Fontos Kisvárda-győzelem, kecskeméti siker a lila-fehér rangadón

2024. február. 17., 17:37   |    

Fontos Kisvárda-győzelem, kecskeméti siker a lila-fehér rangadón

Az OTP Bank Liga 21. fordulójának szombati játéknapján a Kecskemét 1-0-ra legyőzte az Újpest FC-t, míg a Kisvárda 2-1-re nyert a Mezőkövesd otthonában.

Kecskeméti TE-Újpest FC 1-0 (1-0)

A lila-fehér csapatok mérkőzése gyors kecskeméti góllal indult, ugyanis a századik élvonalbeli találkozóján futballozó Banó-Szabó remek kiugratásából Lukács talált az újpesti kapuba. A kapott gól után fokozatosan átvették az irányítást a vendégek, és bár a játék többnyire a hazai térfélen zajlott, helyzetek mégsem alakultak ki. A szorításból kiszabaduló Kecskemét viszont majdnem megduplázta az előnyét, Májer csavarása a bal kapufán csattant. A szünet előtti 15 perc kemény belépőkkel tarkított, fordulatos küzdelemmel telt, valamelyest a hazai akciók voltak veszélyesebbek, de egy ízben Varga Bencének is védenie kellett.
A térfélcserét követően a fővárosiak kettős cserével próbáltak frissíteni, jobban is kezdték a második félidőt, de büntetőből sem sikerült egyenlíteniük, mert Mörschel középre tartó tizenegyesébe lábbal belekapott a balra vetődő Varga, a labda így a keresztlécre pattant. Lendületben maradt az Újpest, sorra dolgozta ki a helyzeteket, de Varga sorozatos védései rendre megakadályozták a gólt. Az utolsó 25 percre a Kecskemét valamelyest rendezte sorait, a vendégek mezőnyfölénye így is megmaradt, de a hazai védelem már kevesebb lövést engedett, ha mégis szükség volt Vargára, akkor a kapus eszén továbbra sem tudtak túljárni. A hajrában a hazaiaknak is volt lehetőségük, hogy eldöntsék az összecsapást, a vendégeknek is az egyenlítéshez, de újabb gól nem született, így az Újpest pont nélkül távozott Kecskemétről. A fővárosiak így nyeretlenek maradtak Kecskeméten az élvonalban, ugyanis négy döntetlen mellett ez volt az ötödik vereségük. Mészöly Géza vezetőedző a múlt heti győztes bemutatkozása után elszenvedte első vereségét harmadik újpesti ciklusa során.

Mezőkövesd Zsóry FC-Kisvárda Master Good 1-2 (1-1)

Kisvárdai szempontból rémálomszerűen kezdődött a mérkőzés, mivel az első perc végén Cseri bal oldali beadása után a labda Lippai kezéről vágódott le, amiért Berke játékvezető büntetőt ítélt, Drazic pedig értékesítette a tizenegyest. A folytatásban a hazaiak birtokolták többet a labdát, majd negyedóra elteltével magához ragadta a kezdeményezést a vendégegyüttes és a félidő közepén Filipovic szép találatával egyenlített. A gól után lendületben maradt a Kisvárda és a félidőig veszélyesebben játszott, de újabb gólt nem tudott szerezni. A második félidőt a házigazda kezdte jobban, támadásaiba azonban rendre hiba csúszott. Így az igazán veszélyes rohamok elmaradtak, majd alig tíz perc után a játékrész első veszélyes kisvárdai támadása végén Cipetic 17 méterről szépen tekert a hazai kapu jobb oldalába. Hátrányban a hazaiak hármas cserével próbálkoztak és nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért, de a Kisvárda stabilan védekezett. A hajrában ugyan akadt néhány lehetősége a vendéglátóknak, ám a vereséget nem tudták elkerülni. A sereghajtó pozícióba visszacsúszott mezőkövesdieknél a héten a szerb Milan Milanovic vette át Kuttor Attila helyét a kispadon, de a csapat vele sem tudta megszakítani immár nyolc meccse tartó nyeretlenségi sorozatát.

OTP Bank Liga NB I. 21. forduló

Sorsolás
2024. 02. 16. 20:00
Paksi FC Stadion
2024. 02. 17. 13:00
Kecskeméti Széktói Stadion
2024. 02. 17. 15:30
Mezőkövesd Városi Stadion
2024. 02. 18. 15:00
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2024. 02. 18. 17:30
Puskás Akadémia Pancho Aréna
2024. 04. 10. 18:00
Groupama Aréna

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Pontot vesztett a Vasas, lőtávolban az ETO
Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS