostani szezonban, három meccsen csak egy pontot gyűjtött a lilák ellen.
– Marco Rossi együttese három megnyert találkozó után kapott ki a bajnokságban.
– A kispestiek február 20. óta először kaptak két gólt, március 9. óta először maradtak szerzett gól nélkül.
– Az Újpest két idegenbeli vereség után győzött ismét.
– Nebojsa Vignjevics együttese december 5. óta először szerzett két gólt győztes meccsen.
– A lila-fehérek a legutóbbi hét hazai meccsükön 17 pontot szereztek.
– Balogh Balázs a legutóbbi hét élvonalbeli gólját győztes találkozón – másképpen: győzelemhez segítve csapatát – szerezte. Enis Bardhi az ötödik bajnoki góljánál tart az idényben, ezzel az Újpest mostani keretének legeredményesebb játékosa. (Lencse László a hét góljából négyet még a Puskás Akadémia színeiben lőtt.)

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–PAKSI FUTBALL CLUB 5-2 (2-1)
Gólszerző: Radó (7.), Hajnal (20.), Gyömbér (66.), Gévay (öngól, 82.), Lamah (92.), illetve Szakály D. (34.), Hahn (60.)

– A Ferencváros öt gólt szerezve nyerte meg a bajnoki cím bebiztosítása utáni első hazai mérkőzését. Thomas Doll együttese a Groupama Arénában, bajnoki meccsen, korábban csak egyszer, 2015. október 31-én, a Vasas ellen szerzett öt gólt.
– Ugyancsak másodszor kapott két gólt az új stadionban. Ellentétben az elsővel (a Diósgyőr ellen, március 5-én), most nem veszített pontot.
– A Fradi a mostani idényben három mérkőzésen 12 gólt szerzett a Paks ellen.
– Hajnal Tamás a második gólját szerezte a bajnoki idényben. Bármennyire hihetetlennek is tűnik, hosszú légiós-pályafutása miatt ez egyéni csúcsbeállítása.
– Gyömbér Gábor az elmúlt szűk két évben (2014. április 20. óta) két gólt szerzett az OTP Bank Ligában. Mindkettőt a Paks ellen.
– Csertői Aurél legénysége október 24. óta először szerzett két gólt vendégként. Az új bajnok ellen most éppen annyi gólt szerzett, mint azóta a legutóbbi hat idegenbeli találkozóján összesen.
– Balázs Zsolt piros lapot kapott a 67. percben.

SZOMBATHELYI-SWIETELSKY HALADÁS–VASAS 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Németh M. (56.), Gaál (63.), illetve Müller (37.)

– Február 27. óta először nyert bajnoki mérkőzést a Haladás.
– A soproni albérletben még veretlen Mészöly Géza együttese, három meccsen hét pontot szerzett.
– A vasi zöld-fehérek pályaválasztóként a legutóbbi négy meccsükből háromszor 2-1-re nyertek. Az Újpest ellen 1-1-re végeztek.
– Gaál Bálint az ötödik, Németh Márió a hetedik bajnoki gólját szerezte az idényben.
– A Vasas játékosai közül Jevhen Pavlov piros lapot kapott a 95. percben.
– A piros-kékek a legutóbbi kilenc idegenbeli mérkőzésükön mindössze egy gólt szereztek. Tavasszal vendégként először találtak a kapuba.
– Ebben a párharcban három helyszínen háromféle eredmény született az OTP Bank Liga 2015–2016-os idényében. Szombathelyen 1-1, a Fáy utcában 1-0-s Vasas, Sopronban 2-1-es Haladás-győzelem.

MTK BUDAPEST–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 3-0 (0-0)
Gólszerzők: Nikacs (51.), Gera D. (66.), Hajdú (93.)

– A két csapat korábban kétszer is döntetlenre játszott egymással a bajnoki idényben, sőt kétszer találkoztak a Magyar Kupában is, a párharcból a Békéscsaba jutott tovább. Az MTK öt „kísérletből” először nyert.
– A kék-fehérek az augusztus 8-i, Diósgyőr elleni 5-0 óta a legfölényesebb győzelmüket aratták a bajnokságban.
– Teodoru Vaszilisz együttese harmadszor játszott Dunaújvárosban, 7-1-es gólkülönbséggel kilenc pontot gyűjtött ezeken a találkozókon.
– Az MTK 13 meccset játszott az OTP Bank Liga 2015–2016-os idényében eddig pályaválasztóként, ezeken 34 pontot szerzett.
– Gera Dániel és Hajdú Ádám is pályafutása első élvonalbeli gólját szerezte meg. Mindketten a 23. NB I-es bajnoki meccsüket játszották.
– A sereghajtó Békéscsaba vendégként először szenvedett vereséget bajnoki meccsen 2016-ban. Idén, vendégként, csak az MTK elleni meccsein maradt szerzett gól nélkül eddig.
– December 2. óta először kapott három gólt bajnoki meccsen Zoran Szpisljak együttese. A csabaiak tavasszal e találkozóig mindössze négy bajnoki gólt kaptak.

DIÓSGYŐRI VTK–PUSKÁS AKADÉMIA 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Koman (38., 11-esből), Elek (40.), illetve Mészáros (45.)

– A Diósgyőr hazai pályán kiváló formát mutat 2016 tavaszán, Egervári Sándor irányításával mind a négy mérkőzését megnyerte.
– A DVTK a legutóbbi öt hazai bajnokija mindegyikén legalább két gólt szerzett.
– Koman Vladimir és Elek Ákos is a harmadik bajnoki gólját szerezte az idényben. Elek a legutóbbi két hazai meccsen érte el az összeset.
– Karol Mészáros szintén a harmadik góljánál tart az OTP Bank Liga 2015–2016-os idényében. A Puskás Akadémia legutóbbi négy, szerzett góllal zárt találkozójából csak a Haladás ellen nem volt eredményes.
– A Puskás Akadémia a legutóbbi hat fordulóban öt pontot gyűjtött, éppen úgy, mint a Vasas. Ebben a szakaszban nem akad rosszabbul teljesítő csapat.
– Robert Jarni együttese vendégként a legutóbbi tíz mérkőzésén mindössze három pontot szerzett, kilenc meccset elveszített. Igaz, ezek közül csak kettőn nem szerzett gólt.
– A két csapat hét mérkőzést játszott eddig egymás ellen az élvonalban. Az elsőn 2-0-ra nyertek az akadémisták, azóta minden meccsen egyetlen gól döntött, a legutóbbi ötön kivétel nélkül a hazai csapat javára.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS