Förch Női Magyar Kupa: sorozatban negyedszer a Ferencvárosé a trófea

2018. április. 26., 21:38   |    

Förch Női Magyar Kupa: sorozatban negyedszer a Ferencvárosé a trófea

A Ferencváros nyerte a Förch Női Magyar Kupát, miután a színvonalas, remek hangulatú döntőben 3-1-re legyőzte a DVTK-t a Hidegkuti-stadionban.

A Ferencváros szurkolói az előző három döntőben is igazi kupahangulatot teremtettek, csapatuk pedig rendre meghálálta ezt, és sorozatban háromszor hódította el a végső győztesnek járó trófeát. A hangulat az idei fináléban még az előző döntőkét is felülmúlta, mintegy 1200 néző látogatott ki a Hidegkuti Nándor Stadionban, köztük sok DVTK-szurkoló is, és a drukkerek csodálatos atmoszférát teremtettek az arénában. Az időjárás nem kímélte a csapatokat, végig szakadó esőben futballoztak a játékosok.

Akik arra számítottak, hogy a jóval rutinosabb zöld-fehérek dominálnak majd az NB I-ben újonca ellen, nagyot tévedtek: a miskolci alakulat egy pillanatig sem tűnt megilletődöttnek, sőt, az első félórában több gólszerzési lehetősége is volt, szervezett és agresszív védekezésével, taktikus játékával sikerült feltartóztatnia a Ferencvárost. Jó kis mérkőzés kerekedett ki a két csapat csatájából, mezőnyben kiegyenlített volt a játék, és a gól sem hiányzott a meccsből: a 30. percben Inna Zlidnis villanásával vezetést szerzett a Fradi. A zöld-fehérek védője egy hosszan előrelőtt labdára csapott le a felezővonal környékén, kapura tört, a tizenhatos előterében két szép csellel becsapta a védőket, majd 18 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (0-1).

A DVTK-nak kellett pár perc, mire rendezte sorait, és könnyen egyenlíthetett volna még a szünet előtt, de a 45. percben Vledman elhibázta ziccerét.

A fordulás után Veldman már nem hibázott, az 54. percben egy távoli lövést követően a kapufáról kipattanó labdát pofozta közelről a hálóba (1-1). Nem sokáig örülhettek a diósgyőriek, a 64. percben egy hazaadást követő hatalmas kapushibát követően Diószegi Fanni visszavette az előnyt a Fradinak (1-2). A hajrához közeledve a DVTK utolsó erőtartalékait is mozgósította az egyenlítés érdekében, de ez kevés volt, a Fradi jobban bírta a végét: nemcsak magabiztosan őrizte előnyét, hanem a hajrában meg is duplázta azt, Diószegi Fanni második találatával (ezúttal egy védőtől vette el a labdát a kapu előtt) alakult ki az 1-3-as végeredmény.

A Ferencváros női csapata ezzel rekordot döntött, sorozatban negyedszer lett kupagyőztes, korábban egyetlen klub sem volt képes hasonló teljesítményre.

Förch Női Magyar Kupa-döntő:
DVTK-Ferencváros 1-3 (0-1)
Gólszerző: Veldman (53.), illetve Zlidnis (30.), Diószegi (62., 89.)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS