Fordításra készül a Ferencváros és a Kozármisleny

2016. március. 01., 14:37   |    

Fordításra készül a Ferencváros és a Kozármisleny

Egygólos hátrányban kezdi a Magyar Kupa negyeddöntőjének szerdai, felcsúti visszavágóját a Fradi, míg a Kozármisleny otthon igyekszik megfordítani a párharc állását a Békéscsaba ellen.

Kozármislenyben korántsem csak a kincstári optimizmus mondatja a szurkolókkal és a játékosokkal, hogy ledolgozható a Békéscsabával szembeni egygólos hátrány. Ősszel a Honvéd, a Puskás Akadémia és a DVTK is elvérzett a baranyai kiscsapat pályáján, így jogos a remény, hogy a Békéscsabát is sikerül legyőzni, és ezzel bejutni a sorozat elődöntőjébe. Ráadásul a csabai találkozón sem volt akkora a különbség a két csapat között, hogy temetni kellene a mislenyi reményeket, a 2-1-es Előre-siker szoros visszavágót sejtet.

- Jó esélyekkel vágunk neki a találkozónak, idegenben szoros meccset játszottunk a Békéscsabával, gólt is szereztünk, ezek után ötven százalékot adok magunknak a továbbjutásra - mondta az mlsz.hu-nak Lantos Levente, a baranyaiak korábbi élvonalbeli védője. - A mislenyi csapat mindig is arról volt híres, hogy példás az összefogás a klubon belül, nagyszerű a csapatszellem, mindenki kész a többiekért is küzdeni, bízom benne, hogy a csapatra jellemző lelkesedés ezen a mérkőzésen is sikert hoz majd. Nekünk általában fekszik, ha olyan csapat ellen lépünk pályára, amely kezdeményezőbb futballt játszik, mert így nagyobb területek nyílnak előttünk, lehetőségünk van a gyors támadójátékra. Azt már többször is bizonyítottuk, hogy magasabb osztályú riválisokkal is felvesszük a versenyt, ezért kellő önbizalommal lépünk pályára, igyekszünk ismét a saját játékunkat nyújtani. Már annak is nagyon örülünk, hogy idáig eljutottunk, de az a célunk, hogy újabb bravúrral kedveskedjünk a szurkolóknak.

Békéscsabán természetesen azon dolgoznak, hogy megakadályozzák a harmadosztályú rivális bravúrját. Az Előre az utóbbi fordulókban ígéretesen teljesített, döntetlent ért el a Videoton FC és az MTK otthonában is. A bajnokikon elsősorban védekezésben nyújtott magas szintű teljesítményt a Békéscsaba, és előnye birtokában most sem kellene mást tennie, mint megakadályozni, hogy az ellenfél gólt szerezzen.

- A Kozármislenynek gólt kell szereznie, ezért arra számítok, hogy ellenfelünk megpróbál támadni, meglátjuk, mekkora területünk nyílik ennek köszönhetően – mondta az mlsz.hu-nak Birtalan Botond, aki a három héttel ezelőtti odavágón góllal, és a mislenyi öngól előkészítésével járult hozzá csapata sikeréhez. - Idegenben mindig nehezebb pályára lépni, mint Békéscsabán, a pálya szűkebb és rövidebb, mint a miénk, de próbálunk majd alkalmazkodni a körülményekhez. Nagyon fontos számunkra a kupa, ugyanannyira, mint a bajnokság, ameddig csak lehet szeretnénk eljutni, ezért a szerdai mérkőzés végéig nem foglalkozunk a többi feladattal.
Kedden 15.00-tól egészen késő estig a Kozármislenyi Városi Sportcsarnok büféjében lehet elővételben jegyeket vásárolni a mérkőzésre. Az összecsapást a hölgyek és a gyermekek ingyen tekinthetik meg.

A kupakör rangadóján, a címvédő Ferencváros és a regnáló bajnok Videoton FC összecsapásán a fehérváriak állnak jobban, miután 1-0-ra sikerült legyőzniük ellenfelüket a Groupama Arénában. A párharc azonban közel sem dőlt még el, tudják ezt a Vidi játékosai is, akik hasonlóan szervezett, agresszív védekezésre készülnek, mint amivel a februári első mérkőzésen meglepték a zöld-fehéreket.

- Idegenben sem volt könnyű dolgunk a Ferencváros ellen, most viszont még annál is nehezebb meccsre számítok, hiszen a Ferencvárosnak mindenképp gólt kellene szereznie ahhoz, hogy legyen esélyük a továbbjutásra - nyilatkozta a vidi.hu-nak Kovács István, a fehérváriak középpályása. - A szezonban mutatott teljesítménye alapján egyértelmű, hogy az ország egyik legjobb csapata az FTC. Ennek ellenére fegyelmezett, szervezett játékkal már tavaly ősszel, és most februárban is sikerült megnehezítenünk a dolgukat. Tudatosan álltunk vissza, és adtuk át a területet a Ferencvárosnak, akik amikor a védő harmadunkba értek, olyan agresszív védekezéssel találták szembe magukat, amivel nem is tudtak mit kezdeni. Plusz motiváció számunkra, hogy mivel a bajnokságban a vártnál sajnos gyengébben szerepelünk, így a Magyar Kupa megnyerése tudná szebbé tenni az idényünket. Négy éve vagyok a Vidi játékosa, és csupán ezt az egy serleget nem sikerült még a csapattal megnyernem Magyarországon, de biztos, hogy mindenki számára nagy motivációt jelent a Magyar Kupa. Az önbizalmunknak jót tett a Puskás FC elleni győzelem, annak azonban nem tulajdonítok nagy jelentőséget, hogy az FTC kikapott, nem hiszem, hogy ez nagymértékben befolyással lenne a szerdai visszavágóra.

A Vidi győztes bajnokival a háta mögött várja a kupacsatát, a Ferencváros ugyanakkor mintha hullámvölgybe került volna: a kupavereséget két nehézkesen megnyert bajnoki követte, míg múlt héten, a Budapest Honvéd otthonában esélye sem volt a győzelemre, a kispestiek teljesen megérdemelten tartották otthon a három pontot. – Ez a kupa sajátossága, ezúttal nem lehet hibázni. A Videoton 1-0-s előnyben van, de képesek vagyunk gólokat szerezni, és megfordítani a párharcot - mondta a fradi.hu-nak Thomas Doll vezetőedző, aki kitért a múlt szombati, Honvéd elleni összecsapásra is. – Nem voltam elégedett, de a fiúk sem magukkal. Ők is érezték, hogy ennél többet kell nyújtaniuk. A Honvéd-meccset alaposan kielemeztük hétfőn, mindenki tisztában van vele, hogy min kell változtatnunk. Sok apró dologban jobbnak kell lennünk, hogy ismét azon a szinten játsszunk, mint ősszel. Hogy pontosan mik ezek, az a csapat belső titka. De tudjuk, hogy miért küzdünk, és ennek megfelelően mindent megteszünk szerdán a sikerért.
A felcsúti mérkőzésre szóló jegyek megvásárolhatóak a meccsjegy.mlsz.hu internetes oldalon. Amennyiben nem fogynak el a belépők elővételben (az eddig elfogyott jegyek száma alapján könnyen elképzelhető, hogy már jóval a kezdés előtt összejön a telt ház), a Pancho Aréna pénztárai a mérkőzés napján 17 órakor nyitnak, így a helyszínen is lehetőség nyílik jegyvásárlásra. Vendégbelépők a Groupama Aréna Jegypénztárában is kaphatóak (K-SZ.: 10.00-18.00).

A negyeddöntő egyetlen párharca tűnik lefutottnak az első mérkőzés után, az Újpest 8-1-es hazai győzelme után tetemes előnnyel utazik Tiszaújvárosba. Az újvárosiak szeretnének szépen búcsúzni a sorozattól, az Újpestnek pedig alkalmasint lehetősége lesz pihentetni a kulcsembereket a szombati, MTK elleni bajnoki derbire. A mérkőzésre 500 forint a belépő. A nyugdíjas és diák jegyek 200 forintba kerülnek. A mérkőzésre érvényesek az éves bérletek, a diákok pedig 14 év alatt ingyen tekinthetik meg a találkozót.

A Magyar Kupa negyeddöntőjének e heti programja:

Kedd:

DVSC-Teva - Nyíregyháza Spartacus, 18.00 (2-1)

Szerda:

Termálfürdő Tiszaújváros - Újpest FC, 13.30
(1-8) HR-Rent Kozármisleny - Békéscsaba 1912 Előre, 13.30 (1-2)
Videoton FC - Ferencváros, 18.00 (1-0)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS