Fordított Kaposváron a Honvéd

2013. április. 12., 21:08   |    

Fordított Kaposváron a Honvéd

Az OTP Bank Liga 23. fordulójának pénteki játéknapján a kispestiek 2-1-re győztek a somogyi megyeszékhelyen, míg a Paks hazai pályán nyert a DVTK ellen.

Kaposvári Rákóczi - Budapest Honvéd 1-2 (1-0)
Vezette:
Berger József (Takács Gábor, Aradi József)
Gólszerző: Waltner a 18., ill. Tchami 60. (11-esből), Lanzafame a 66. percben

Kaposvári helyzetekkel kezdődött a mérkőzés, majd a 14. percben megszületett az első gól is, egy jobb oldali akció végén Waltner Róbert érkezett jól középen, és közelről a hálóba továbbított (1-0). A gól után aktívabb lett a Honvéd, és a második félidő első negyedórájának végén sikerült megszereznie az egyenlítő találatot, a Davide Lanzafame lerántásáért megítélt büntetőt Herve Tchami váltotta gólra (1-1). A 67. percben már a kispestieknél volt az előny, Lanzafame 17 méterről, szabadrúgásból csavart a kapu jobb oldalába (1-2). Gyorsan egyenlíthettek volna a hazaiak, de a 73. percben Oláh Lóránt büntetőjét kivédte Kemenes Szabolcs. A Rákóczi a hajrában vezetett néhány ígéretes akciót, de egyenlítenie nem sikerült, a Honvéd megszerezte mindhárom pontot.



MVM Paks - DVTK 1-0 (1-0)
Vezette:
Vad II István (Kelemen Attila, Varga Gábor)
Gólszerző: Tököli a 11. percben

A Paks jól kezdett, már az első percekben veszélyes támadásokat vezetett, a 11. percben pedig előnybe is került, Szabó János lövése után Tajti kapusról kipattant a labda, az érkező Tököli Attila pedig 6 méterről a hálóba lőtt (1-0). A gól megfogta a DVTK-t, a Paks a 20. percben akár már 3-0-ra is vezethetett volna, de kimaradtak a lehetőségei. A folytatásban többet tett a gólszerzés érdekében a Diósgyőr, de a paksiak különösebb gond nélkül hatástalanították támadásaikat. A vendégek fölénye a hajrára jelentős lett, de a gólszerzés nem jött össze, a Paks - az utolsó pillanatokban már Fiola Attila kiállítása miatt emberhátrányban játszva - otthon tartotta mindhárom pontot.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS