Fordított és megszerezte a három pontot a MOL Fehérvár FC

2021. augusztus. 28., 21:33   |    

Fordított és megszerezte a három pontot a MOL Fehérvár FC

Az éllovas Kisvárda több mint 30 percet emberhátrányban futballozva is 2-0-ra legyőzte a vendég Mezőkövesdet Vezetett, de pontot nem szerzett a Debrecen a Groupama Arénában az OTP Bank Liga 5. fordulójában.

OTP Bank Liga, 5. forduló:
Kisvárda Master Good–Mezőkövesd Zsóry FC 2–0 (1–0)
Kisvárda, v.: Káprály
gólszerzők: Mesanovic (34.), Navratil (65.)
piros lap: Hej (56.)
sárga lap: Zlicic (50.), Mesanovic (58.), Cirkovic (68.), illetve Cseri (3.), Katanec (35.), Vutov (41.)

Kisvárda Master Good: Dombó – Hej, Prenga, Cirkovic, Matheus – Karabeljov (Lucas (91.), Melnyik – Navratil (Czérna, 86.), Bumba (Gosztonyi, 91.), Zlicic (Simovic, 59.) – Mesanovic (Ötvös, 86.)
Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli – Farkas D., Katanec, Kocsis G., Martinez – Karnyicki (Calcan, a szünetben), Chrien (Derekas, 71.), Cseri (Madarász, 78.) – Besirovic, Jurina, Vutov (Drazic, a szünetben)

Már az első percekben is a Kisvárda ragadta magához a kezdeményezést, az első nagy helyzetére tíz percet kellett várni. A Mezőkövesd kifejezetten pontatlanul és védekező felfogásban futballozott, emiatt a felezővonalat sem gyakran lépte át. Az éllovas hazaiak fölénye aztán bő félóra játék után góllá érett, ez pedig még nagyobb lendületet adott a csapatnak, amely azonban hiába szorította be ellenfelét, előnyét nem tudta növelni a szünetig, mert Piscitelli bravúrral hárította a gólszerző Mesanovic közeli lövését.

A folytatásra kettős cserét hajtott végre Pintér Attila, a mezőkövesdiek vezetőedzője, amitől csapata támadóbb szellemű lett, ennek ellenére a Kisvárda kézben tartotta a mérkőzés alakulását pedig Hej durva szabálytalansága miatt emberhátrányba került. A vendégek létszámfölényben sem tudtak újítani, sőt, a továbbra is nagy kedvvel futballozó Kisvárda egy gyors ellentámadás végén megduplázta előnyét. A hátralévő időben a Kisvárda már átengedte a területet ellenfelének, amely így sem tudott faragni a hátrányából.

Ferencvárosi TC–Debreceni VSC 4–2 (1–1)
Groupama Aréna, v.: Bogár
gólszerzők: Mak (39., 68.), R. Mmaee (56., 11-esből), Laidouni (73.), illetve Ugrai (17., 90.)
sárga lap: Zachariassen (14.), Szánthó (49.), Botka (62.), illetve Varga J. (30.), Korhut (52.), Tischler (81.)

Ferencvárosi TC: Dibusz – Botka, S. Mmaee, Kovacevic, Civic (Csontos, 88.) – Zachariassen (Laidouni, 69.), Haratin – Mak (Vécsei, 78.), Nguen (Gavric, 69.), Uzuni (Szánthó, a szünetben) – R. Mmaee
Debreceni VSC: Kosicky – Kusnyír, Baráth P., Korhut, Ferenczi J. – Dzsudzsák, Varga J. – Bévárdi, Soltész (Tischler, 71.), Ugrai – Sós (Pintér, 86.)

Az első félidőben végig nagy fölényben futballozott a hazai csapat, azonban bő negyedóra után a Debrecen szerzett vezetést a korábbi ferencvárosi játékos, Ugrai fejesével. A hazaiak rengeteg lehetőséget dolgoztak ki és végül a 39. percben Mak remek lövésével egyenlítettek.

A szünet után nem sokkal büntetőből fordított a Ferencváros. Néhány perccel később újabb 11-est kapott a Ferencváros, de Nguen ezúttal hibázott. Ennek ellenére sem kellett sokat várni a harmadik hazai találatra, Mak duplájával magabiztosra növelte előnyét Peter Stöger csapata. Laidouni a pályára lépését követően szinte azonnal eldöntötte a három pont sorsát, a Debrecen Ugrai második találatával az utolsó pillanatokban már csak szépíteni tudott.

MOL Fehérvár FC–MTK Budapest 2–1 (0–1)
MOL Aréna Sóstó, v.: Pintér Cs.
gólszerző: Kodro (73. - 11-esből, 79.), illetve Grozav (45+1.)
sárga lap: Weir (19.), Dimitrovic (59.), Ramadani (68.), Varju (72.), Grozav (75.), Perkovic (88.)

MOL Fehérvár: Kovácsik – Kojnok (Lüftner a szünetben), Rus, Musliu, Heister – Dárdai (Kovács I. 62.), Szendrei, Makarenko, Petrjak (Jallow 89.) – Zivzivadze (Szabó L. 80.), Nikolics (Kodro 62.)
MTK: Mijatovic – Varju (Kocsis B. 83.), Perkovic, Nagy Zs. – Palincsár (Haraszti 83.), Weir, Ramadani, Dimitrovic (Kata 66.), Nagy B. (Balázs B. 66.) – Miovski, Grozav (Vancsa 77.)

A Fehérvár kezdte veszélyesebben a meccset, sorra jöttek helyzetek, de a vezetést nem tudták megszerezni a hazaiak. Az MTK sokáig kapura teljesen veszélytelenül játszott, a szünet előtt azonban Gheorghe Grozav előbb kapufát lőtt, majd fejesből a vezetést is megszerezte a fővárosiaknak.

Fordulást követően alaposan megváltozott a játék képe: a vendégek támadtak és játszottak veszélyesen, míg a Vidi a tizenhatosig is nehezen jutott el. A 60. perctől újra felpörgött a Fehérvár és a frissen igazolt bosnyák Kenan Kodro büntetőjével, majd fejesgóljával megfordította és megnyerte a meccset.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS